niiiiiivya
Centipat
Daha fazla
Aynı sorun bende de mevcut.Arkadaşlar bende pendikte yaşıyorum süperonline ve fiber bende aynı sorunu yaşadım herşeyi denedim düzelmedi
Hangi il ve ilçedesiniz ?Aynı sorun bende de mevcut.
Seve seve paylasirim hocam lakin boyle herkese acik bir mecradan degilde buradan DM olarak isterseniz oradan atayim ya da discord uzerinden "torchizm" kullanici adini eklerseniz oradanda paylasabilirim.Selamlar,
2 gün önce Superonline saha ekibi bana ulaştı ve benden tracert sonuçlarını istedi paylaştım, network ekiplerine ileteceklerini söylediler fakat sonrasında hiçbir aksiyon almadılar. Kendilerine de artık ulaşılamıyor. Açık olan kaydım için IVR araması yapılıyor "saha ekipleri gerekli çalışmayı yapmıştır, kaydınız çözümlendi ise 1'i çözümlenmedi ise 2'yi tuşlayın" benzeri bir otomatik arama.
Haftalardır takip ettiğim için 2'yi tuşluyorum çünkü çalışma falan yapılmadığı çok net belli, sorun devam ediyor.
Superonline'nın şikayet yönetim süreci anladığım kadarıyla genel sorunların gün yüzüne çıkmasını göz ardı etmek üzerine kurulu. Şikayetleri bireysel seviyede tutup yıldırarak kayıtların bir şekilde kapanmasını sağlayarak göz ardı ediyorlar. Ben de karşılık vermeye devam ediyorum. Şikayetimi BTK'ya da ilettim.
Sorunun genel bir sorun olduğunu bir şekilde kabul ettirmemiz lazım, bunun için aynı sorunu yaşayan arkadaşlar superonline müşteri numaralarınızı paylaşabilir misiniz ? Müşteri numarası kişisel bir veri midir bilemiyorum bu yüzden sizler için sakıncası yoksa paylaşırsanız Superonline'a bu müşterilinizin hepsi aynı sorunu yaşıyor diyebiliriz. Uygun mudur sizler için ?
Selamlar,Arkadaşlar bu sorunu bende yaşıyorum ekim ayında başladı benimde birebir denediğiniz herşeyi denedim sil yükle modem resleri kendim port yönlendirme + MH nin port yönlendirmesi herşey yapıldı sorun yüzde yüz superonline yüzünden oluyor zaten. Mobil veri ile bağlanın valoranta girin sorunun düzelmiş olduğunu göreceksiniz ben öyle yaptım ve düzeldiğini gördüm. Başka oyunlarda bir problem olmuyor sadece valorantta oluyor tickette banada herşeyi denettiler ping plotter vs herşeyi yaptık düzelmiyor riot yetkilileri bizde çaresiziz diyor ve en baştakş jadeth ın konuşmasını otomatik gönderiyolar aynısını banada yazdı konu kapandı internet değiştireceğiz gibi duruyor
Discord kapalı biliyorsunuzSeve seve paylasirim hocam lakin boyle herkese acik bir mecradan degilde buradan DM olarak isterseniz oradan atayim ya da discord uzerinden "torchizm" kullanici adini eklerseniz oradanda paylasabilirim.
Ekstra olarak daha onceden yazdiklarima ek Superonline'dan ulastigim insanlarin hicbirine sorunu kabul ettiremedim ve yapabilecekleri bir sey olmadigini soylediler.
Sizlerin IP yi paylasmasi ile bende kendimde bir kac test gerceklestirdim, CGN cihazi kaynakli olacagini dusunup statik ip satin aldim, CGN'den ciktigimi dogruladiktan sonra 3 bacak azaldi hoplarda lakin sorun hala devam etmekte. Sizinle ayni bacaktan gectigim ip adresi 10.40.167.127 bu yuzden bu cihazda yapilan bir islemden dolayi sorun yasadigimizi dusunmekteyim.
Bu cihazi aradan kaldirip tum networkumu WireGuard VPN protokoluyle kendi hostladigim Oracle Cloud'da Almanya lokasyon bir Linux makineden internetimi gecirdigimde sorunu cozebildim lakin tum internetim bu lokasyondan gectigi icin normalde 5 olan pingim 60'lara cikti. Ozel profil kurallariyla sadece bu IP adresine giden tum bacaklari bu makineden gecirdigimde ise 3 adet packet loss yiyen bacagi 1 bacaga dusurebildim. Seste iyilesme var fakat hala daha bozuk gidiyor kendimde cozebilirsem Superonline bu sorunu kabullenip cozene kadar herkese acik olarak paylasacagim.
Discord kapalı biliyorsunuzBu forumda DM varsa ordan paylaşın isterseniz, diğer arkadaşlarında paylaşması faydalı olur, sayı ne kadar çok olursa o kadar iyi.
Anladığım kadarıyla 10.40.XXX.XX sunucu grubu superonline'a ait sunucular. Ordan gtt.net'e gidiyor Istanbul -> Frankfurt ordan twelve99.net (Arelion) sunucuları ve daha önce paylaştığım rotayı izliyor.
Bugüne kadar elde ettiğimiz verilere göre bu sorun 2 şekilde çözülebilir.
1) Superonline bunu genel bir sorun olarak kabul edip tüm yurt dışına çıkan trafiği sorunsuz bir path'e yönlendirecek.
2) Superonline sorunu yaşayan kullanıcılarına static ip atayacak ve yurt dışına çıkan trafiği sorunsuz bir path'e yonlendirecek şekilde kural set'i tanımlayacak.
Bu arada saha ekibi bu sorunu daha önce bir yayıncının da yaşadığını ve network ekiplerinin static ip ile çözdüklerini söyledi fakat daha fazla bir detay vermedi. Aslında ellerinde bir çözüm yöntemi var. Biz o noktaya gelemiyoruz bir türlü.
Bu arada anlamaya çalıştığım diğer nokta neden sadece Kartal/Pendik bölgesi ? Bu bölgeye özel bir kural set'i mi tanımlandı ? yoksa sorun daha büyük fakat biz mi fark edemiyoruz henüz ?
Bakalım mücadeleye devamUmarım müşteri numaralarını toplu ileterek sesimizi daha güçlü bir şekilde duyurabiliriz
Selamlar Hocam,10.XXX.XXX.XXX grubu aslinda bir local network grubu dis dunyaya kapali. Bizim internetimiz disariya giderken buradaki Switch/Router/Firewall/CGN gibi cihazlardan gectigi icin traceroute ciktisinda gorebiliyoruz.
Ilginc, bende statik ip alinca sorunum cozulmedi. Aylik olarak ekstra 139TL talep ettikleri bir sistemi onca kullaniciya bedavaya dagitmaz Superonline malum, ellerini akrep sokabilir. Sizde statik ip alarak bir deneyebilir misiniz? 0850 222 1 222 numarasini arayarak 5 dakika icerisinde satin alma islemini tamamlamistim eskiden web paneli uzerinden ekstra olarak satin alinabiliyordu lakin kaldirmislar. Herhangi bir tahaahutte istemiyor, test ettikten sonra geri iptal edebilirsiniz.
Bence buradaki DPI fiziksel cihazlarindan birisinde (10.40.167.127 ip adresli olan) Superonline'in goremedigi bir ariza mevcut. Forumdaki KabloNet kullanan baska bir arkadasta ayni sorun mevcuttu modem ayarlarindan aile korumasini kapatinca duzeldigini soylemisti. Bu ozellikte DPI ile paket kontrolu yapiyor.
Ekstra olarak birde Isvicre'de Sunrise adli bir ISS te ayni sorunu yasayan bir kiside bulunmakta. Riot destekte bu arkadasada statik ip almalarini onermisler. Bu arkadasta direkt routerindan internete cikiyor 3. hoptan internete cikiyor. Singapur, Endonezya ve Isvicre'de ayni bacaklarda packet loss yiyen insanlari gorunce benide dusunduruyor sorunun dusundugumuzden daha buyuk oldugunu.
Packet Loss
Guten Abend Seit ein bis zwei Monaten starte ich meine Valorant-Runden meist mit einem Disconnect zum Voice-Chat. Ich bin also für das ganze Spiel (jedes Ma...community.sunrise.ch
BTK üzerinden şikayet kaydı açarsanız size tavsiyem mutlaka tracert ve ping plotter ss lerini ekleyin çünkü superonline'nın kendi web sitesinden aşağıdaki yolu kullanarak açtığınız şikayet kaytıları ile aynı yere düşüyor. Eklemeden açarsanız sonrasında superonline sizden bu ss leri istediğinde cevap verme butonları aktif fakat hiçbir şekilde cevabınız kaydın içerisine eklenmiyor.Ben sorunu yaşadığım ilk zamanlar statik ip satın almıştım belki böyle çözülür diyerekten ama bir çözüm olmadı benim için. DM yok diye biliyorum burada. BTK için bende bir şikayet oluşturayım belki faydası olur.