Çözüldü Valorant ses robotik ve yavaş gidiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

niiiiiivya

Centipat
Daha fazla  
Valorant oynarken sesli sohbette takıma ses gönderdiğimde sesim robotik ve Slow-Motion gibi gidiyor. Discord ve diğer platformlarda mikrofonum sorunsuz çalışıyor. Ayrıca Valorant'taki geri döngü ses testinde de hiçbir sorun yok. Ancak oyun içinde takım arkadaşlarıma ses verirken bu problem ortaya çıkıyor.

Format attım, ağ ayarlarını sıfırladım, internet sağlayıcısıyla görüştüm, neredeyse her şeyi denedim. Süreç yaklaşık 1 haftadır devam ediyor ve bu yüzden sürekli araştırıyorum. İlginç olan şu bu sorunu yaşayan kişilerle görüştüğümde, çoğunun İstanbul - Pendik ve kartal bölgelerinde olduğunu fark ettim. Ne yapılması gerekiyor bilemiyorum artık, oyuna giremez oldum.

Çözüm
Buraya sığmadığı için detayları ve dökümentasyonu GitHub hesabımda paylaştım:

Repoyu yıldızlayarak beni destekleyebilirsiniz. :)

Eğer desteğe ihtiyacınız olursa GitHub linkindeki Discord adresinden ulaşım sağlayabilirsiniz, burada Discord linki paylaşılmıyor.
Benden ping plotter testi istediler ardından şu yanıt geldi;
Superonline MH ile görüştüm fakat MH ın yetkileri dahilinde çözebileceği bir konu olmadığı için (sizin de deneyimlediğiniz gibi) belge veya herhangi bir kanıt sağlayarak superonline.net üzerinden paylaşabileceğimizi söylediler. Superonline'ın bu sorunu bölgede genel bir sorun olduğunu tanımasını sağlamamız gerekiyor.
Elinizde Riot ile yaptığınız testler sonucunda sorunun ISP den kaynaklı olduğunu belirten yazılı veya bir ekran görüntüsü vs. kanıt sunabileceğimiz herhangi bir belge var mı ?
Aşağıdaki link üzerinden talep oluşturalım

Son düzenleme:
Benden ping plotter testi istediler ardından şu yanıt geldi;
Teşekkür ederim, verdiğin ekran görüntüsünü ekleyerek aşağıdaki şekilde inceleme talep ettim.
Bu bölgeye ait genel bir sorun olduğunu superonline'a anlatabilmemiz için aynı talepte bulunmanız faydalı olabilir.

Talep içerisine yazdığım açıklama:

"Merhabalar,
Kendi imkanlarımızla yaptığımız araştırmalar sonucunda Kartal/Pendik bölgesinde Superonline Fiber altyapısını kullanan kullanıcılarınız Riot Games'e ait Valorant online oyun içerisindeki sesli sohbet (takımların kendi aralarında birbirlerini sesli olarak bilgilendirmesi) kısmında kullanıcıların sesleri oyun içerisindeki diğer kişilere robotik ve yavaş çekimde gibi gitmesi sorunu yaşıyor.
Riot games ile iletişime geçildi ve bir takım testler sonucunda sorunun internet servis sağlayacısının altyapısından kaynaklandığı bildirildi. Riot Games tarafından gelen yanıtın ekran görüntüsünü ekte paylaşıyorum.
Tespit ettiğimiz kadarıyla sorun Ekim ayında başlıyor. Kartal/Pendik bölgesine hizmet veren fiber sunucularınızdan Riot Games'in yurt dışında bulunan sesli sohbet sunucularına olan erişimlerini acil kontrol etmenizi rica ederiz."

Superonline MH'ın yonlendirdiği link üzerinden inceleme talebi gönderdim fakat sonradan takibini yapabileceğimiz mail,sms veya kayıt numarasına dair bir bilgilendirme gelmedi bana.
Bu nedenle online hizmetler -> ayarlarım -> tüketici şikayetleri -> yeni şikayet altından bağlantı/hizmet kalitesi ve alt kategori olarak yayın problemi seçerek başka bir talep daha oluşturdum. Burada en azından bir kayıt numarası oluşuyor ve takip edilebilir duruyor.
Siz de yapmak istersiniz belki diye paylaşmak istedim.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim, verdiğin ekran görüntüsünü ekleyerek aşağıdaki şekilde inceleme talep ettim.
Bu bölgeye ait genel bir sorun olduğunu superonline'a anlatabilmemiz için aynı talepte bulunmanız faydalı olabilir.

Talep içerisine yazdığım açıklama:

"Merhabalar,
Kendi imkanlarımızla yaptığımız araştırmalar sonucunda Kartal/Pendik bölgesinde Superonline Fiber altyapısını kullanan kullanıcılarınız Riot Games'e ait Valorant online oyun içerisindeki sesli sohbet (takımların kendi aralarında birbirlerini sesli olarak bilgilendirmesi) kısmında kullanıcıların sesleri oyun içerisindeki diğer kişilere robotik ve yavaş çekimde gibi gitmesi sorunu yaşıyor.
Riot games ile iletişime geçildi ve bir takım testler sonucunda sorunun internet servis sağlayacısının altyapısından kaynaklandığı bildirildi. Riot Games tarafından gelen yanıtın ekran görüntüsünü ekte paylaşıyorum.
Tespit ettiğimiz kadarıyla sorun Ekim ayında başlıyor. Kartal/Pendik bölgesine hizmet veren fiber sunucularınızdan Riot Games'in yurt dışında bulunan sesli sohbet sunucularına olan erişimlerini acil kontrol etmenizi rica ederiz."

Superonline MH'ın yonlendirdiği link üzerinden inceleme talebi gönderdim fakat sonradan takibini yapabileceğimiz mail,sms veya kayıt numarasına dair bir bilgilendirme gelmedi bana.
Bu nedenle online hizmetler -> ayarlarım -> tüketici şikayetleri -> yeni şikayet altından bağlantı/hizmet kalitesi ve alt kategori olarak yayın problemi seçerek başka bir talep daha oluşturdum. Burada en azından bir kayıt numarası oluşuyor ve takip edilebilir duruyor.
Siz de yapmak istersiniz belki diye paylaşmak istedim.
Aynı konuyla ilgili ben de aynı kategori üzerinden bir talep oluşturdum. Gerekli geri dönüş sağlandığında buradan sizleri bilgilendiririm.

Superonlinedan az önce aradılar, sorunu anlatmamı istediler, burda elde ettiğimiz bulguları sözlü olarak paylaştım, gerekli kontrolleri yapabilmeleri için kaydı saha ekiplerine ileteceklerini belirttiler.
Sizlerde bir gelişme var mı ?

Aynı konuyla ilgili ben de aynı kategori üzerinden bir talep oluşturdum. Gerekli geri dönüş sağlandığında buradan sizleri bilgilendiririm.
Superonline network ekipleri sorunu çözmek için yurt dışındaki sesli sohbet sunucularının destination ip ve source ip bilgilerini talep etti. Jadeth'e ulaşma şansımız var mı ?

Son düzenleme:
Superonlinedan az önce aradılar, sorunu anlatmamı istediler, burda elde ettiğimiz bulguları sözlü olarak paylaştım, gerekli kontrolleri yapabilmeleri için kaydı saha ekiplerine ileteceklerini belirttiler.

Superonline network ekipleri sorunu çözmek için yurt dışındaki sesli sohbet sunucularının destination ip ve source ip bilgilerini talep etti. Jadeth'e ulaşma şansımız var mı ?
Bilete yanıt olarak ekledim bunu geri dönüş sağlanıldığında ileteceğim. Ek olarak ping plotter testinde benden ip olarak "74.201.103.25" girmem istenilmişti belki işine yarar, veya aynı ip gelir yanıt olarak bilmiyorum.

Evet düşündüğüm gibi,

Sesli sohbet sunucularımız için olan IP adresi : 74.201.103.25

Benim şansıma hiç bir şeyden anlamayan teknik destek ekipleri denk geliyor. Sorunu en iyi şekilde açıklamama rağmen gelen yanıt modeme wi-fi ile mi bağlanıyorsunuz modeminizin bilmem ne olduğunu görüyorum sorun bundan kaynaklı olabilir reset atın yapabileceğimiz bir şey yok gibi gibi bomboş mevzulardan bahsediyorlar. 2 Defa talep açtım ikisindede aynısı oldu size biraz daha işi bilen birisi denk gelmiş umarım çözebilirler.

Son düzenleme:
Bilete yanıt olarak ekledim bunu geri dönüş sağlanıldığında ileteceğim. Ek olarak ping plotter testinde benden ip olarak "74.201.103.25" girmem istenilmişti belki işine yarar, veya aynı ip gelir yanıt olarak bilmiyorum.

Evet düşündüğüm gibi,

Sesli sohbet sunucularımız için olan IP adresi : 74.201.103.25

Benim şansıma hiç bir şeyden anlamayan teknik destek ekipleri denk geliyor. Sorunu en iyi şekilde açıklamama rağmen gelen yanıt modeme wi-fi ile mi bağlanıyorsunuz modeminizin bilmem ne olduğunu görüyorum sorun bundan kaynaklı olabilir reset atın yapabileceğimiz bir şey yok gibi gibi bomboş mevzulardan bahsediyorlar. 2 Defa talep açtım ikisindede aynısı oldu size biraz daha işi bilen birisi denk gelmiş umarım çözebilirler.
Selamlar,
Riot'a kayıt açarak sizinle aynı noktaya geldim. Ilk önce bir takım önerilerde bulundular, DNS değişikliği ve TCP/IPv6 protokülünü devre dışı bırakma gibi. Sonrasında log toplama ve paylaşma şimdi ise Ping Plotter testi istendi, sonuç elimde. Hem Riot kaydında hem de Superonline kaydında paylaştım.
Ne yazık ki Superonline, açtığım kayıtları biran önce kapatmaya çalışıyor. Ben de en hızlı şekilde kontrol edip sorun çözülmediği için kayıtları yeniden açıyorum. Anladığım kadarıyla açtığım bir kayıt BTK şikayeti olarak değerlendiriliyor ki bu onlar için çok önemli (hep aynı kişi arayıp benimle iletişime geçiyor). Bugün yaptığımız konuşmamızda ısrarcı olduğumu sanırım hissettirebildim kendilerine. Bir ekip benimle gün zaman belirleyerek yanıma geleceğini ve saha ekipleri ile eş zamanlı bir çalışma yapmayı teklif ettiler, kabul ettim, iletişime geçmelerini bekliyorum.
Diğer yandan web sitesindeki kaydımı dediğiniz bilgiler ile kapatıyorlar, ben de elde ettiğim bilgileri paylaşarak tekrar açıyorum. Bu tür kurumların şikayet çözüm süreleri ölçülüyor aynı şekilde şikayet kayıtlarını kapatma kaliteleri de ölçülüyor, bunu bildiğim için verebileceğim en hızlı reaksiyon ile kontrol edip çözülmediği için geri açıyorum.
Genel bir sorun olduğunu her konuşmamızda yineliyorum fakat buna kesinlikle yanaşmıyorlar, bu bilgi de onların hoşlanmadığı bir durum. En azından konuşmalar kayıt altına alındığı için bunu kullanıyorum. İleride kayıtlar incelenirse (takım liderleri rastgele seçip inceler) müşteri temsilcisi gerekli aksiyonu almadığı için sorumlu tutulabilir.
Daha fazla uzatmak istemiyorum, bu tür 2 kurum arasında kalan komplike sorunlar ile karşılan kullanıcılara belki bir faydası olabilir ihtimali ile deneyimlerimi paylaşmak istedim.
Mücadeleye devam :)

Selamlar,
Riot'a kayıt açarak sizinle aynı noktaya geldim. Ilk önce bir takım önerilerde bulundular, DNS değişikliği ve TCP/IPv6 protokülünü devre dışı bırakma gibi. Sonrasında log toplama ve paylaşma şimdi ise Ping Plotter testi istendi, sonuç elimde. Hem Riot kaydında hem de Superonline kaydında paylaştım.
Ne yazık ki Superonline, açtığım kayıtları biran önce kapatmaya çalışıyor. Ben de en hızlı şekilde kontrol edip sorun çözülmediği için kayıtları yeniden açıyorum. Anladığım kadarıyla açtığım bir kayıt BTK şikayeti olarak değerlendiriliyor ki bu onlar için çok önemli (hep aynı kişi arayıp benimle iletişime geçiyor). Bugün yaptığımız konuşmamızda ısrarcı olduğumu sanırım hissettirebildim kendilerine. Bir ekip benimle gün zaman belirleyerek yanıma geleceğini ve saha ekipleri ile eş zamanlı bir çalışma yapmayı teklif ettiler, kabul ettim, iletişime geçmelerini bekliyorum.
Diğer yandan web sitesindeki kaydımı dediğiniz bilgiler ile kapatıyorlar, ben de elde ettiğim bilgileri paylaşarak tekrar açıyorum. Bu tür kurumların şikayet çözüm süreleri ölçülüyor aynı şekilde şikayet kayıtlarını kapatma kaliteleri de ölçülüyor, bunu bildiğim için verebileceğim en hızlı reaksiyon ile kontrol edip çözülmediği için geri açıyorum.
Genel bir sorun olduğunu her konuşmamızda yineliyorum fakat buna kesinlikle yanaşmıyorlar, bu bilgi de onların hoşlanmadığı bir durum. En azından konuşmalar kayıt altına alındığı için bunu kullanıyorum. İleride kayıtlar incelenirse (takım liderleri rastgele seçip inceler) müşteri temsilcisi gerekli aksiyonu almadığı için sorumlu tutulabilir.
Daha fazla uzatmak istemiyorum, bu tür 2 kurum arasında kalan komplike sorunlar ile karşılan kullanıcılara belki bir faydası olabilir ihtimali ile deneyimlerimi paylaşmak istedim.
Mücadeleye devam :)
Valla çabanıza emeğine sağlık gerçekten. Umarım bu kadar çabanın karşısında bir karşılık alabilirsiniz, alabiliriz. Beni çok başından savdılar artık pes etmek durumunda kaldım, sizlerden haber bekliyorum artık yapabileceğim bir durum kalmadı :D

Selamlar, ben de Pendik'teyim ve Superonline kullanıyorum, birebir aynı sorunu yaşıyorum. Çabalarınız için çok teşekkür ederim gerçekten. Şahsen ben müşteri hizmetlerinin olayı anlamayacağından ve modem, wi-fi gibi bebek oyuncağı çözümler sunacağından %100 emin olduğum için arayıp anlatma zahmetine bile girmek istemedim. İnterneti yalnızca modemden ibaret sanan MH personeli sabır bırakmıyor ne yazık ki.

Konuyla ilgili yeni gelişmeleri paylaşmanızı dört gözle bekliyor olacağım. Sorunun çözülmesi dileğiyle...

Selamlar,
Superonline ile mücadelem devam ediyor, kayıtlarımı kapattırmıyorum.
Maalesef günler geçmesine rağmen 1 arpa boyu yol ilerleyemedik. Benden bilgi talep ettikleri kayıt içerisine test sonuçlarını paylaşamıyorum çünkü mh kaydı kapalı görüyor fakat aynı kayıt üzerinden benden test sonuçlarını istiyorlar :) :) :)
Farklı bir kaydım için müşteri temsilcisi ekip yönlendireceğini ve saha ekipleri ile birlikte çalışma yapılacağını söylemişti 1 hafta oldu hiç bir arama yok.

Bunların dışında incelemelerime devam ettim, sorun superonline'ın yurtdışına çıkmak için terich ettiği Arelion firmasının twelve99.net sunucuları arasında görünüyor. (geçmişte başka ISP lerde bu noktada sorun yaşamışlar ama çözüm ile ilgili bir bilgiye ulaşamadım)

Riot'un 74.201.103.25 sunucusuna erişmek istediğimizde superonline -> gtt.net -> twelve99.net (twelve99.net frankfurt -> twelve99.net paris -> twelve99.net londra -> twelve99.net new york -> twelve99.net boston) olarak görünüyor. Gecikme ve paket kayıpları londra - new york arasında başlıyor bostonda devam ediyor. Sorun aslında çok daha büyük olabilir, bizler sadece oyun içerisinde hissediyoruz fakat Amerikadaki bir sunucuya ulaşmak isteyen kullanıcılarda etkileniyor olması lazım.

Tracert sonuçlarını Arelion ile paylaşarak destek istedim fakat müşterileri olmadığım için ilerleyemedik, aslında bunu superonline network ekiplerinin yapması lazım. Bu sorunu çözebilecek tek kurum Superonline ama onlarda hala sorunu anlayacak seviyeye gelmedi.

Tracert ss paylaşıyorum, daha iyi yorumlayacak arkadaşlar varsa inceleyebilirler.

Dosya Ekleri

• Tracert WLAN.jpg
    Tracert WLAN.jpg
    99,5 KB · Görüntüleme: 57

Technopat Haberler

Geri
Yukarı