Valorant sürekli olarak IOMMU hatası veriyor

Plac4bo

Hectopat
Ağustos sonunda vanguarda yeni bir Update yapıldı. Bu Update olduktan sonra oyuna girdim. Update detaylarını oyunda sorun alınca araştırdım ve benim sorun yaşamamda bu Update'den sonra başladı. İlk önce;
Van restriction: An IOMMU restriction has been applied however a System restart is required to Complete initalizing. hatasını aldım.

Neyse BIOS'a girip Auto'da olan IOMMU ayarını aktif hale getirdim. Oyuna girdikten 3-4 dakika sonra ses bilgisayarda komple gidiyor ve oyun çöküyor. Support'la yazıştım. Sonuç alamadım. Bilgisayara temiz format attım ve temiz kurulum yaptım. Oyuna girince yine IOMMU hatası verdi. Bu hata sadece format sonrası 1 kere çıkıyor ve sonraki süreçte asla çıkmayıp oyuna girdikten 3-4 dakika sonra Vanguard ses kartımı disable ediyor ve oyun çöküyor. Bilgisayara restart atmadan ses asla gelmiyor. Bir çözümü var mı bilmiyorum. 3 haftadır oyunu oynayamıyorum. 4 kere format attım ve temiz kurulum yaptım. Son format sonrası 3 gün boyunca hata hiç almadım. Bugün yine aynı hatayı tekrar aldım. Vanguard kaynaklı bir hata alıyorum ve çözümü ne bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı