Çözüldü Valorant VAN 9001 Hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Quantum9

Kilopat
Makaleler
9
Yer
Beşiktaş / İstanbul
Daha fazla  
Meslek
İş Geliştirme
Daha önce hiç almadığım bu hatayı Windows 11'e yükseltme şeklinde geçtiğimde almaya başladım. Başka hiçbir bilindik Online oyunlarda hiçbir problem yaşamıyorum. Rainbow 6, LoL, Fortnite, CS.GO, GTA5 gibi oyunlarda hiçbir problem yok.
Çözüm konusunda yardımcı olabilecek arkadaşların sorularını cevaplayabilirim.

BIOS'a girin. TPM 2.0 ve Secure Boot açın. Düzelmez veya bu seçenekleri bulamazsanız Windows 10'a dönmeden Valorant'ı şu anlık oynayamazsınız.

Artı -1 Eksi
Windows 11 sistemlerde Valorant oynayabilmek için TPM 2.0 ve Secure Boot özelliğini aktif etmeniz gerekiyor. Bunları açmadan maalesef oyunu oynayamıyorsunuz. Bunun sebebi ise tamamen güvenlik kaynaklı.

İlk olarak bu videoyu izlemeyi deneyin:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anakartınızın modeli farklı ise bunu konu içerisinde belirterek destek alabilirsiniz.

Cihaz Windows 11 ve TPM 2.0 destekli, videoyu izleyince Güvenli önyükleme kısmının kapalı olduğunu gördüm. Lenovo L340 model laptop için anlaşılan BIOS ayarlarını kurcalamam gerekecek.

Windows 11 sistemlerde Valorant oynayabilmek için TPM 2.0 ve Secure Boot özelliğini aktif etmeniz gerekiyor. Bunları açmadan maalesef oyunu oynayamıyorsunuz. Bunun sebebi ise tamamen güvenlik kaynaklı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Anakartınızın modeli farklı ise bunu konu içerisinde belirterek destek alabilirsiniz.

Son durum böyle.

Dosya Ekleri

• resim_2022-09-13_114950922.png
    resim_2022-09-13_114950922.png
    78,8 KB · Görüntüleme: 629
  • resim_2022-09-13_115032573.png
    resim_2022-09-13_115032573.png
    76,7 KB · Görüntüleme: 569
  • 20220913_120029.jpg
    20220913_120029.jpg
    88,2 KB · Görüntüleme: 507
  • 20220913_120042.jpg
    20220913_120042.jpg
    106,6 KB · Görüntüleme: 585
Son düzenleme:
Yukarıda yer alan Security sekmesinin sağında kalan Boot sekmesine girin ve Boot Mode ayarını UEFI olarak değiştirin. Daha sonrasında Secure Boot seçeneğini tekrar Enabled durumuna getirin ve F10'a basarak Kaydet ve Çık yapın.

Daha sonrasında Güvenli Önyükleme durumunun açık olup olmadığını sistem içerisinden tekrar bir kontrol edin.

Yukarıda yer alan Security sekmesinin sağında kalan boot sekmesine girin ve boot mode ayarını UEFI olarak değiştirin. Daha sonrasında Secure Boot seçeneğini tekrar enabled durumuna getirin ve F10'a basarak kaydet ve çık yapın.

Daha sonrasında güvenli önyükleme durumunun açık olup olmadığını sistem içerisinden tekrar bir kontrol edin.

Her şey dediğiniz gibi, enabled ayarlarda ve UEFI seçili. Fakat status olarak disable. İlginç bir durum, BIOS kaynaklı diyeceğim fakat son en güncel BIOS'ta cihaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her şey dediğiniz gibi, enabled ayarlarda ve UEFI seçili. Fakat status olarak disable. İlginç bir durum, BIOS kaynaklı diyeceğim fakat son en güncel BIOS'ta cihaz.
Restore Factory Key yaptıktan sonra tekrar deneyin.

Çözüm
Restore Factory Key yaptıktan sonra tekrar deneyin.

Restore Factory Key yaptıktan sonra, Secure Boot altındaki seçenekler açıldı ve enable yaptım. Kaydetip yeniden başlat yaptım ve sorun düzeldi teşekkürler.

Anakart modelim farklı, Anakart modelim ASUS Prime H610M-E D4. Yardımcı olur musunuz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı