Valorant ve Fortnite'ta düşük FPS nasıl düzeltilir?

İşletim sistemi
Windows 11

AjanKopke

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ5-14400F
5060 Ti 16GB
H610M-H
16GB DDR5 RAM
THERMALTIGHT PEERLESS ASSASIN 120 SE HAVA SOĞUTUCU
Meslek
Öğrenci
RAM
16gb 5600mhz
SSD veya HDD modeli
kioxia exceria plus g3
Ekran kartı
5060 ti 16gb
Anakart
Msi pro II b760-p
İşlemci
i5 14400f
Merhaba arkadaşlar, başlıkta yazdığı gibi FPS değerlerim Fortnite'da 200-320 (genelde 250'lerde geziyor), Valorant maç içi 190-300. Driver’larım tam, oyun içi değerler genelde %40 GPU, %40 işlemci ortalamada. Isınma problemim yok.

Merhaba arkadaşlar, başlıkta yazdığı gibi FPS değerlerim Fortnite'da 200-320 (genelde 250'lerde geziyor), Valorant maç içi 190-300. Driver'larım tam, oyun içi değerler genelde %40 GPU, %40 işlemci ortalamada. Isınma problemim yok.

İşlemcinle 2yılı aştıysan FPS değerleri gayet normal. Bahsettiğin oyunlar oyun motorları çok güçlü oyunlar hocam. Hepsi işlemciyi sömüren oyunlar. NVIDIA ayarlarından ekran kartını performans, güç modundan da işlemciyi Max performans a alabilirsiniz. Ya da unlost FPS arttırma...

RAM için 4 slot var. 8x2 yaparak koysan güzel olabilir. Fazla vermeye gerek yok diye düşünüyorum.
8x2 zaten hocam

İşlemcinle 2yılı aştıysan FPS değerleri gayet normal. Bahsettiğin oyunlar oyun motorları çok güçlü oyunlar hocam. Hepsi işlemciyi sömüren oyunlar. NVIDIA ayarlarından ekran kartını performans, güç modundan da işlemciyi Max performans a alabilirsiniz. Ya da unlost FPS arttırma...

Hayır sistemi alalı 3 ay oldu bakımlarını da yapıyorum.

Böyle bir sisteme unlost FPS arttırma gerekmemesi lazım çok absürt gerçekten. NVIDIA'dan maksimum performansta zaten internette aynı CPU GPU kombosuyla çok daha yüksek FPS'ler alıyorlar ona taktım kafayı.

Nerede yanlış yaptım?

Üstüne biraz ekle işte.

Daha yeni anakartı aldım para yok fakat o kadar da fark ettirmez.

Dediğim gibi kullanım değerleri ortada zaten.

Böyle bir sisteme unlost FPS arttırma gerekmemesi lazım çok absürt gerçekten. NVIDIA'dan maksimum performansta zaten internette aynı CPU GPU kombosuyla çok daha yüksek FPS'ler alıyorlar ona taktım kafayı.

Hocam unlost FPS arttırmayı çok da hafife almayın sonuçta 5090 ekran kartı ve de i9 işlemcimiz yok. Arkada açık uygulamalar FPS düşürüyor olabilir. Görev Yöneticisi'nden oyundayken işlemcinin hızına bakın tam hız kullanmıyor olabilir. Ayrıca baktım Fortnite performans modunda ytdekilerdede 300 FPS üstü çıkmıyor.

Valorant şu an yeni oyun motoruna geçme aşamasında. Optimizasyon sorunu herkeste olabilir. Unreal Engine 5'e geçince FPS'lerin artıcağını söylüyorlar kendileri.

Hocam unlost FPS arttırmayı çok da hafife almayın sonuçta 5090 ekran kartı ve de i9 işlemcimiz yok. Arkada açık uygulamalar FPS düşürüyor olabilir. Görev Yöneticisi'nden oyundayken işlemcinin hızına bakın tam hız kullanmıyor olabilir. Ayrıca baktım Fortnite performans modunda ytdekilerdede 300 FPS üstü çıkmıyor.

Valorant şu an yeni oyun motoruna geçme aşamasında. Optimizasyon sorunu herkeste olabilir. Unreal Engine 5'e geçince FPS'lerin artıcağını söylüyorlar kendileri.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aynı videodaki hem Valorant var hem de Fortnite var.

Gerektiğinde 4.69'lara çıkıyor fakat zaten oyunlarda çoklu çekirdek önemli olduğundan 4.09'a sabitleniyor arkada boş uygulamalar kapalı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aynı videodaki hem Valorant var hem de Fortnite var.

Gerektiğinde 4.69'lara çıkıyor fakat zaten oyunlarda çoklu çekirdek önemli olduğundan 4.09'a sabitleniyor arkada boş uygulamalar kapalı.

Genelde bu oyun testinde bilgisayarda her şey siliniyor gerekli bütün performans ayarları yapılıp test ediliyor hocam. Ama sizin sorununzda muhtemelen optimizasyondan olabilir. Kendi çapımda 1660 Ti ile i3 kullanıyorum Valorant'ta 200FPS'lerde takılıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı