Valorant'a giriş yaparken mouse donması virüs müdür?

furkan5574

Centipat
Daha fazla  
Merhaba hocalarım, şimdi yaptığım her şeyi teker teker anlatacağım şimdi PC'yı açtım ve Discord açıldı, kapattım. Discord'u sonra Valorant'a Google ile giriş yapmayı denedim sonra Google bir anda durdu mouse kıpırdamıyor alt+F4 işe yaramıyordu. Sonra mouse kasarak çalışmaya başladı dıt dıt dıt dddddd diye sesler çıkıyordu. Ben de kapamayı denedim ama gene olmadı sonra güç tuşuna bastım gene kapanmadı. Son çare fişi çektim sizce bilgisayara virüş bulaşmış mıdır?

Her şeyden korkmayın hocam crackli oyunmu indirdiniz veya hilemi indirdinizde korkuyorsunuz burada bir şey yok normal PC zayıftır veya sistem güncellemesi vardır PC açılıyorsa aç Windows Defender yaz arama çubuğuna tam tarat temiz çıkarsa problem yoktur teknik hatadır.

Merhaba, sizin konunuza net bir cevabım yok fakat yaşadığım benzer bir durumu anlatayım.

Çift monitör kullanıyorum, bir tanesini kullanmadığım zamanlarda kapatıyordum. CS2 açarken ekran kartı ayarlarından diğer monitörü etkinleştirdim ve CS2 açılma ekranında kaldı. Klavye ile Alt+F4 veya görev yöneticisini dahi açamıyordum. Mouse hareket etmiyordu; bir süre sonra sizdeki gibi sesler gelmeye başladı ve mouse hareket ediyordu fakat sizinki gibi çok takılarak hareket etmeye başladı. Ayrıca, örneğin mouse’u sağa hareket ettirdim diyelim, hareketi bıraktığım anda kendi kendine harekete devam ediyordu fakat aşırı takılma ve gecikmeli şekilde. Hareket izlerini bile görebiliyordum o kadar gecikmeli yani. PC'yi yeniden başlattıktan sonra düzeldi.

Virüs olabileceğinden şüphelendim. Bilgisayara korsan, crackli hiçbir şey yüklemiyorum ve dikkat ediyorum. Kaspersky ile tam tarama yaptım ve bir şey çıkmadı. Sanırım oyunu açarken ikinci monitörü ekran kartı ayarlarından etkinleştirmem buna sebep oldu.

Kısaca, neredeyse aynı problemi başka bir şey yüzünden yaşadım. Olayın üzerinden birkaç ay geçti ve bilgisayarımda virüs olduğunu düşünmüyorum.

Hocam şimdi aklıma geldi bu bende de oluyordu Minecraft oynarken Bedwars'ta takılmalar oluyordu klavyede W ye basıyordum donuyordu sonra kendi kendine ileri gidiyordu bende bayağı küfür ediyordum sonra format attım baktım yine oluyor sonra benim ekran kartı driveri yok modlanmış birini Windows 10 için kurdum sorunum düzeldi.Bu Dediğim 2 hafta önce oluyordu şimdi bir sıkıntı yok normal 80-40-25 fps arası oynuyorum

Hocam şimdi aklıma geldi bu bende de oluyordu Minecraft oynarken Bedwars'ta takılmalar oluyordu klavyede W ye basıyordum donuyordu sonra kendi kendine ileri gidiyordu bende bayağı küfür ediyordum sonra format attım baktım yine oluyor sonra benim ekran kartı driveri yok modlanmış birini Windows 10 için kurdum sorunum düzeldi.Bu Dediğim 2 hafta önce oluyordu şimdi bir sıkıntı yok normal 80-40-25 fps arası oynuyorum
Evet driverlar da güncel olmayabilir. Aslında hepimizin her gün driverların güncel olup olmadığına bakmamız gerekiyor.

Merhabal, öncelikle "bip" sesinin nasıl çıktığını anlamamız gerekiyor.

Lütfen bu linkten "bip" veya "dıt" sesinin anlamlarına bakın.
buradan bakabilirsiniz

Merhaba bip sesi fareyi ne kadar hızlı çevirdiğime bağlı oluyordu.

Evet driverlar da güncel olmayabilir. Aslında hepimizin her gün driverların güncel olup olmadığına bakmamız gerekiyor.

Merhaba benim işlemci AMD ve ekran kartı AMD şimdi AMD Software Adrenalin Edition'da güncelleye bastım ikisi de güncellenmiş midir?

Merhaba benim işlemci AMD ve ekran kartı AMD şimdi AMD Software Adrenalin Edition'da güncelleye bastım ikisi de güncellenmiş midir?
Büyük ihtimal güncellenmiştir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
,
Bu linkte ekran kartı güncelleme videosu var. Buraya da bakabilirsiniz.

Ayrıca Mouse driverlarını güncelleyin

1) Çalıştır kutusunu açmak için Windows logo tuşuna ve R tuşuna aynı anda basın.

2) devmgmt.msc yazın ve Aygıt Yöneticisi'ni açmak için Enter'a basın.

3) Listeyi genişletmek için Fareler ve diğer işaretleme aygıtları'na çift tıklayın. Ardından kaldırmak istediğiniz fare sürücüsüne sağ tıklayın ve Aygıtı kaldır'ı seçin.

4) Açılan pencerede, Bu aygıt için sürücü yazılımını sil seçeneğinin yanındaki kutuyu işaretleyin ve Kaldır'a tıklayın.

5). Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve Windows 11 fareniz için yeni bir sürücü yükleyecektir.

Bilgisayarın donmasıyla ilgili sorun için lütfen aşırı ısınma belirtisi olup olmadığını bana bildirin.

Bu sorunu çözmek için birkaç sorun giderme yöntemini deneyebilirsiniz:

1). Oyunun en son sürümünü kaldırın ve yeniden yükleyin.
2). Aşağıdaki adımları izleyerek SFC Taramasını çalıştırabilirsiniz:

-). Klavyenizde, Çalıştır kutusunu çağırmak için Windows logo tuşuna ve R tuşuna aynı anda basın.
-). cmd yazın ve klavyenizde Shift+Ctrl+Enter tuşlarına birlikte basarak Komut İstemi'ni yönetici modunda açın.

Not: OK'e tıklamayın veya sadece Enter tuşuna basmayın, çünkü bu, Komut İstemi'ni yönetici modunda açmanıza izin vermez.

-). sfc /scannow (veya kopyala-yapıştır) yazın ve Enter tuşuna basın. Ardından doğrulamanın %100 tamamlanmasını bekleyin.
-). Bilgisayarınızı yeniden başlatın

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı