Valorant'ta 250 FPS ile ekran yırtılıyor

Swien

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
ne
FPS 200-250 arası ama şunun gibi yırtılmalar oluşuyor. VSync açıyorum, o da 60 FPS sabitliyor, sinir bozuyor.

Not: Ekran kartım Intel.

1631173996458.png

Monitörünüz 60 Hz olduğu için normal. Zaten 200 FPS'de alsanız 60 gibi görürsünüz. Ya yeni monitör alacaksınız ya da bu duruma katlanacaksınız.
60 HZ de olsa akıcılık konusunda dağlar kadar fark oluyor. 60 hz monitörümde 120 fps ile csgo yu çok akıcı oynarken 60 fps yaptımda mause dönmüyor.

60 Hz de olsa akıcılık konusunda dağlar kadar fark oluyor. 60 Hz monitörümde 120 FPS ile CS:GO'yu çok akıcı oynarken 60 FPS yaptımda mouse dönmüyor.

Bu tamamen kullanıcı kaynaklı yanlış bir düşüncedir... Monitörün kapasitesi saniyede 60 kare (60 Hz) ise maksimum görülebilecek kare sayısı da 60'tır. 500-1000-10000 FPS almanın hiçbir farkı yoktur.

Bu tamamen kullanıcı kaynaklı yanlış bir düşüncedir... Monitörün kapasitesi saniyede 60 kare (60 Hz) ise maksimum görülebilecek kare sayısı da 60'tır. 500-1000-10000 FPS almanın hiçbir farkı yoktur.
Ne alaka güzel kardeşim ? Olan durum bu. Kendinizi kandırmayın. Kendim tecrübe etmesem inanıcam dediğine. Git testleri de izle akıcılık her türlü artıyor.
Nasıl mouse dönmüyor?
Evet bildiğin mause yavaşlıyor silahı bile çevirmek zaman alıyor akıcılık kaybı olduğu için. 60 hz monitörün olsa dahi 120 FPS'in akıcılığını hissediyorsun. Kendim kullanıyorum yani var mı ötesi ?

Artı -2 Eksi
Ne alaka güzel kardeşim ? Olan durum bu. Kendinizi kandırmayın. Kendim tecrübe etmesem inanıcam dediğine. Git testleri de izle akıcılık her türlü artıyor.
Kendini kandıran biz değiliz maalesef. Bu konuda çok büyük bir yanlış bilgi/algı var. 60 Hz verme yeteneğinde olan monitör 60 Hz verebilir. Bu kadar kolay ve basit.

Evet bildiğin mause yavaşlıyor silahı bile çevirmek zaman alıyor akıcılık kaybı olduğu için. 60 hz monitörün olsa dahi 120 FPS'in akıcılığını hissediyorsun. Kendim kullanıyorum yani var mı ötesi ?
Bu bahsettiğiniz mevzu tamamen donanım haberleşmesi ile alakalı olan bir konu. Mouse DPI'ından tutun ekran kartı çalışma frekansına, işlemci çalışma frekansına ve ek olarak monitörünüzün saniyede gösterebildiği kare sayısına (yani Hz, Hertz, frekansın birimi) kadar her şeye bağlı. Hepsi bir uyum içerisinde çalışırsa bu yaşadığınız durum yani sizin deyiminizle "yavaşlama" durumu tamamen ortada kalkar. Fakat bunun yaşanabilmesi için aynı G-Sync teknolojisindeki gibi, nasıl monitör ekran kartına kardeşim ben bu kadar kare gösterebiliyorum bana fazlasını yollama diyorsa aynısını mouse işlemciye işlemci ona o buna hepsi birbirine yapmalı. Tekrar ediyorum bu durumun "tamamen ortadan kalkması için" söylüyorum bunu. Tahminimce siz V-Sync açıp 60Hz'e sabitlediğinizde işlemciniz burada haberleşme kısmında ekranınızdan daha hızlı çalıştığından "İşlemci Ağırlıklı" kullanım yapan oyunlarda yaşıyorsunuzdur.

Olabildiğince basit bir şekilde anlatmaya çalıştım. Çok detaylı teknik konular maalesef. Yine de nasıl düşünüyorsanız tabii ki o şekilde düşüneceksinizdir. Araştırmak isterseniz "200 FPS on 60 Hz monitor still 60 FPS" diye ingilizce olarak da aratabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı