Valorant'ta 250 FPS ile ekran yırtılıyor

Swien

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
ne
FPS 200-250 arası ama şunun gibi yırtılmalar oluşuyor. VSync açıyorum, o da 60 FPS sabitliyor, sinir bozuyor.

Not: Ekran kartım Intel.

Intel ekran kartı ile Valorant'ta 250 FPS almanız enteresan bir durum ve görseldeki oyun Half-Life 2?

Yok hocam 180-200-250 boşta yere bakınca 350 yalan söyleyecek degilim. Not: PC değiştiryorum zaten RTX 3060'lı sistem alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Katılıyorum FPS arttıkça input lag düştüğü için daha akıcı geliyor.
Ben CS:GO oynuyorum yıllardır.
Gözüm alıştığı için sanırım ama 144Hz kullanıyorum, 210 FPS altına düştüğü zaman akıcılığın bozulduğunu hissediyorum.

60 Hz monitörün olsa dahi 120 FPS'in akıcılığını hissediyorsun.

60 Hz monitörün var. 120 FPS'in akılcılığını hissedemessin. Hissetmen için monitörünün saniyede 120 kare sayısına ulaşması lazım. Çünkü 120 FPS'de 60 Hz görüyorsun. Şimdi 120 FPS'de 120 Hz olan monitör'de mi yoksa 60 Hz gösteren monitör'de mi daha akıcı görüntüyü görürsün?

Son düzenleme:

İnput lag olayını ne kadar anlatmamız lazım dostum.
Ayrıca profesyonel oyuncularda bile fark ettiysen 144Hz kullananlar 300FPS gibi değerlere sabitliyor.
Çünkü özellikle CS:GO gibi oyunlarda FPS'nin yüksek olması aşırı fark ediyor.
Zaten bir formül var.
144Hz kullanıyorsan 144x2+1 yani tam en iyi akıcılık için 289FPS olması lazım.
( CS:GO için konuşuyorum)
60Hz ise 60x2+1:121FPS

Artı -1 Eksi

Bu bildiğin fakir tesellisi, kendinizi boşuna kandırıyorsunuz. Gördüğünüz FPS sayıları sizi psikolojik olarak etkiliyor fazlası değil. Masaüstünde sınırsız FPS var niye o mouse ardında iz bırakıyor? Neden tarayıcıda tekerlek çevirirken görüntü akıcı değil? Mucizevi şekilde 120 FPS aldığın oyunda oluyor ama ne acayip.

İnput lag olayını ne kadar anlatmamız lazım dostum.

Input lag iki kat azalmaz. 4ms monitör kullanan da rekabetçi oynamasın bir zahmet. 0.5 veya 1ms monitörün varsa o input lagın etkileneceği ek değer taş çatlasın %30/40'dır.

@polokral3846 ben olanı söylüyorum input lag sizin dediğiniz gibi işlemiyor. Senin o dediğin değerler %0.1 low ve %1 low'da alınan FPS'in ekrana yansımasıdır yani bunu anlamak ne kadar zor?

60 FPS alıyorsan %1 low değerin 40 FPS civarı olur, 100 FPS alıyorsan 70 civarı olur bu da akıcılığın bozulmasının önüne geçer. 144Hz'de istersen 500 FPS al eğer %1 low değerlerin 100'e düşüyorsa yine o akıcılığı kaybedersin. Takılmışsınız bir average FPS ve input lag diye asıl etken bu zannediyorsunuz. Monitörün yenileme hızı neyse odur.

Asıl ben sizlere anlattığınız için teşekkür ederim. Ya, en basiti CS:GO'da 30 ve 300 FPS değerlerinde strafe yapma ya çalışsalar anlayacaklar ama anlamıyorlar. Yapacak bir şey yok...
Verdiğin örnek tutarsız. Bunny hızı FPS'e göre artar, Hz değeri bunu etkilemez. Tabii ki monitörü 60 Hz dahi olsa 300 FPS alan 30 FPS'den hızlı olur, bunun nedeni dediğim gibi Bunny hızının en önemli etkenlerinden biri FPS'dir. Burada tartışılan şey monitörün tazeleme değeri, Bunny hızı değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…