Valorant'ta 280 FPS sabit nasıl alınır?

İşletim sistemi
Windows 11

ihtiyarım

Femtopat
Daha fazla  
RAM
16384MB RAM
SSD veya HDD modeli
CT1000P3PSSD8 1 TB M2
Ekran kartı
NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti 8GB
Anakart
H610M-HVS/M.2 R2.0
İşlemci
İ5-12400F 2.50 GHz
Merhaba arkadaşlar,

Valorant oynarken bazı FPS sorunlarıyla karşılaşıyorum ve çözüm arıyorum. Grafik ayarlarını düşük seviyelere aldığımda FPS düşüşü yaşıyorum, ancak yüksek ayarlarda FPS değeri artıyor. 300 FPS alıyorum, ancak monitörüm 280 Hz olmasına rağmen FPS bazen 280'in altına düşebiliyor.

Monitörümdeki 280 Hz tazeleme hızını sabitlemek için V-Sync'i açmayı denedim, ancak V-Sync aktif olduğunda FPS sabit olarak 260 civarına düşüyor. Ayrıca, FPS'i 280'e sabitlemeyi denediğimde de FPS değeri yine düşüyor, bu da monitörümün 280 Hz tazeleme hızına ulaşmamı engelliyor.

280 FPS ve üstünü sabitlemek için NVIDIA denetim masasında 3D ayarlarını değiştirerek daha stabil bir FPS elde edebilir miyim? Özellikle 280 Hz tazeleme hızını sabitlemek ve FPS'in altına düşmemek için neler yapabilirim? Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar,

Valorant oynarken bazı FPS sorunlarıyla karşılaşıyorum ve çözüm arıyorum. Grafik ayarlarını düşük seviyelere aldığımda FPS düşüşü yaşıyorum, ancak yüksek ayarlarda FPS değeri artıyor. 300 FPS alıyorum, ancak monitörüm 280 Hz olmasına rağmen FPS bazen 280'in altına düşebiliyor.

Monitörümdeki 280 Hz tazeleme hızını sabitlemek için V-Sync'i açmayı denedim, ancak V-Sync aktif olduğunda FPS sabit olarak 260 civarına düşüyor. Ayrıca, FPS'i 280'e sabitlemeyi denediğimde de FPS değeri yine düşüyor, bu da monitörümün 280 Hz tazeleme hızına ulaşmamı engelliyor.

280 FPS ve üstünü sabitlemek için NVIDIA denetim masasında 3D ayarlarını değiştirerek daha stabil bir FPS elde edebilir miyim? Özellikle 280 Hz tazeleme hızını sabitlemek ve FPS'in altına düşmemek için neler yapabilirim? Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim.

Sabit 280FPS verecek bir sisteme sahip olmaniz gerekiyor. 350FPS alsan 280 rahatça sabitlersin fakat en yüksek 300 FPS alıyorsan FPS düşer. Yeri gelir 300 bazı haritalarda 250 alırsın o değişken bir seviye.

Oyun işlemciden besleniyor daha yüksek fps almak istiyorsan işlemcini yükseltmen gerekiyor. Ayarları düşürüp artırarak fps değişimi elde edemediysen eğer en garanti yol bu olacaktır. Veyahut monitörün Hz ayarını 240hz varsa ona getirip oyunda vsync açarak 240 sabit alabilirsin. 280 ile arasında fark olmayacak olsa bile hissetmeyeceksin.

Valorant tekli çekirdek performansından veya önbellekten beslenir. Özellikle de 5600 gibi bir işlemcide daha fazla önbellek Valorant'ta FPS'i ciddi miktarda arttırabilir. Eğer 5600 size downgrade olarak geliyorsa o zaman 7500F daha iyi olacaktır. Tabii bu işin donanımsal çözümü ve maaliyetli olur.

Sabit 280FPS verecek bir sisteme sahip olmaniz gerekiyor. 350FPS alsan 280 rahatça sabitlersin fakat en yüksek 300 FPS alıyorsan FPS düşer. Yeri gelir 300 bazı haritalarda 250 alırsın o değişken bir seviye.

Aslında 4 5 kişi kaldığında 360 400'e kadar çıkıyor raund başındada 340 260 arası oynuyor.

Aslında şu şekilde, oyunda aldığımız FPS de tabii ki önemli fakat monitörün sürekli 280 Hz de çalışırken oyun içi 280 FPS ile 240 FPS arasında alman hissiyat olarak bir şeyi çok fazla değiştirmeyecektir. Bildiğin üzere Hz değeri arttığında fareni masaüstünde hareket ettirdiğinde gözüne akıcı gelmesinin yanı sıra farenin hareketleri de monitöre daha erken yansır bunun sebebi donanımsal olarak 1000/60 oranından artık 1000/280 oranına gelmiş ve monitörünün hareketleri ekrana yansıtma süresinin de bu oranda düşmüş olması. Sana tavsiyem öncelikle monitörünün üzerindeki butonlardan arayüzüne girerek adaptive V-Sync'ya da ne olarak geçiyor ise onu öncelikle kapatman. Bu aktif olduğunda ve FPS değerin düştüğünde bu sefer monitörün de 1000/ FPS değerin kadar olan Hz'e yani donanımsal yansıtma süresine düşüyor ve bu senin için dezavantaj. Ayrıyeten oyun içinden ve otomatik ayarında değil ise NVIDIA Denetim Masası'ndan da V-Sync ayarını kapalı konuma getir. Reflex ayarını oyun içinden açık+Boost şeklinde ayarlarsan da tadından yenmez. Zaten öyle çok da düşmüyormuş FPS değerin. Ayarları yaptıktan sonra bak keyfine dostum hiç takılma bunlara

Valorant tekli çekirdek performansından veya önbellekten beslenir. Özellikle de 5600 gibi bir işlemcide daha fazla önbellek Valorant'ta FPS'i ciddi miktarda arttırabilir. Eğer 5600 size downgrade olarak geliyorsa o zaman 7500F daha iyi olacaktır. Tabii bu işin donanımsal çözümü ve maaliyetli olur.

Bana yazılımsal lazım ya en azından 280 altına düşmesin aşırı düşmüyor zaten arada.

Aslında şu şekilde, oyunda aldığımız FPS de tabii ki önemli fakat monitörün sürekli 280 Hz de çalışırken oyun içi 280 FPS ile 240 FPS arasında alman hissiyat olarak bir şeyi çok fazla değiştirmeyecektir. Bildiğin üzere Hz değeri arttığında fareni masaüstünde hareket ettirdiğinde gözüne akıcı gelmesinin yanı sıra farenin hareketleri de monitöre daha erken yansır bunun sebebi donanımsal olarak 1000/60 oranından artık 1000/280 oranına gelmiş ve monitörünün hareketleri ekrana yansıtma süresinin de bu oranda düşmüş olması. Sana tavsiyem öncelikle monitörünün üzerindeki butonlardan arayüzüne girerek adaptive V-Sync'ya da ne olarak geçiyor ise onu öncelikle kapatman. Bu aktif olduğunda ve FPS değerin düştüğünde bu sefer monitörün de 1000/ FPS değerin kadar olan Hz'e yani donanımsal yansıtma süresine düşüyor ve bu senin için dezavantaj. Ayrıyeten oyun içinden ve otomatik ayarında değil ise NVIDIA Denetim Masası'ndan da V-Sync ayarını kapalı konuma getir. Reflex ayarını oyun içinden açık+Boost şeklinde ayarlarsan da tadından yenmez. Zaten öyle çok da düşmüyormuş FPS değerin. Ayarları yaptıktan sonra bak keyfine dostum hiç takılma bunlara.

Senin dediğin ayarı monitörden kapattım oyundan da zaten açık + Boost muş gecikme ayarı 3D ayarlarda düşük gecikme oranı ayarınıda ultraya aldım bunları yapınca FPS 280 altına düşsede sorun yaşamazsın dediğini anladım.

Son düzenleme:
Bana yazılımsal lazım ya en azından 280 altına düşmesin aşırı düşmüyor zaten arada.

Senin dediğin ayarı monitörden kapattım oyundan da zaten açık + Boost muş gecikme ayarı 3D ayarlarda düşük gecikme oranı ayarınıda ultraya aldım bunları yapınca FPS 280 altına düşsede sorun yaşamazsın dediğini anladım.

Oyun içinde bulunan reflex ayarı var ise denetim masasında kapalı olmasının daha iyi olduğu şeklinde bilgiler okumuştum reflex ilk çıktığı zamanlar. Onun dışında oyun içi FPS değerlerin için de game dvr ı regeditten ya da gpedit. MSC'den kapatabilir, güç ayarlarına bakabilir, Donanım hızlandırmalı GPU'yu aktif edebilir, arka plan uygulamalarını düzenleyebilir, Defender'dan çekirdek yalıtımı ayarını kapatabilir(güvenlik sorunlarına yol açabilir ev kullanıcı olduğum için ben kapalı kullanıyorum), services. MSC'den bağıl kullanıcı deneyimleri ve telemetri ayarını ve sys.main ayarını kapatabilirsin. BIOS ayarları da vardır elbet fakat Intel sistem deneyimim sınırlı o yüzen ayrıntılı bilmiyorum. Saydığım ayarların bazıları FPS arttırabiliyorken bazıları sistem için istersen yapmadan önce ufak bir araştırma yapıp öyle uygularsın.

Oyun içinde bulunan reflex ayarı var ise denetim masasında kapalı olmasının daha iyi olduğu şeklinde bilgiler okumuştum reflex ilk çıktığı zamanlar. Onun dışında oyun içi FPS değerlerin için de game dvr ı regeditten ya da gpedit. MSC'den kapatabilir, güç ayarlarına bakabilir, donanım hızlandırmalı GPU'yu aktif edebilir, arka plan uygulamalarını düzenleyebilir, Defender'dan çekirdek yalıtımı ayarını kapatabilir(güvenlik sorunlarına yol açabilir ev kullanıcı olduğum için ben kapalı kullanıyorum), services. MSC'den bağıl kullanıcı deneyimleri ve telemetri ayarını ve SYS. Main ayarını kapatabilirsin. BIOS ayarları da vardır elbet fakat Intel sistem deneyimim sınırlı o yüzen ayrıntılı bilmiyorum. Saydığım ayarların bazıları FPS arttırabiliyorken bazıları sistem için istersen yapmadan önce ufak bir araştırma yapıp öyle uygularsın.

Güç ayarlarını dengelide kullanıyorum sence performans çekmeli miyim?

Gecikme hakkında.

Eğer NVIDIA Control panel üzerinde reflex ayarını kapalı tutarsanız, bu, genel GPU ayarlarını etkiler ve reflex teknolojisinin GPU üzerinde yapacağı iyileştirmeleri devre dışı bırakır. Bu durumda oyun içindeki reflex ayarı açık olsa bile, GPU düzeyindeki optimizasyonlar çalışmaz.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı