Valorant'ta 300 FPS ve üstü almak için sistem yükseltme önerisi

Yer
İstanbul
Merhaba Technopat Ailesi,

Sorunum çok basit. Amacım Valorant'ta 300+ FPS almak. Çünkü şu anki sistemimde oyunda kasmalar oluyor ve monitörüm 240Hz olduğu için oyun kasmasa bile FPS 240 altında kalıyor...

Valorant'ta üst seviyede oynuyorum. Bir işlemci oyunu ve L3 önbellek çok önemli diyorlar.

İşlemcimin AMD olmasını istediğim için, anakart değişikliğine de gitmem gerekecek ve bu yüzden şunu merak ediyorum:
RAM değiştirmeme/yükseltmeme de gerek var mı?

Şu anki sistemim:

İşlemci: Intel Core i5 10400F
Anakart: MSI B460M-A Pro
Ekran Kartı: INNO3D GeForce RTX 2060 Twin X2 6 GB 192Bit
Bellek: Crucial Ballistix 16 GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL15
Depolama M.2: Kingston A2000 500GB 2200/2000 MB/s NVMe M.2
Kasa: darkFlash Aquarius-Mesh
PSU: XPG Pylon 750W 80+ Bronz

Rekabetçi oyun olarak Valorant oynuyorum ve üst seviyede oynadığım için sistem yükseltme önerisi istiyorum.

Bu konuda bana yardımcı olur musunuz?

Merhaba Technopat ailesi,

Sorunum çok basit. Amacım Valorant'ta 300+ FPS almak. Çünkü şu anki sistemimde oyunda kasmalar oluyor ve monitörüm 240Hz olduğu için oyun kasmasa bile FPS 240 altında kalıyor...

Valorant'ta üst seviyede oynuyorum. Bir işlemci oyunu ve L3 önbellek çok önemli diyorlar.

İşlemcimin AMD olmasını istediğim için, anakart değişikliğine de gitmem gerekecek ve bu yüzden şunu merak ediyorum:
RAM değiştirmeme/yükseltmeme de gerek var mı?

Şu anki sistemim:

İşlemci: Intel Core i5 10400F.
Anakart: MSI B460M-A Pro.
Ekran kartı: INNO3D GeForce RTX 2060 Twin X2 6 GB 192bit.
Bellek: Crucial Ballistix 16 GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL15.
Depolama M.2: Kingston A2000 500GB 2200/2000 MB/s NVMe M.2
Kasa: darkFlash aquarius-mesh
PSU: XPG Pylon 750W 80+ bronz.

Rekabetçi oyun olarak Valorant oynuyorum ve üst seviyede oynadığım için sistem yükseltme önerisi istiyorum.

Bu konuda bana yardımcı olur musunuz?

Hocam en iyi değerleri alıyor gibisiniz o sistemde. Fakat size gerekli olan artık soket değiştirmek gibi.

format atabilir misin belki virüs falan vardır
Format attığımız oldu aslında.
Yine de performans iyi değil. 2021 Haziran'da bilgisayarı aldım.
3.5 yıldır işlmeci gittikçe çöker mi? Yani performansı düşer mi?
Sıcaklık değerleri valorantta 65-70 derece en fazla yani normal.
FPS ise ilk aldığımızda 300 FPS görürdü satın alma evresinde. Oyun yani tur başlayınca düşerdi ama bu kadar az değildi. Belki de oyun gittikçe gelişti ya da optimizasyonu bozdu onu da bilemiyorum.

ortalama kaç fps alıyorsun?
Son günlerde dereceli maçlarda mesela ateş ederken FPS bakıyorum ve 160-170'lere düşüyor.

Hocam en iyi değerleri alıyor gibisiniz o sistemde. Fakat size gerekli olan artık soket değiştirmek gibi.
Ne yapmam gerek, alabileceğim en iyi parçalar ve uygun parçalar nelerdir bilmiyorum. Bu yüzden konuyu açtım hocam. Örneğin r5 5600 ya da r5 5600x işlemci üzerine mi sistemi yükseltmeliyim? Bu işlemciyi alacaksam anakartım ne olmalı ve RAM'leri de yükseltmeli miyim vsvs bilmiyorum hiç.

Format attığımız oldu aslında.
Yine de performans iyi değil. 2021 Haziran'da bilgisayarı aldım.
3.5 yıldır işlmeci gittikçe çöker mi? Yani performansı düşer mi?
Sıcaklık değerleri Valorant'ta 65-70 derece en fazla yani normal.
FPS ise ilk aldığımızda 300 FPS görürdü satın alma evresinde. Oyun yani tur başlayınca düşerdi ama bu kadar az değildi. Belki de oyun gittikçe gelişti ya da optimizasyonu bozdu onu da bilemiyorum.

Son günlerde dereceli maçlarda mesela ateş ederken FPS bakıyorum ve 160-170'lere düşüyor.

Ne yapmam gerek, alabileceğim en iyi parçalar ve uygun parçalar nelerdir? Bilmiyorum. Bu yüzden konuyu açtım hocam. Örneğin R5 5600 ya da R5 5600X işlemci üzerine mi sistemi yükseltmeliyim? Bu işlemciyi alacaksam anakartım ne olmalı ve RAM'leri de yükseltmeli miyim vsvs bilmiyorum hiç.

Soket değişmek için sağlam bütçe lazım olabiliyor. AM5 yani DDR5 geçmek aşağı yukarı işlemci anakart RAM hepsi 12-13K masraf yaptırır. AM4 yani AMD tarafında DDR4 geçmek isterseniz sadece işlemci ve anakart masrafı 6-7k falan olur. Tavsiyem bundan sonrası AM5 soketine geçmek tabii bütçe çok önemli tercih sizin.

Soket değişmek için sağlam bütçe lazım olabiliyor. AM5 yani DDR5 geçmek aşağı yukarı işlemci anakart RAM hepsi 12-13K masraf yaptırır. AM4 yani AMD tarafında DDR4 geçmek isterseniz sadece işlemci ve anakart masrafı 6-7k falan olur. Tavsiyem bundan sonrası AM5 soketine geçmek tabii bütçe çok önemli tercih sizin.

Hocam ben soket değişmiştim, ben de aynı durumu yaşadım soketlere yaklaşık 6 bin TL harcamıştım zamanında, FPS bakımından gözle görülür pek bir artış olmamıştı

Hocam ben soket değişmiştim, ben de aynı durumu yaşadım soketlere yaklaşık 6 bin TL harcamıştım zamanında, FPS bakımından gözle görülür pek bir artış olmamıştı.

Neden neye geçtiğinize göre ve oynadığınız oyunlara göre etkiler değişir örnek veriyorum işlemci değiştiniz God of War da FPS artışı aşırı olmaz. Ama işlemciye önem veren Valorant gibi oyunlarda daha çok etkisi olur.

Hocam, AM4 ve DDR4 ile AM5 ve DDR5 arkasındaki fark ne? Yani benim anlayacağım şekilde, en basit haliyle, internette gezinirken, dizi film izlerken, valorant oynarken gibi ne gibi avantajlar sağlıyor?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı