Valorant'ta Dsound.dll hatası

İşletim sistemi
Windows 10

hayruaga

Centipat
Daha fazla  
Evet, bugün oyuna girdikten sonra 10 dk ana ekranda bekledim; işim vardı, geldiğimde oyundan atmıştı ve dsound.dll hatası veriyordu. Bilgisayarı kapattım, açtım; sonra Valorant’ı Riot Games’ten repair yaptım. Oyuna tekrar girdim, 1 dk sonra tekrar aynı hatayı verdi. Tekrar oyundan çıktığımda ise mavi ekran yedim. Bilgisayarı kapatıp açtım, Google’da dsound.dll hatasını araştırırken bir kez daha mavi ekran yedim. O dakikadan beri PC’yi açmıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sorun Windows alt sürümleriyle alakalıydı. Güncel olmayan ya da Education, Windows 10 N gibi farklı sürümler kullanıyorsanız bunlarda sorun oluyor. Dxweb indirip DX güncelleyin. Oda olmuyorsa en garantisi temiz format.

Windows 10 Home kullanıyorum. Sorun sizce dsound.dllden mi kaynaklı?

DirectX kütüphanesi üzerinden çalışan bir DLL sonuçta. DirectX ile alakalı bir sorun olduğu kesin. Genelde bu tip alt işletim sistemlerinden kaynaklanyor fakat DXweb gibi şeylerle DirectX güncelleyincede sorun çözülebiliyor. Bu arada Dahili ve Harici ekran kartlarınında güncel olmaması bu sorunu ortaya çıkartabiliyor. Render eden kısım ekran kartı olduğu için bu tip DirectX sorunları ekran kartıyla da alakalı olabiliyor. Ucu çok açık bir mevzu. Bu durum oyunu kaldırıp yeniden yükleyince bile düzelebiliyor. Ayrıca HUD uygulaması olarak arka planda çalışan bir uygulamada engelliyor olabilir. Bu sebeple en garanti test süreci temiz format sonrası sürücüleri kurup oyunu kurup test etmek.

DirectX kütüphanesi üzerinden çalışan bir DLL sonuçta. DirectX ile alakalı bir sorun olduğu kesin. Genelde bu tip alt işletim sistemlerinden kaynaklanyor fakat dxweb gibi şeylerle DirectX güncelleyincede sorun çözülebiliyor. Bu arada dahili ve harici ekran kartlarınında güncel olmaması bu sorunu ortaya çıkartabiliyor. Render eden kısım ekran kartı olduğu için bu tip DirectX sorunları ekran kartıyla da alakalı olabiliyor. Ucu çok açık bir mevzu. Bu durum oyunu kaldırıp yeniden yükleyince bile düzelebiliyor. Ayrıca HUD uygulaması olarak arka planda çalışan bir uygulamada engelliyor olabilir. Bu sebeple en garanti test süreci temiz format sonrası sürücüleri kurup oyunu kurup test etmek.

Aslinda format atmak istemiyorum. Çünkü yani en son format atmaya çalıştığımda Windows yükleme ekranında bile mavi ekran yiyordum 1 2 ay PC'ye bakmamıştım sonra SSD'nin içini açıp silgiyle silmiştim zar zor format atmistim.

Aslinda format atmak istemiyorum. Çünkü yani en son format atmaya çalıştığımda Windows yükleme ekranında bile mavi ekran yiyordum 1 2 ay PC'ye bakmamıştım sonra SSD'nin içini açıp silgiyle silmiştim zar zor format atmistim.

Windows yükleme ekranında mavi ekran yiyorsanız zaten bir sorun var demektir. İlk iş bu soruna odaklanmanız gerek. Sonrasında bu soruna bakmanız gerekiyor. PC şu an açılmıyorsa ilk olarak buna bakmak gerek. Şu an Power tuşuna bastıktan sonra alınan hata ya da sorun nedir?

Windows yükleme ekranında mavi ekran yiyorsanız zaten bir sorun var demektir. İlk iş bu soruna odaklanmanız gerek. Sonrasında bu soruna bakmanız gerekiyor. PC şu an açılmıyorsa ilk olarak buna bakmak gerek. Şu an Power tuşuna bastıktan sonra alınan hata ya da sorun nedir?

PC şu an açılıyor ama 10 20dk sonra mavi ekran yiyorum.

PC şu an açılıyor ama 10 20dk sonra mavi ekran yiyorum.

Mavi ekran yediğiniz dakika ve saniyeyi yakalayın. Windows olay görüntüleyicisini açın. Solda Windows günlüklerini açın orada yer alan 5 menü var. Hatanın olduğu dakika ve saniyeye göre orada hata olarak ne çıkıyor bakın. Eğer ki orada hatayı göremiyorsanız. Mavi ekran sonrası dump dosyası oluşuyordur. Onu yükleyin. O dosya içeriğinde daha net hata bulabiliriz.

Mavi ekran yediğiniz dakika ve saniyeyi yakalayın. Windows olay görüntüleyicisini açın. Solda Windows günlüklerini açın orada yer alan 5 menü var. Hatanın olduğu dakika ve saniyeye göre orada hata olarak ne çıkıyor bakın. Eğer ki orada hatayı göremiyorsanız. Mavi ekran sonrası dump dosyası oluşuyordur. Onu yükleyin. O dosya içeriğinde daha net hata bulabiliriz.

Bugcheck 1001 hatasını aliyorum.

Memory.dmp ile alakalı bir sorun var galiba.

BugCheck altında bir hata daha olması lazım. Orada detaylı olarak hangi dosyadan kaynaklı olduğu yazar. memory.dmp dediği sonrasında oluşturduğu dump dosyasıyla alakalı bir durum. Windows içindeki dump dosyasına aktarmaya çalıştığı zaman gösterir bunu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı