Valorant'ta FPS düşmesi

Oyunda optimizasyon sorunu var bende de 180 FPS almam gerekirken 110 FPS falan alıyorum bu sorunu yakın zamanda fixlenecek demişlerdi zaman zaman drop olabiliyor ama hep 30 FPS takılıyorsa sıkıntı vardır.

Daha yeni olmaya başladı sistem parçalarıyla alakalı olduğunu düşünmüyorum.
Bilemezsiniz. Bu tarz bilgileri vermenin, konuyu okuyup yardımcı olacak kişilere yardımı dokunur. Bu sebeple arıza FPS kaybı vb durumlar hakkında konu açarken, sistem bilgilerini vermeniz önemli.

Bilemezsiniz. Bu tarz bilgileri vermenin, konuyu okuyup yardımcı olacak kişilere yardımı dokunur. Bu sebeple arıza FPS kaybı vb durumlar hakkında konu açarken, sistem bilgilerini vermeniz önemli.
MX130
I5 8250U
12GB RAM
Oyun HDD de kurulu.

Oyunu oynarken ara ara HDD kullanım oranlarını kontrol edebilir misiniz? Özellikle FPS düşüşlerinden sonra. FPS'lerinizin çakıldığı anlarda HDD peak noktasında olabilir. Eğer durum buysa sorun HDD kaynaklıdır. Ayrıca sistem sıcaklıklarını da kontrol etmenizi istiyorum. Laptop kullandığınızı görüyorum. MSI Afterburner indirip, RTSS ile birlikte kurduktan sonra izleme sekmesinden CPU ve GPU sıcaklıklarını OSD'de gösterin. Eğer sıcaklıklar 90+ oluyorsa (malum havalar sıcak), thermal throttle olabilir. Bu durumda Throttle Stop deneyebiliriz.

Oyundayken ısı değerlerini kontrol edin.
Isı değerleri her zamanki gibi ama dediğim gibi önceden olmuyordu.
Oyunu oynarken ara ara HDD kullanım oranlarını kontrol edebilir misiniz? Özellikle FPS düşüşlerinden sonra. FPS'lerinizin çakıldığı anlarda HDD peak noktasında olabilir. Eğer durum buysa sorun HDD kaynaklıdır. Ayrıca sistem sıcaklıklarını da kontrol etmenizi istiyorum. Laptop kullandığınızı görüyorum. MSI Afterburner indirip, RTSS ile birlikte kurduktan sonra izleme sekmesinden CPU ve GPU sıcaklıklarını OSD'de gösterin. Eğer sıcaklıklar 90+ oluyorsa (malum havalar sıcak), thermal throttle olabilir. Bu durumda Throttle Stop deneyebiliriz.
HDD kötü zaten HDD den dolayı olabilir bakacağım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı