Valorant'ta FPS neden az?

Kusura bakmayın görmemişim FPS 250 350 normal droplarda arkada bir şey açık olmasından veya işlemcinin vs ısınmasından olabilir bende en son Görev Yöneticisi'ni şeffaflaştıran uygulama yüklediğimde drop yemeye başlamıştım o tarz uygulamalar varsa silip deneyin.
kral arkada sadece hyperx programı açık oluyor onun dışında bişey açık değil

Kusura bakmayın görmemişim FPS 250 350 normal droplarda arkada bir şey açık olmasından veya işlemcinin vs ısınmasından olabilir bende en son Görev Yöneticisi'ni şeffaflaştıran uygulama yüklediğimde drop yemeye başlamıştım o tarz uygulamalar varsa silip deneyin.

İşlemcimin ısısı Max 40 50 derece arka plandada hiçbir uygulama açık değil sadece GeForce Experience ve HyperX

Son düzenleme:
Kral arkada sadece HyperX programı açık oluyor onun dışında bir şey açık değil.

İşlemcimin ısısı Max 40 50 derece arka plandada hiçbir uygulama açık değil sadece GeForce Experience ve HyperX.

Voltaj değerine ve saat frekansına bakar mısın dostum, quick CPU tarzı programlar ile bakabilirsin. GHz aynı mı değişken mi daha sonrasında BIOS'tan kapalı ise açarak oyunda test edersin.

1732382033547.png

Voltaj değerine ve saat frekansına bakar mısın dostum, quick CPU tarzı programlar ile bakabilirsin. GHz aynı mı değişken mi daha sonrasında BIOS'tan kapalı ise açarak oyunda test edersin.

Eki Görüntüle 2358562

https://quick-cpu.softonic.com.tr
Bu programmı

İndirip deneyeceğim kral umarım çözüm bulurum cidden oyunuma droplar çok fazla giriyor bundan 2 hafta önce 500 FPS alırken şu an 200 250 300 civarı almak çok sorun yaşatıyor özellikle Valorant'ta yüksek ranktayım cidden berbat bir şey

BIOS demiştiniz ordan ne yapmam gerekiyor tam olarak anlamadım

Son düzenleme:
Merhaba
Bundan 2 hafta önce Valorant oynarken 500 FPS civarı kasma donma dropsuz oynuyordum
Ama şu zamanlar Valorant oynarken FPS 200 250 300 Max 350 civarı veriyor ve sürekli droplar giriyor
Neden böyle oluyor bilgisi olan biri benimle paylaşabilir mi?
Valorant'ta yüksek rank oynuyorum cidden bu sıkıntıdan bıkmış haldeyim

İşlemci: AMD Ryzen 5 5600
Ekran kartı: 4060
RAM: 16 GB (2x8) 3200MHz CL16

Eki Görüntüle 2358562
1732386524232.png

Son düzenleme:
Bellek değerleriniz 3200 MHz'de kullanılmıyor mu acaba? Görev Yöneticisi'nden bellek hızına bakar mısınız? Yoksa BIOS'tan XMP aktif edin.

Evet normal ama sorunu anlayamadım. Benchmarklara baktım çoğu kişi senin ile aynı civarda alıyor ayrıca. 500 alan kişi de OC modunda 85 dereceyle oynuyor. Anakart modelin ne? Yine de bakayım BIOS'tan PBO ve CPB Auto modda mı kontrol edersin.

Anakartım: BIOSTAR B550MH 4933MHz OC s+v+GL DDR4 AM4 (matx)
BIOS ayar kısmını hiç bilmiyorum yardım edebilir misiniz o konuda

Bir de diğer detaylar için yardımı olursa
Hazır sistemim: Hero 5A-RTX4060-FREKANSG1 - Game Garaj

Anakartım: BIOSTAR B550MH 4933MHz OC s+v+GL DDR4 AM4 (matx)
BIOS ayar kısmını hiç bilmiyorum yardım edebilir misiniz o konuda.

Bir de diğer detaylar için yardımı olursa.
Hazır sistemim: Hero 5A-RTX4060-FREKANSG1 - Game Garaj

Örnek kaynak atacaktım ama BIOSTAR için BIOS arayüz bulamadım. BIOS açıldığı kısımda Advanced yeri olması gerekiyor oraya girerek "Precision Boost OverDrive" ve "Core Performance Boost" kısımlarını bulun hocam, ayar değişikliği yapmıyacağınız için sorun yok kurcalayarak bulursunuz. Bu değerlerin Auto, off ya da on olduğuna bakın, 2 hafta önce bu değerlerin değiştiğini düşünmüyorum yine de.

Örnek kaynak atacaktım ama BIOSTAR için BIOS arayüz bulamadım. BIOS açıldığı kısımda Advanced yeri olması gerekiyor oraya girerek "Precision Boost OverDrive" ve "Core Performance Boost" kısımlarını bulun hocam, ayar değişikliği yapmıyacağınız için sorun yok kurcalayarak bulursunuz. Bu değerlerin Auto, off ya da on olduğuna bakın, 2 hafta önce bu değerlerin değiştiğini düşünmüyorum yine de.

Bu dediğiniz şeyler kapalıysa açmam lazımmı
Ve dediğiniz gibi 2 hafta önce hiçbir sorun yokken şu anda böyle yaşamam cok garip geliyor
Bilgisayara format atmak gibi şeyler işe yarayabilir mi ve termal macun değiştirmek işe yarayabilir mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı