Valorant'ta GPU kullanımı %30'a düşüyor

megatron1

Centipat
Daha fazla  
Valorant'ta yeni sistemim ile oynarken GPU kullanımım yüzde 30 civarında ve işlemci kullanımım da yüzde 25-27 civarında. Benim sistemin aynısının test videolarında aynı oyun içi ayarlar ile GPU kullanımı yüzde 50-60 arası ve arada 200 FPS fark var. Normalde çok Valorant tarzı oyunlar oynamam ama bu kafamı kurcaladı. Valorant'ın CPU tabanlı bir oyun olduğunun farkındayım ama arada bu denli büyük bir FPS farkı olmamalı.

Valorant'ta yeni sistemim ile oynarken GPU kullanımım yüzde 30 civarında ve işlemci kullanımım da yüzde 25-27 civarında. Benim sistemin aynısının test videolarında aynı oyun içi ayarlar ile GPU kullanımı yüzde 50-60 arası ve arada 200 FPS fark var. Normalde çok Valorant tarzı oyunlar oynamam ama bu kafamı kurcaladı. Valorant'ın CPU tabanlı bir oyun olduğunun farkındayım ama arada bu denli büyük bir FPS farkı olmamalı.
İşlemci tarafını çok bilmiyorum ancak VALORANT,CS2 gibi oyunlar CPU kullanıyor zaten o yüzden düşük GPU kullanımı çok normal.

İşlemci tarafını çok bilmiyorum ancak Valorant, CS2 gibi oyunlar CPU kullanıyor zaten o yüzden düşük GPU kullanımı çok normal.

Tamam da bütün performans ve optimizasyon ayarlarım yapılı. Bu FPS farkının sebebi ne olabilir onu anlayamadım. MHz değerlerime falan bakmadım ama diğer oyunlarda aynı FPS değerlerini almam MHz değerlerinde sıkıntı olmadığının bir göstergesi. Yine de RAM MHz kontrol edeceğim ama bilemiyorum. Belki driverlara bakmalıyım.

Dusuk GPU kullanimi normal de 200 FPS fark var demen isi gariplestirdi.

Sorun sadece Valorant'ta mi oluyor? CS uzerinde deneme yaptin mi? Valorant optimizasyondan kalan bir oyun ama 200 FPS dedigin icin bir sorun olabilecegini dusunuyorum. Sistemin nedir?

Dusuk GPU kullanimi normal de 200 FPS fark var demen isi gariplestirdi.

Sorun sadece Valorant'ta mi oluyor? CS uzerinde deneme yaptin mi? Valorant optimizasyondan kalan bir oyun ama 200 FPS dedigin icin bir sorun olabilecegini dusunuyorum. Sistemin nedir?

Evet sıkıntı ölçtüğüm kadarıyla sadece Valorant'ta. RDR2, Battlefield 1, PUBG de vesaire FPS'ler yakın. Sadece 2-5 FPS düşme yaşıyorum onlarda diğer donanım ekipmanlarından kaynaklanıyor dur diye tahmin ediyorum. Bu derece yüksek bir FPS düşüşünü sadece Valorant'ta gördüm. Sistemim Zotac RTX5060 Ti 16 GB VRAM, CPU Intel Core i5 14000F. Modelini hatırlayamıyorum CPU'nun ama muhtemelen o. 16 GB DDR5 RAM ve 1 TB M.2 SSD.

I5 14400F'den bahsediyorsun sanirim. Cogu kisinin sorunu olmus Valorant'ta bu CPU ile. Net bir cozum goremedim, aklima da pek bir yontem gelmedi maalesef. Core 0'i iptal edip sorunu cozenler de olmus ama gunluk kullanimda ne kadar stabil olur bilemiyorum. Cok oynadigin bir oyun degil ise sorun etmen gerekecegini sanmam. Sisteminden cok oyun ile alakali bir sorun gibi duruyor cunku.

i5 14400F'den bahsediyorsun sanirim. Cogu kisinin sorunu olmus Valorant'ta bu CPU ile. Net bir cozum goremedim, aklima da pek bir yontem gelmedi maalesef. Core 0'i iptal edip sorunu cozenler de olmus ama gunluk kullanimda ne kadar stabil olur bilemiyorum. Cok oynadigin bir oyun degil ise sorun etmen gerekecegini sanmam. Sisteminden cok oyun ile alakali bir sorun gibi duruyor cunku.

Teşekkür ederim ama dediğim gibi 14400F ten tutun RTX5060 Ti'a kadar RAM'lar dışında neredeyse her şey aynı ve videolardaki ile benim setup arasındaki FPS farkı 200 FPS civarı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı