Valorant'ta maçtayken VAL5 hata kodu çıktı ve hesap 2 hafta ban yedi

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Riot destek ile olan konuşmamı direk yazıyorum, gelen cevaba göre tahmin ettiğim üzere kullandığım OBS sürümünden ötürü olabileceğini düşünüyorum, çünkü güncel sürümde oyun yakalama Valorant'ı görmüyor, ve ben laptop kullandığım için ekran yakalama kullanamıyorum aşırı performans kaybı oluyor.

Grup sohbetinde arkadaşlarımla sohbet edip oynarken oyundan attı. VAL5 hata kodu aldım maç da iptal oldu, ne kadar bir askıya alınma yazmıyordu. Arka planda Discord'a erişmek için kullandığım, GoodbyeDPI, ve kayıt alırım diye OBS ve Chrome açıktı sıra dışı bir yazılım çalışmıyordu. Şu anda Client'da oyuna erişimimin askıya alındığı yazıyor, daha öncesinde bir veya iki kere sohbet'ten uzaklaştırılmıştım bayağı bir uzun süre önce, oyunu daha aktif oynadığım bir dönemde, ama bu hatayı ilk kez aldım. Yardımcı olursanız çok sevinirim iyi çalışmalar.
Ek olarak maç anında Alt Tab atıp OBS'den yayın denemesi yapıyordum, GoodbyeDPI açık iken Kick'te yayın açmaya çalıştığınızda, yayın %40 civarında drop yiyerek açılır, bunu çözmeye çalıştım, GoodbyeDPI kapatıp Ethernet kablomu söküp taktım, olmayınca GoodbyeDPI'ın klasöründen service remove CMD'sini açtım, Discord nadiren buglandığında bunu yaparım bu arada. Ama işin tuhaf yanı, ben oyundan yaklaşık 1-2 maç sonra atıldım. Zaten geçici olduğu Riot Client'ta yazıyor ama endişelendim tabii ki.

Gelen cevap:

hesabını detaylıca incelediğimizde oyun içerisindeki görsel içeriklerde değişiklik yapmanı sağlayan 3. parti bir program kullanımı sebebiyle 14 gün uzaklaştırıldığını görüyorum. Senin de bildiğin gibi 3. parti uygulamalar Riot Games'in içerikleri olmadığından dolayı sana bu kısıtlama konusunda yardımcı olabilmemiz mümkün değil.

bundan sonrası için en iyisi bilgisayarını sıfırlaman ve hiçbir oyun için 3. parti bir program kullanmaman. Çünkü Vanguard tüm bu zararlı yazılımları algılayabiliyor. Unutma bilgisayarında hangi programlar olduğunu en iyi sen bilebilirsin ve bundan sonrası için hesabını ve elbette cihazını sen korumalısın.

cezanın hoşuna gitmediğini biliyorum ama oyun kuralları 3. parti programlara göz yummuyor. Umarım neden böyle davranmak zorunda olduğumuzu anlayabilirsin.

hesabına uygulanan disiplin işlemi bitince tekrardan aramıza katılabileceksin, bu tarihe kadar bilet içerisinde bahsettiğim gibi bilgisayarından bu tarz uygulamaları kaldır, farklı bir sorunda yardıma ihtiyacın olursa bir bilet uzağında ve her zaman yanındayız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı