Valorant'ta paket kaybı nasıl çözülür?

Atakan159

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RAM 16GB(8x2) 3600Mhz
Ekran kartı RTX 3070 Ti
Anakart B550M DS3H
İşlemci Ryzen 5 5600
200 Mbps internetten 1000 Mbps internete geçtiğim günden beri 2 haftadır Valorant da paket kaybı sorunum oluyor. Bu süreçte onlarca kez müşteri hizmetleriyle görüştüm, yeni modem ve kablo takıldı fakat sorun düzelmiyor. Ayrıca bu sorun saçma bir şekilde sadece dereceli modda oluyor. Riot'dan gelen maili ise aşağıda paylaştım. Bu durumda ne yapmam lazım tam anlayamadım. Yardımcı olan olursa sevinirim.

" Bizimle paylaşmış olduğun bağlantı testlerinde 3 farklı noktada paket kaybı gözüküyor. Yani senin bilgisayarından çıkıp bizim sunucularımıza ulaşan bağlantı yolunda verilerin kayboluyor. Bu bağlantı yolunu da altyapın belirliyor, yani internet sağlayıcın. Biz hangi yoldan bizim sunucumuza ulaşacağını belirleyemiyoruz, dolayısıyla paket kaybını engelleyemiyoruz. Arkadaşımın belirttiği gibi, bu konuda internet sağlayıcının desteği gerekiyor. "

Bu tür routing sorunlarında genelde millet işte ExitLag-WTFast-lagofast gibi programlar kullanıyorlar. Bunlardan birini varsa ücretsiz denemeli olanını bir dene bakalım, eğer düzelme görürsen abonelik başlat. Türkiye içinde bu uygulamalar çok da bir işe yaramayabilir, İstanbul sunucusunda değil de Frankfurt vs falan oynayacaksan daha çok işe yarıyor.

Paket kaybını minimize etmek için modemden gelen trafiğin Buffer'ını artırabilirsin. Oyunda ağ seçeneklerinde asgari-orta-azami seçenekleri var, orta kullan, olmuyorsa azami dene. Ağ bağlantılarında ethernet/wifi hangisini kullanıyorsan özelliklerinden yapılandırma menüsüne girip arabellekleri al/ilet değerlerine bakman lazım, onları yükseltebiliyorsan eğer paket kaybını düşürürsün ama biraz gecikme ekler.

Bunu internet sağlayıcısının düzeltmesi gerekmiyor mu? Müşteri hizmetlerine bağlanıp nasıl anlatacağım bunu mesela? Daha paket kaybının ne olduğunu bilmiyor çoğunluğu. %60 paket kaybı var dediğimde kalan %40 ı alırsınız yine kasma olmaz tarzı bir cevap bile gelmişti.

Bunu internet sağlayıcısının düzeltmesi gerekmiyor mu? Müşteri hizmetlerine bağlanıp nasıl anlatacağım bunu mesela? Daha paket kaybının ne olduğunu bilmiyor çoğunluğu. %60 paket kaybı var dediğimde kalan %40'ı alırsınız yine kasma olmaz tarzı bir cevap bile gelmişti.

Müşteri hizmetleri teknik personel değil. Onların görevi tele-satış, eğitimleri de basit sorunları çözmek için alırlar geneli satış ağırlıklıdır bu sebep ile havanda su döversin. Teknik personele/uzmana erişmen gerekiyor.

Müşteri hizmetleri teknik personel değil. Onların görevi tele-satış, eğitimleri de basit sorunları çözmek için alırlar geneli satış ağırlıklıdır bu sebep ile havanda su döversin. Teknik personele/uzmana erişmen gerekiyor.

Kuruluma gelen çocuk da bir sorun tespit edemedi. Hatta önce ki konuştuğum müşteri hizmetleri çalışanlarıyla dalga geçer gibi onlar anlamaz vs. dedi. Hatta aynı muhabbeti o da yaptı. Şu an %15 paket kaybı var dediğim de %15 demek 850 Mbps eder, %20 sapma hakkımız var o yüzden sıkıntı yok vs. dedi. Dünyanın en pahalı internetini 16 gündür kullanamıyorum.
Ayrıca mesela YouTube'da 4K videoda bile hiç kasma yokken Instagram anormal derece de yavaş. Çok saçma bir sıkıntı yaşıyorum.

Son düzenleme:
Kuruluma gelen çocuk da bir sorun tespit edemedi. Hatta önce ki konuştuğum müşteri hizmetleri çalışanlarıyla dalga geçer gibi onlar anlamaz vs. dedi. Hatta aynı muhabbeti o da yaptı. Şu an %15 paket kaybı var dediğim de %15 demek 850 Mbps eder, %20 sapma yakkımız var o yüzden sıkıntı yok vs. dedi. Dünyanın en pahalı internetini 16 gündür kullanamıyorum.
Ayrıca mesela YouTube'da 4K videoda bile hiç kasma yokken Instagram anormal derece de yavaş. Çok saçma bir sıkıntı yaşıyorum.

Müşteri hizmetlerinin arıza kaydı açıp uzman personele yönlendirme yapması lazım. Routing optimizasyonu isteyeceksin, isterlerse pekala da yapabilirler.

Müşteri hizmetlerinin arıza kaydı açıp uzman personele yönlendirme yapması lazım. Routing optimizasyonu isteyeceksin, isterlerse pekala da yapabilirler.
Teşekkürler, deneyeceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı