Valorant'ta Superbox İle Yüksek Ping Alıyorum

318405

Centipat
Evde altyapı olmadığı için 10 Mbps sınırsız Superbox kullanıyoruz. Valoranta girdiğimde hep ping yüksek. Akşam saat 11'den sonra falan ping 30-50 arası gidip geliyor. Onun haricinde gündüz ve akşam ping devamlı +60 +100 gibi değerleri görüyor. Evde 5 kişi neti kullanıyor acaba evdekilerin yüzünden mi yoksa Superbox'un yüzünden mi bilemedim?

Superbox telefon interneti ile aynı. Zaten çalışma mantığı SIM karta dayanıyor. Budan dolayı ping olması normal. Mesela speedtest.com da hız testi yapınca telefondaki ve Superbox da ki internet daha hızlı olabilir fakat ping değeri daha yüksek olur. Size tavsiyem Superbox'ı evin farklı yerlerinde hız testi yapın. En stabil olan yerde kullanın. Superbox'ı CAT kablo ile kullanın. Wi-Fi olarak kullanmanız fazladan ping artışına sebep olur.

Superbox bant genişliği düşük ve aynı zamanda Kablosuzu sorunlu ve aynı zamanda zaten en iyi şartlarda bile yüksek ping sağlayan bir cihaz.

Yapabilecekleriniz:
Ağa bağlanan cihaz sayısını düşürmek.
3G modunda bir test edin. Bazı yerlerde 4.5G sinyal gücü iyi olmuyor baz istasyonlarının ve gecikme varyasyonu oluşturuyor. 4.5G yerine 3G'ye alarak bir deneyin. HSPA gibi bir adı vardı tam adını hatırlamıyorum ama H ile başlayan bir bağlantı akışı modu var. 3G diye geçmiyorsa H ile başlayan bir mod olmalı. Onu seçin deneyin. Kablolu bağlanmaya çalışın çünkü o cihazın Wi-Fi'da pek iyi değil. Söyleyebileceklerim sanırım bu kadar. Bir de DNS değiştirin. DNS değiştirerek kararlı bağlantı sağlayabilirsiniz. Google DNS önerimdir. Pingi daha stabil hale getirebilir bazı durumlarda. Buyrun deneyin.

Anladım arkadaşlar hepinizi okudum peki şu çözüm olur mu tek kendime ayrı net alsam 10 veya 20 Mbps alsam Valorant oyununda 10-20 arası ping görür müyüm yoksa aynı ping sorunları mı yaşarım?
Deneyeceğim
DNS değiştirmeyi denedim o işe yaramadı ama diğer önerdiğiniz yöntemleri deneyeceğim.
10 Mbps interneti 5 kişi kullanırsa normal.
Aynen olabilir
10Mbps az bir değer. Hele 5 kişi için çok az. Ping olması normal.
Anladım
Anladım usta

Ayrı bir internette muhtemelen Superbox'a göre gecikme daha düşür olur. Ama ne kadar düşük olur onu bilmek imkansız. Santrale uzaklığın gibi bir sürü etmen var. Komşularından başka internet kullanan birisi bul ve imkanın varsa bir test et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…