Arkadaşlar öncelikle herkese hayırlı akşamlar, fikirlerinize ihtiyacım var, Valorant'ta V-Sync açınca görsel performans aşırı derecede artıyor fakat gördüğünüz gibi ms 6.1'e sabitleniyor. Ama V-Sync kapatıp input lagı 3'e düşüreceğim diye de görüntüden aşırı derecede kaybediyorum ve hiç keyif almıyorum. Sizce 2 ms fark için V-Sync kapatılmalı mıdır yoksa V-Sync açık oynayıp görsel keyiften feda etmemeli miyim? Teşekkürler.
Arkadaşlar öncelikle herkese hayırlı akşamlar, fikirlerinize ihtiyacım var, Valorant'ta V-Sync açınca görsel performans aşırı derecede artıyor fakat gördüğünüz gibi ms 6.1'e sabitleniyor. Ama V-Sync kapatıp input lagı 3'e düşüreceğim diye de görüntüden aşırı derecede kaybediyorum ve hiç keyif almıyorum. Sizce 2 ms fark için V-Sync kapatılmalı mıdır yoksa V-Sync açık oynayıp görsel keyiften feda etmemeli miyim? Teşekkürler.
V-Sync FPS sınırlamadır. Ekran Hz'i ile aldığınız FPS'yi aynı tutar. Bu ayarı açtığınızda örneğin ekranınız 75 Hz ise maksimum 75 FPS'den daha fazlası olmaz fakat ekrandaki yırtılmaları engeller. Kapatırsanızda ekranınız 60 Hz bile olsa size maksimum FPS'yi verir ama bu sefer ekranda ufak tefek yırtılmalar olabilir.
Valla ben bütün oyunları G-Sync açık oynuyorum, FPS dalgalanınca oyun ağırlaşıp tekrar hızlanıyor buda kasma efekti veriyor, sinirleniyorum. G-sync, FreeSync, AdaptiveSync veya daha başka ne kadar Sync teknolojisi varsa alayını kulanabilirsiniz. Tavsiye ederim, özellikle hızlı eşitleme olduğunda çok güzel oluyor, her şey pürüzsüz geliyor, yırtılmaların olmaması da ayrı bir güzellik.
Vallahi ben bütün oyunları G-Sync açık oynuyorum, FPS dalgalanınca oyun ağırlaşıp tekrar hızlanıyor bu da kasma efekti veriyor, sinirleniyorum. G-Sync, FreeSync, Adaptive Sync veya daha başka ne kadar Sync teknolojisi varsa alayını kulanabilirsiniz. Tavsiye ederim, özellikle hızlı eşitleme olduğunda çok güzel oluyor, her şey pürüzsüz geliyor, yırtılmaların olmaması da ayrı bir güzellik.