Çözüldü Valorat DirectX runtime error hatası nasıl çözülür?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SkyHawking

Hectopat
Windows 11 24H2 yükledim ve ikincil (sistemin kurulu olmadığı) diskte bulunan Valorant'ı açmaya çalıştığımda DirectX runtime gerektiriyor diye uyarı veriyor.

Birçok kez işletim sistemi kurdum ancak ilk defa bu hatayı alıyorum. DirectX zaten sürücü güncellemeleri ile birlikte bilgisayara yüklenmiyor muydu? Ekran kartı sürücümü de biraz önce güncelledim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Birçok kez işletim sistemi kurdum ancak ilk defa bu hatayı alıyorum. DirectX zaten sürücü güncellemeleri ile birlikte bilgisayara yüklenmiyor muydu?

Aynı sorunu Batman oyunlarında yaşadım. DirectX kurulu görünse bile oyun hata verebiliyor. Bu durumda sitesinden indirip tekrar kurmak gerekiyor. Sürümden dolayı mı bilmiyorum.

Kurup tekrar deneyin bakalım. Kurulum esnasında Bing Bar seçeneğini işaretlemeyin yoksa kurulum hata verebiliyor.

Birçok kez işletim sistemi kurdum ancak ilk defa bu hatayı alıyorum. DirectX zaten sürücü güncellemeleri ile birlikte bilgisayara yüklenmiyor muydu?

Aynı sorunu Batman oyunlarında yaşadım. DirectX kurulu görünse bile oyun hata verebiliyor. Bu durumda sitesinden indirip tekrar kurmak gerekiyor. Sürümden dolayı mı bilmiyorum.

Kurup tekrar deneyin bakalım. Kurulum esnasında Bing Bar seçeneğini işaretlemeyin yoksa kurulum hata verebiliyor.

Çözüm
Valorant oyununa ait hesap ve ayarları ilgilendiren klasörleri sil.

C:\Users\Kullanıcı adın\AppData\Local yerdeki VALORANT ve Riot Games klasörleri. Bunu yaptığın zaman hesap bilgilerin gider. Tekrardan kod girmen gerekir.
Ayrıca sorun hala devam ederse şu Microsoft paketlerinide indirip kur.
Link: Latest Visual C++ Redistributable Runtimes All-in-One Oct 2024 Download

Yine sorun devam ederse Windows CMD penceresini yönetici olarak çalıştır ve şu iki komutu sırasıyla uygula. İki tarama işlemi bittiği zaman bilgisayarına reset at.

1. DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

2. sfc /scannow

Sorun hala devam ederse Valorant Vanguard sil bilgisayarına reset at, ve sonra tekrar yüklenmesi için Valorant oyununu çalıştır.

İlginç bir şekilde kurulumu yapınca açıldı hocam. Windows beni şaşırtıyor...

Valorant oyununa ait hesap ve ayarları ilgilendiren klasörleri sil.

C:\Users\Kullanıcı adın\AppData\Local yerdeki VALORANT ve Riot Games klasörleri. Bunu yaptığın zaman hesap bilgilerin gider. Tekrardan kod girmen gerekir.
Ayrıca sorun hala devam ederse şu Microsoft paketlerinide indirip kur.
Link: Latest Visual C++ Redistributable Runtimes All-in-One Oct 2024 Download

Yine sorun devam ederse Windows CMD penceresini yönetici olarak çalıştır ve şu iki komutu sırasıyla uygula. İki tarama işlemi bittiği zaman bilgisayarına reset at.

1. DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

2. sfc /scannow

Sorun hala devam ederse Valorant Vanguard sil bilgisayarına reset at, ve sonra tekrar yüklenmesi için Valorant oyununu çalıştır.
Teşekkür ederim hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı