Valve neden Debian tabanından Arch tabanına geçmiş olabilir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
KDE gibi masaüstü ortamları son kullanıcı/ev kullanıcısı için olduğundan neden kendilerine sadece oyun açma gibi işleri gerçekleştiren basit bir masaüstü ortamı yazmıyorlar?

KDE gibi masaüstü ortamları son kullanıcı/ev kullanıcısı için olduğundan neden kendilerine sadece oyun açma gibi işleri gerçekleştiren basit bir masaüstü ortamı yazmıyorlar?
Bunu aslında Steam yapıyor. KDE’ye gerek yok bunun için.

Son düzenleme:
Büyük bir firma resmen gelip bir dağıtıma destek veriyor, topluluk neden ondan nefret etsin? Yahu bırak bu şirket dağıtımlarının hayranlığını. NVIDIA Neden ARM üzerinde DLSS’i Arch’ta deniyor o zaman?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

KDE çoğu cihazda gayet güzel çalışıyor, ancak sorunsuz olduğunu söylemek imkansız. Peki sence Valve hiç mi ayar yapmayacak? Hiç mi test etmeyecek? Enayi mi bu adamlar?

Peki sence Arch’ta hiç mi oynama yapmayacaklar? Manjaro’nun bile kendi depoları var. Valve kendi stabil deposunu yapamayacak seviyede mi?

Belki senin sisteminde Arch ve KDE kötü çalışacak, ama Steam Deck’ler hepsi aynı işlemciye, grafik işlemciye sahip. Ona göre ayarlayamazlar mı?

Not: Arch hayranı değilim, hatta sevmem.

Dene o zaman, ne deyim Sonsuza kadar değil, 1 yıl dene. 3 ay dene. Hatta 1 hafta dene. Ne demek istediğimi öyle anlarsın.

Arch üzerinde değil ama Manjaro üzerinde birkaç hafta kadar denemiştim. Pek bana hitap eden bir masaüstü ortamı olmasa da Xfce'de de karşılaştığım basit hatalar dışında hata ile karşılaşmadım.

Dediklerinizi anlıyorum aslında ama tek bir cihaz olduğu için tüm ayarlamaları yapacağını düşünüyorum.

Valve'ın bir test ekibi olmadığını, bu cihazı test etmeyeceklerini mi sanıyorsun?

Test edebileceğinden şüphem yok. Ama yönetmesi zor bir dağıtım Arch. Sürekli değişen bir yapısı var ve bu da sorun potansiyeli demektir. Açıkçası bu konu ile ilgili daha fazla polemiğe girmeyeceğim. Cihazın kendisi çıkınca ilgili haberleri burada konuşuruz bol bol. Biz burada saatlerce konuşuruz. Sonuç önemli

Peki bu postta komik ne buldun @blamenvidia? Bize söyle, biz de gülelim. Sadece troll müsün?

Son düzenleyen: Moderatör:
Belki... Sadece belki... Nvidia ile Arch'ın karışmayacağına inanan kesime "Bakın! Biz Arch Linux üzerinde test yapıyoruz!" diyebilmek içindir? Yada gerçekten bir kaç FPS fark ediyordur? Topluluğun neden sevmeyeceğini zaten söyledim. Eğer KDE ha bire sorun çıkarırsa (Ki şu an Arch KDE var masaüstümde, çekilecek dert değil.) kimse sevmez tabi ki. Burada sana anlatamayacağım, sen de anlamayacaksın belli ki. Arch isosunu indir ve bir sanal makinede KDE kur, dene. Biraz o şekilde kullan. O zaman anlarsın ancak.

KDE çoğu cihazda gayet güzel çalışıyor, ancak sorunsuz olduğunu söylemek imkansız. Peki sence Valve hiç mi ayar yapmayacak? Hiç mi test etmeyecek? Enayi mi bu adamlar?
Kendinle çelişiyorsun. Buna ne cevabı yazabilirim? Güzel mi çalışıyor, yoksa test edilmeye mi ihtiyacı var? Öte yandan zaten test edilmiş depo muhabbetini senden önce 40 kişi daha yazdı ve olabilir dedim. Buna 41. kez cevap vermeme gerek var mı? Sadece önceki yazılanları tekrar etmişsin.

Peki sence Arch’ta hiç mi oynama yapmayacaklar? Manjaro’nun bile kendi depoları var. Valve kendi stabil deposunu yapamayacak seviyede mi?
Önceki paragrafınla aynı şeyleri söylemişsin. Cevap:

Test edebileceğinden şüphem yok. Ama yönetmesi zor bir dağıtım Arch. Sürekli değişen bir yapısı var ve bu da sorun potansiyeli demektir.

Not: Arch hayranı değilim, hatta sevmem.
Arch'ı bilmem ama Arch + KDE kombinasyonunu denediğine şüpheliyim. Yine soru şuna dönüyor: Eğer bu kadar test ve sürüm sabitleme ile uğraşacaklarsa neden taban Debian ile devam edemiyor?

Dediğim gibi, cihaz çıkınca gerçekten kullanan insanlardan neyin ne olduğunu zaten göreceğiz. Burada fanboyluğun lüzumu yok. Yukarıda dediğime şirket dağıtımı fanatikliği denmiş, o ayrı komik. Yukarıda nedenini defalarca kez yazdım ama forumdaki belli bir gruptan gelen kullanıcılar okuyup anlamak, eleştirmek yerine fikrin değil, birbirinin müdahilliğini yapmayı seçiyor anlaşılan:

Aslında Valve bu iş için Canonical ile anlaşsaydı en sağlamı olurdu. Ubuntu'ya gelen her güncelleme Steam cihazında da test edilirdi. En garantisi bu olurdu. Zaten Steam'in önerdiği dağıtım da Ubuntu.

Valve + Canonical partnerliğinin en sağlıklı Steam Deck'i oluşturacağını bu yüzden söylüyorum. Bir işletim sisteminin direk donanımda kendi geliştiricileri tarafından test edilmesi Steam Deck'i daha sağlam bir cihaz yapardı. Hele çıksın şu cihaz, o zaman bir de görelim

Ve hayır, troll değilim.
Evet, trollsünüz (çoğul)

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…