Valve oyunları neden tutuyor?

irfoo baba

Femtopat
Daha fazla  
Valve nasıl oyun yapıyorsa artık her oyunu tutuyor nasıl beceriyolarsa artık Half-Life hala fanları var, Team Fortress hala oynanıyor multiplayer çok kişi var, Counter-Strike gençlerde sarıyor, portal ise her yaşta bağımlılık yapıyor.

Sebebi yeni tarz, teknolojik yenilik, mod yapma basitliği, çeşitlilik ve hikaye.

Source oyun motorunun fiziği döneminin çok çok ötesinde idi.

Counter Strike 2'de adam akıllı server yok günler önce açtığım konu hala duruyor misalen;

Plugin desteği olmasına rağmen isteseler CS1.6'daki çoğu modu kurarlar oyun motoru destekliyor ama yok.

Tutuyordan kasıt online ise eSporu dışında CS2 ölü bence eski CSGO hype nin 10'da 1'i bile yok. Lakin hikayeli oyunlarda haklısın Half Life tuttu çünkü gerçekten güzel bir oyun hikayesi olsun oynanışı olsun.

98-99 felandı half life yeni çıktığında kafaları bozmuştum. O zamana kadar doom, duke nukem, shadow warrior, blood, wolfestein v.s oynamışız. Bambaşka bir dünya ve atmosferdi. Oynayıştaki özgürlük v.s... Uzun yıllar da half life'ı multiplayer oynadık. Yetmedi evlerde lan partyler yaptık arkadaşlarımızla oynadık. Counter Strike valve'nin malı değildi en başta. Oyuna opposing force gibi eklenen bir eklentiydi, yükleyip aktive ederdik. 2003'den sonra CS sarmaya başladı zaten çok sonraları valve satın aldı CS'yi.

Yıllar sonra ilk defa cyberpunk oynadığımda ilk HL oynadığımdaki hissi yaşadım (ilk dandik hali değil 2023 gibi aldım ben).

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı