Vanguard tehlikeli bir yazılım mı?

Shyquick

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar sanırsam ekranı sürekli SS alıyor. Sizce bu yazılım tehlikeli mi? Laptop yeni format attım ve bilgisayara sorun çıkarmak istemem. Sizce sorunlu mu bu yazılım?

Arkadaşlar sanırsam ekranı sürekli SS alıyor. Sizce bu yazılım tehlikeli mi? Laptop yeni format attım ve bilgisayara sorun çıkarmak istemem. Sizce sorunlu mu bu yazılım?

Güvenilir şirket yatıyor arkasında. İsmi ile aynı yine. Aslında hiçbir yazılıma güvenmemek lazım eğer çok takıyorsanız güvenliği. Her şey birkaç hacker elemanın yazılım açığı bulmasına kalıyor. Güvenilirdir.

Son düzenleme:
Virüs falan değil ama berbat bir çin firmasının ürünü. İstedikleri durumda PC'nizden her veriyi alma şansları var. Güvenli diye düşünüyorum yine de.

Vanguard dediğin riotgamesin kurduğu şey mi eğer oysa sorun çıkarmaz virüslü falan da değil ama benim Windows ve virüs koruması ona virüs demişti ama virüs değil diye biliyorum.

Ekranınızı sürekli SS alması bir şeyi değiştirmez, zaten milyonlarca kullanıcısı var, oldu, olmaya da devam edecek. Milyonlarca kullanıcı arasından hiçbir Riot yetkilisi sizi bireysel olarak hedef almaz. SS alması durumu da velev ki hile kullanıyorsanız son görüntüleri incelemek içindir.

Hocam valorant oynamak istiyorum. Sürekli oynuyorum hatta çıktığı günden beri sürekli oynuyorum. İşte son zamanlarda karşıma çıkan bu şeyler beni korkutuyor. Bilgisayar güvenliğine önem veririm. Bilgisayarda bir şey indirirken, yaparken, internette gezinirken domain vb. şeylere çok dikkat ederim. Bu yüzden bu konuyu açtım ancak bu oyunu çoğu insan oynuyor. Hatta büyük yayıncılar da oynuyor. E-spor bile var. Bunları düşününce de vanguard kötü olma gibi bir ihtimal kafamda canlanmıyor. Yine de kararsızım.

Vanguard'ın, bilgisayarın her tarafına, yaptığın her işleme, bilgisayardaki her bilgiye erişim izni var. Riot'un hiçbir çalışanı bireysel olarak sizle uğraşmaz. LoL'ün kaynak kodlarını çaldıran bir şirket, yarın Vanguard kodlarını da çaldırırsa işte o zaman tehlikeli olabilir. Yani, Valorant veya LoL oynuyorsan, bilgisayarın her yerine erişimi olan bir programın arka planda çalıştığını bilmelisin. Sorunun cevabı, senin şirkete olan güvenine bağlı.

Hocam sağ altta Vanguard kapatsam arka planda hiçbir şey yapamazlar değil mi? İstediğim zaman açarım ya da kapatırım. O zaman bir şey olmaz belki de.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı