Herkese merhaba. RTX 3070 model ekran kartına sahip bir laptop ile düzenli mining yapıyorum tam gün olarak. Laptop 64M/h'ta 61 veya 62 derecede çalışıyor ve bende bunu düşürmek istiyorum ama soğutucu almak saçma geldi çünkü zaten laptopun alt fanları dışarıyı görecek şekilde dik kullanıyorum laptopu ayrıca soğutucular maksimum 1 2 derece düşürüyor. Ben de 4ow değerinde bir masaüstü vantilatörü yönelmek istedim, vantilatörü laptopa konumlandıracağım ve soğutacağım diye planladım ama kaç derece düşüş olacağını kestiremiyorum bu konuda fikriniz var mıdır fikrimin ne kadar efektif olacağı ile alakalı?
S*refsiz asus fan altına petek koyuyor, fanın hava alacağı deliği koymuyor. Elimdeki TUF modelinin altında sizinki ile aynı şekilde 15 tane petek vardır, toplasan 4-5 tanesi gerçek ve delikli. Bazı arkadaşlar garantisi bitince altına delik açıyorlar sizinki bittiyse denemenizi tavsiye ederim. Sıcaklığı etkileyecektir.
S*refsiz asus fan altına petek koyuyor, fanın hava alacağı deliği koymuyor. Elimdeki TUF modelinin altında sizinki ile aynı şekilde 15 tane petek vardır, toplasan 4-5 tanesi gerçek ve delikli. Bazı arkadaşlar garantisi bitince altına delik açıyorlar sizinki bittiyse denemenizi tavsiye ederim. Sıcaklığı etkileyecektir.
Hocam peki aynı soruyu size de sorayım bu laptop 61 62 derecede sabit 64mh ile kazım yapıyor arada günde 1 kere laptopu 1 saatliğine kapatıyorum sizce bu yaptığımın donanımsal bir zararı olur mu?
S*refsiz ASUS fan altına petek koyuyor, fanın hava alacağı deliği koymuyor. Elimdeki TUF modelinin altında sizinki ile aynı şekilde 15 tane petek vardır, toplasan 4-5 tanesi gerçek ve delikli. Bazı arkadaşlar garantisi bitince altına delik açıyorlar sizinki bittiyse denemenizi tavsiye ederim. Sıcaklığı etkileyecektir.
Hocam peki aynı soruyu size de sorayım bu laptop 61 62 derecede sabit 64mh ile kazım yapıyor arada günde 1 kere laptopu 1 saatliğine kapatıyorum sizce bu yaptığımın donanımsal bir zararı olur mu?
75 derecelerde uzun sürelerde kullanıyorum. Zaten bunun için üretiliyorlar. Ben bir şey olacağını düşünmüyorum. Bunlar insan değil, canlı değiller. Serin çalışsın yeter.
Hocam sinir oldugum şey msi bu laptopa cooler boost diyor ve dünyanın en iyi laptop soğutması diyor ama monster 3070 modeller 56 55 derece iken benimki 62 61 derece saçmalık ya
Tamam hocam o zaman cihazın soğutması gayet iyi. Daha da düşürmek isterseniz o vantilatör iş görecektir. Laptop dik pozisyonda rüzgarı fanın hava girişine verdiğiniz zaman mutlaka etkisi olur.