Herkese merhaba. RTX 3070 model ekran kartına sahip bir laptop ile düzenli mining yapıyorum tam gün olarak. Laptop 64M/h'ta 61 veya 62 derecede çalışıyor ve bende bunu düşürmek istiyorum ama soğutucu almak saçma geldi çünkü zaten laptopun alt fanları dışarıyı görecek şekilde dik kullanıyorum laptopu ayrıca soğutucular maksimum 1 2 derece düşürüyor. Ben de 4ow değerinde bir masaüstü vantilatörü yönelmek istedim, vantilatörü laptopa konumlandıracağım ve soğutacağım diye planladım ama kaç derece düşüş olacağını kestiremiyorum bu konuda fikriniz var mıdır fikrimin ne kadar efektif olacağı ile alakalı?
Tamam hocam o zaman cihazın soğutması gayet iyi. Daha da düşürmek isterseniz o vantilatör iş görecektir. Laptop dik pozisyonda rüzgarı fanın hava girişine verdiğiniz zaman mutlaka etkisi olur.
Şu an için fazladan 40W elektrik yakmaya gerek yok. Ama yazın yükselecek tabiki. Eğer bu vantilatörle beraber yaz aylarında da 60-65 civarı tutabilirseniz gayet iyi olur. Bence mümkün.
Şu an için fazladan 40W elektrik yakmaya gerek yok. Ama yazın yükselecek tabii ki. Eğer bu vantilatörle beraber yaz aylarında da 60-65 civarı tutabilirseniz gayet iyi olur. Bence mümkün.
Xeon işlemciye overclock denemesi yaparken kullanmıştım masaüstü sistemde vantilatör bile fayda etmiyordu xeon çok isinmaz mı ya zaten normalde bile vantilatör nasıl yardımcı olsun
Kasanın arka tarafındaki ızgaralardan içeriye hava gönderecek şekilde konumlandırırsanız hava sirkülasyon hızınız artmış olur. Bu sayede belki bir miktar düşüş yaşayabilirsiniz. Ancak bulunan odanın sıcaklığı yüksek olmamalı.
Kasanın arka tarafındaki ızgaralardan içeriye hava gönderecek şekilde konumlandırırsanız hava sirkülasyon hızınız artmış olur. Bu sayede belki bir miktar düşüş yaşayabilirsiniz. Ancak bulunan odanın sıcaklığı yüksek olmamalı.
@yagcionur09 yok hepsi ısınmaz düşük TDP'li olanları da var. Yüksek overclocklarda iyi bir soğutma şart doğruya doğru. Soğutmam da yeterli de bayağı zorlamıştım yukarıdaki fotoğrafta vantilatör de kesmemişti . Egzoz çıkışına takılan bir fan vardı laptoplar için ondan alabilirsin aslında bende laptop kullandım bir süre kasma takılma gibi şeyleri cidden bayağı azaltıyordu.