Var olan ADSL kablosu ile VDSL sinyali alınır mı?

kemalurut

Kilopat
Merhaba arkadaşlar.

Yaklaşık iki ay önce Superonline ADSL'den Türknet ADSL'ye geçiş yapmıştım. Bu iki aylık süre zarfında ADSL olarak Türknet'i sorunsuz olarak kullandım. Taki VDSL için geçiş işlemini başlatana kadar.

24 gündür VDSL internet bağlanmadı. Üstelik bir haftadır ADSL bağlantım tamamen kesildi. Şimdi normalde bu kadar uzun sürmemesi gerekir benim bildiğim.

Superonline'dan Türknet'e geçiş sırasında telekomun elemanları eve gelip var olan hattın yanına ucu açık bir kablo daha çekip, isim yazıp bırakmışlar. Bu kablo ne için? Acaba VDSL bağlantısı için gerekli mi? Var olan ADSL kablosundan VDSL alabilir miyim? Yoksa o boştaki kablo şart mı? (Modem VDSL)

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
ADSL'de ev telefonu ve internet aynı kablodan gidiyor. Yalın internette ise ev telefonu ve internet ayrı kablodan gitmek zorunda. İkisi üst üste bağlanamaz. Yani evinize iki ayrı telefon kablosu çıkması gerekiyor ev telefonunuda kullanmak istiyorsanız eğer. Ev telefonunu kullanmak istemiyorsanız, evinize giden tesisata interneti bağlatın. Evinize servis isteyin. Gelen ekibe, ben ev telefonunu kullanmak istemiyorum, eve çıkan tesisata DSL kablosunu bağlayın de. İnternetinizin değişme işlemi bitmiş olabilir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı