Disk 1 kısmında öyle bir ayar çıkmıyor. Atığım fotoğrafta disk 2 bölüm 2 olan için diyorsanız o seçenek seçilemiyor. Disk 0 şuanda kullandığım 1 TB HDD yani D. C ise Windows'un yüklü olduğu M2 SSD. Hangisini değiştirmem gerek?
Diskparttan HDD'nizin Partition bölümünü seçip clean etmeniz gerekiyor, yine diskparttan birimi GPT ya da MBR yapabilirsiniz convert ederek, bunları yapamam derseniz Google'dan bir bakın, veya yakın bir PC'ciye götürün 2 dk halleder.
Diskparttan hdd nizin partition bölümünü seçip clean etmeniz gerekiyor, yine diskparttan birimi gpt yada mbr yapabilirsiniz convert ederek, bunları yapamam derseniz google dan bi bakın, veya yakın bi pc ciye götürün 2 dk halleder.
Dediğinizi önceden denedim. Gene denedim fakat "DiskPart has encounter an error: Var olmayan bir aygıt belirti " yukarıdaki fotoğraftaki başlatma yaparkenki aynı hata.
Evet PSU'dan gelen farklı kol bir güç seçeneği ile denediğimde sorun çözüldü. Konu çözüldü kitlenebilir
Şimdiki hata ise dögüsel artıklık denetimi Recep Baltaş'ın deyimiyle "Döngüsel artıklık denetimi, bir diğer adıyla Cyclic Redundancy Error, depolama ortamındaki veriler bozuk olduğunda ortaya çıkar. Sanırım sabit diskiniz bozulmuş. Anlamanın en iyi yolu disk yüzeyini HD Tune ile taramaktır. HD Tune 5.00'ı indirip Surface Scan yapın. Tabloda kırmızı alanlar çıkarsa -ki kesin çıkacaktır- diskiniz bozulmuş demektir. Aslında Low Level Format Tool ile diski tamir edebilme ihtimaliniz var fakat sabit diskler bir defa bozuldu mu bir daha kullanmayın derim. Veriler önemli konu. Bozuk veri arttıkça hayal kırıklığı da daha büyük olur. "
Power güclerini PSU'dan gelen farklı slotlarda denedim çalıştığında da HDD'nin bozuk olduğunu farkettim. Bir çalışıyor bir çalışmıyordu. Yeni olduğu için geri gönderdim ve yenisi ile değiştirdiler.