Vardiyalı çalışmada yemek molası hakkı kaç saattir?

Normalde 12 saat çalışma bile yasal değil diye biliyorum ama molan 1 saat olmalı, çoğu yerde öyle

büyük ihtimalle ilk 8 saat içinde bi. 10 dk. çay molası ve yarım saat yemek molası yaparsınız. Diğer 4 saat içinde 10 dk. çay molası olur.

Merhaba, 12 saat çalıştığımız bir iş yerinde yasal hakkımız yemek molası kaç saattir? Resmi bir bilginiz var mı?

Sabah 7 akşam 7 ise 10'da çay molası olur 12'de yemek 2'de çay 4'te poğaça tarzı ama 12 saat çalışmanı tavsiye etmem hayatın bitiyor yemek yiyorsun çay yiyorsun sana kalan süre 3 4 saat o sırada oyun mu oynayacaksın gezecek misin yetmiyor.

Benim bildiğim şöyle

saat 10'da : 15 dakika çay molası
saat 13de : 30 dakika yemek molası
saat 16'da : 15 dakika çay molası
ve birde çıkış saatinde tekrar yemek molası olur. 30 dakika kadar. (mesai sayılıyordu ve akşam yemeğini iş yeri veriyordu)

Bir iki aylığına bir yerde çalışmıştım ve sistemleri bu şekildeydi.

Genelde toplamda 1 saat oluyor bende tecrübe ettim maalesef. İş yerine göre değişebilir tabi. Resmi olarak 4-7.5 saat olarak çalışılan terlerde yarım saat 7.5 den fazla ise 1 saat. Buna pek uyulmaz ama genelde 1 saat oluyor.

Genelde toplamda 1 saat oluyor bende tecrübe ettim maalesef. İş yerine göre değişebilir tabii. Resmi olarak 4-7.5 saat olarak çalışıl. An terlerde yarım saat 7.5'ten fazla ise 1 saat. Buna pek uyulmaz ama genelde 1 saat oluyor.

1 saat veya 1.30 saat olabiliyor çünkü 4 mola çay molaları 15 dakika 3 mola 45dk yemek molası 30dk 1 saat 15dakikaya denk geliyor.

1 saat veya 1.30 saat olabiliyor çünkü 4 mola çay molaları 15 dakika 3 mola 45dk yemek molası 30dk 1 saat 15dakikaya denk geliyor.
Yere göre değişebiliyor. Resmiyete göre ayarlarsan iki çay molası 15dkdan 30dk bir de yemek 30 dakika 1 saat gibi. Yani 2 saatte bir dinlendirmiş oluyorsun işte ortalama. Özel sektör işte ne verirse o :D

Sabah 8 akşam 7 çalışıyorum yarı özel yarı devlet sözleşmeli memur gibi bir şey sayılıyorum. 2 gündüz 2 gece gündüz 8-7 gece 7-8 nöbet şeklinde. Ancak son zamanlarda saçma sapan sebeplerden bize bir mobing uygulanıyor yemek getiriliyor ve 10 dk yemek molası yaptırıyorlar bunun üstüne çalışma sistemimizi 1 hafta gündüz 1 hafta gece şekline çevirdiler haliyle isyan ettim ve bugün 1E kadar çalışmadım.

Size sorum sadece yasal yemek molası hakkım kaç saattir? Varsayım değil sadece devlet tarafından hakkımı merak ediyorum.

Sabah 8 akşam 7 çalışıyorum yarı özel yarı devlet sözleşmeli memur gibi bir şey sayılıyorum. 2 gündüz 2 gece gündüz 8-7 gece 7-8 nöbet şeklinde. Ancak son zamanlarda saçma sapan sebeplerden bize bir mobing uygulanıyor yemek getiriliyor ve 10 dk yemek molası yaptırıyorlar bunun üstüne çalışma sistemimizi 1 hafta gündüz 1 hafta gece şekline çevirdiler haliyle isyan ettim ve bugün 1E kadar çalışmadım.

Size sorum sadece yasal yemek molası hakkım kaç saattir? Varsayım değil sadece devlet tarafından hakkımı merak ediyorum.

Sana yasal olan hakkını vermiyorlar bu yüzdende birçok çalışan avukat tutup kazanmıştı Türkiye'de normalde 8 saat 3 mola olmalı yasal olarak ama sana yasal molanı vermiyorsa hakkını ara.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı