Varsayılan program kurulum dizinini değiştirmek

Hasanİlan

Decapat
Sizlerin tecrübelerinden faydalanmak adına size bir sorum olacak. ASUS marka dizüstü bilgisayarımın kendi HDD'sini çıkarttım SDD taktım ve CD-ROM yerine de HDD taktım. Sistemi SDD olan kısma kurdum ve yedekler olarak da HDD kısmını kullanmaktayım. Fark ettim ki bilgisayara oyun ve program kurmak istediğimde HDD olan yedekler diskine program files klasörü açıp oraya kurulum yapıyor bu durumu nasıl düzeltebilirim? Bilginiz var ise paylaşmanızı rica ederim. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
  1. Çalıştır'ı açın, regedit yazın ve Tamam'ı tıklatarak Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni açın.
  2. HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion dizinini izleyin.
  3. Sağ tarafta ProgramFilesDir anahtarına çift tıklayın varsayılan değeri C:\Program Files olarak atayın, Tamam'ı tıklatın.
  4. Sağ taraftaki ProgramFilesPath anahtarına çift tıklayın ve varsayılan değeri C:\Program Files olarak atayın.
  5. Sağ taraftaki ProgramW6432Dir anahtarına çift tıklayın ve varsayılan değeri C:\Program Files olarak atayın.
  6. Sağ taraftaki ProgramFilesDir (x86) anahtarına çift tıklayın ve varsayılan değeri C:\Program Files (x86) olarak atayın.
  7. Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni kapatın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.

1. Çalıştır'ı açın, regedit yazın ve Tamam'ı tıklatarak Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni açın.
  2. HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion dizinini izleyin.
  3. Sağ tarafta ProgramFilesDir anahtarına çift tıklayın varsayılan değeri C:\Program Files olarak atayın, Tamam'ı tıklatın.
  4. Sağ taraftaki ProgramFilesPath anahtarına çift tıklayın ve varsayılan değeri C:\Program Files olarak atayın.
  5. Sağ taraftaki ProgramW6432Dir anahtarına çift tıklayın ve varsayılan değeri C:\Program Files olarak atayın.
  6. Sağ taraftaki ProgramFilesDir (x86) anahtarına çift tıklayın ve varsayılan değeri C:\Program Files (x86) olarak atayın.
  7. Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni kapatın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Teşekkür ederim Asım bey deneyeceğim durumu tekrardan burada paylaşırım olum veya olumsuz işine yarıyacak olan birileri olursa faydalansın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı