@Silinen üye Dostum vatan computer müşterisini memnun eden bir firma mı? Ettiğini söyleyen var söylemeyen var. Senin de gelip burada vatanın avukatlığını yapmana gerek yok bence. Ki benim kanaatimce türkiyede sorunsuz hizmet veren bir adet firma yok. Her neyse sen fazla para verip vatandan almaya devam et. Sanki vatan 1000TL yi alınca servise yollamayıp arkada kendi adamlarına yaptırıyor arızayı...
Vatan bilgisayarda bu denli pahalıya satılmasının sebebi de çok bariz aslında. İtopya , incehesap gibi yerlerin satış yerleri oldukça kısıtlı. Yanlış bilmiyorsam itopya 2-3 tane var zaten. Vatandan bütün ülkede var. Adamlar ona göre fiyat etiketi koyuyorlar. Çalışan sayısı belli, fiyat belli. Bizim milletin kafasında şöyle bir algı var pahalıysa iyidir. He anam he devam böyle...
Senin kafanda olanlar da sağda solda yaşlar akıtsın, ürünüm gelmedi, para iadesi alamıyorum, vesaire diye. Şimdiye kadar bütün firmalarla sorun yaşamıştır insanlar, sorunsuz hiçbir firma bulamazsın, illa bir yerde bir şikayet bulursun. Bana Vatan Bilgisayar hiç böyle bir sıkıntı yaşatmadı, hep muhattap olacak birileri vardı, iyi niyetlilerdi bana karşı. Benim deneyimlediğim bu şekilde, ben parasını verip iyi olduğunu düşündüğüm firmalardan alışveriş yaparken, birileri Okatalog'dan satın aldığı ürünün gelmesini haftalarca bekliyor, Butopya gibi sitelerden alışveriş yapanlar da karşısında konuşmak için muhattap bulamıyor. Millet bunları yaşarken, ben bir tarafımla sırıtıyorum.
1- ASUS ekran kartımı servise yollamıştım, üç fandan biri parçalanmıştı. Normalde garantiye hiçbir şekilde girmiyor benim fan sıkıntısı. Adamın babamı arayıp, yanımda söylediği cümle şöyleydi: "Normalde ASUS bu tür bir fan probleminde garanti kapsamında herhangi bir mudahalede bulunamaz. Bu, kullanıcı hatası olarak geçer, fanlar belirlenen hızla döndüğü sürece parçalanmaz. (ki benim hatamdı parçalanması) Baktığımda Vatan Bilgisayar'dan aldığınızı görüyorum, ben hem sizin, hem de Vatan Bilgisayar'ın mağdur olmaması adına bu tamiri garanti kapsamında yapacağım, sizden ek ücret alınmayacak. Vatan Bilgisayar'ın müşteri memnuniyetini de zedelemek istemiyoruz. Eğer yapabilirsem garanti kapsamında düzeltmeye çalışacağım." Adam bunları söyleyerek garanti kapsamında problemi çözmeye çalışmıştı. Sanırım sonunda tam olarak kılıf uydurulamadığı için çözemedi, tamir edip yollamak yerine direkt para iadesi gerçekleştirildi, sırf bir mağduriyet oluşmasın diye.
2- Logitech kulaklığımda benden kaynaklanan bir sorun vardı, garantiye girmediğini bilmiyordum, Logitech'in yetkili servisine ulaştım öncelikle. Sorundan bahsettim, pahalı da bir kulaklıktı. Eğer garanti kapsamında düreltilebiliyorsa düzeltilmesini rica ettim, yoksa para ödemeye razıydım, asıl iletişim kurma amacım buydu zaten, ne kadar ödememiz gerektiğini bilmek, ona göre ASUS Rog Strix Wireless'a ya da Fusion'a geçecektim. Adam kulaklığın Vatan Bilgisayar'dan alındığını duyunca bana bir çalışanın adını verdi, ona ulaştığımda bana yardımcı olabileceğini söyledi. Normalde o kişinin numarasını da almıştım ama rahatsız etmemek için iletişim kurmamıştım bile. Vatan'a ürünümü verirken içine bir de kağıda yazılı not bıraktım, ilgili şeylerin yazdığı. yasal süre içinde garanti kapsamında ürün değişimim oldu, yeni kulaklığımla devam ediyorum.
Ben yeni kulaklığımla devam ederken, o sitelerden alışveriş yapanlar "Hangi kuruluşa başvuruyorduk? Yasal süreyi aştılar, hala firmadan haber yok!" diye konular açıyorlar.
Bunun üç ve dördüncü hikayesi de var bunlar gibi, yazmaya üşendim, bir daha da cevap vermem zaten buna yapılan herhangi bir cevaba. Vatan gibi firmaların bir de mağaza garantisi var, bunlar yazılı şekilde değil, itibarla ilgili olan şeyler. ASUS, Logitech gibi firmalar, böyle bir kuruluşla aralarını bozmak istemez, aynı zamanda müşterileriyle de. MSI ekran kartımda yaşadığım olay da geldi aklıma da zaten çok yazdım, devam etmeyeceğim.
Bide adamları cahil. Adama gittim ekran gövde oranını sordum 7 Nm dedi gülmekten nefes alamadım üstüne 7 Nm dedi ama 10 Nm.
Bilgiyi en sağlıklı resmi sitesinden alabiliriz ancak, ben de rastladım böylelerine Vatan'da. Bir ara paranoyak olmuştum hatta, yanlış bilgi kurbanı olmayayım diye, aceleye getiririz, bir şeyde indirim vardır, bir anda farklı bir model tercih edilir ama bilgi yanlış aktarılır, bir şey olur diye ses kaydını açık tuttuğumu hatırlıyorum çalışanlarla konuşurken.