Vatan 11:11 indirimi yapacak mı?

• Konuyu başlatan Silinen üye 94679
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 2.590
S

Silinen üye 94679

Ziyaretçi
Herhangi bir reklamını ya da tanıtımını görmedim, bilgisi olan var mı?

Senin kafanda olanlar da sağda solda yaşlar akıtsın, ürünüm gelmedi, para iadesi alamıyorum, vesaire diye. Şimdiye kadar bütün firmalarla sorun yaşamıştır insanlar, sorunsuz hiçbir firma bulamazsın, illa bir yerde bir şikayet bulursun. Bana Vatan Bilgisayar hiç böyle bir sıkıntı yaşatmadı, hep muhattap olacak birileri vardı, iyi niyetlilerdi bana karşı. Benim deneyimlediğim bu şekilde, ben parasını verip iyi olduğunu düşündüğüm firmalardan alışveriş yaparken, birileri Okatalog'dan satın aldığı ürünün gelmesini haftalarca bekliyor, Butopya gibi sitelerden alışveriş yapanlar da karşısında konuşmak için muhattap bulamıyor. Millet bunları yaşarken, ben bir tarafımla sırıtıyorum.

1- ASUS ekran kartımı servise yollamıştım, üç fandan biri parçalanmıştı. Normalde garantiye hiçbir şekilde girmiyor benim fan sıkıntısı. Adamın babamı arayıp, yanımda söylediği cümle şöyleydi: "Normalde ASUS bu tür bir fan probleminde garanti kapsamında herhangi bir mudahalede bulunamaz. Bu, kullanıcı hatası olarak geçer, fanlar belirlenen hızla döndüğü sürece parçalanmaz. (ki benim hatamdı parçalanması) Baktığımda Vatan Bilgisayar'dan aldığınızı görüyorum, ben hem sizin, hem de Vatan Bilgisayar'ın mağdur olmaması adına bu tamiri garanti kapsamında yapacağım, sizden ek ücret alınmayacak. Vatan Bilgisayar'ın müşteri memnuniyetini de zedelemek istemiyoruz. Eğer yapabilirsem garanti kapsamında düzeltmeye çalışacağım." Adam bunları söyleyerek garanti kapsamında problemi çözmeye çalışmıştı. Sanırım sonunda tam olarak kılıf uydurulamadığı için çözemedi, tamir edip yollamak yerine direkt para iadesi gerçekleştirildi, sırf bir mağduriyet oluşmasın diye.

2- Logitech kulaklığımda benden kaynaklanan bir sorun vardı, garantiye girmediğini bilmiyordum, Logitech'in yetkili servisine ulaştım öncelikle. Sorundan bahsettim, pahalı da bir kulaklıktı. Eğer garanti kapsamında düreltilebiliyorsa düzeltilmesini rica ettim, yoksa para ödemeye razıydım, asıl iletişim kurma amacım buydu zaten, ne kadar ödememiz gerektiğini bilmek, ona göre ASUS Rog Strix Wireless'a ya da Fusion'a geçecektim. Adam kulaklığın Vatan Bilgisayar'dan alındığını duyunca bana bir çalışanın adını verdi, ona ulaştığımda bana yardımcı olabileceğini söyledi. Normalde o kişinin numarasını da almıştım ama rahatsız etmemek için iletişim kurmamıştım bile. Vatan'a ürünümü verirken içine bir de kağıda yazılı not bıraktım, ilgili şeylerin yazdığı. yasal süre içinde garanti kapsamında ürün değişimim oldu, yeni kulaklığımla devam ediyorum.

Ben yeni kulaklığımla devam ederken, o sitelerden alışveriş yapanlar "Hangi kuruluşa başvuruyorduk? Yasal süreyi aştılar, hala firmadan haber yok!" diye konular açıyorlar.

Bunun üç ve dördüncü hikayesi de var bunlar gibi, yazmaya üşendim, bir daha da cevap vermem zaten buna yapılan herhangi bir cevaba. Vatan gibi firmaların bir de mağaza garantisi var, bunlar yazılı şekilde değil, itibarla ilgili olan şeyler. ASUS, Logitech gibi firmalar, böyle bir kuruluşla aralarını bozmak istemez, aynı zamanda müşterileriyle de. MSI ekran kartımda yaşadığım olay da geldi aklıma da zaten çok yazdım, devam etmeyeceğim.
Bide adamları cahil. Adama gittim ekran gövde oranını sordum 7 Nm dedi gülmekten nefes alamadım üstüne 7 Nm dedi ama 10 Nm.
Bilgiyi en sağlıklı resmi sitesinden alabiliriz ancak, ben de rastladım böylelerine Vatan'da. Bir ara paranoyak olmuştum hatta, yanlış bilgi kurbanı olmayayım diye, aceleye getiririz, bir şeyde indirim vardır, bir anda farklı bir model tercih edilir ama bilgi yanlış aktarılır, bir şey olur diye ses kaydını açık tuttuğumu hatırlıyorum çalışanlarla konuşurken.

Dostum anlattığın "hikayelerin" hiçbirisi vatan computer ile ilgili değil. Vatan computerda çalışan "babacan" çalışanlarla ilgili. Vatan computer bir firma. Her senin gibi sorunu olana "aa bu garanti kapsamında değil ama ben yinede halledicem" yapsa sonu nereye gider az çok biliyoruz , ki yapamaz. O yüzden burada vatan computeri savunma. Senin anlattıkların insanların karakterleri, yardımseverliği v.s vatanın özelliği değil. Vatan çöp demiyorum. Parası olan varsa, bütün ülkede mağazası olan bir firmadan alışveriş yapmak isteyebilir. Fakat param kısıtlı, bir sorun çıktığında garanti kapsamında hallederim ben işimi diyorsanız gidin başka yerden alın diyorum ben. Yoksa benimde vatandan alınma 3-5 parça bir şeyim yok değil...

Vatan'ın indirimlerinin normal fiyata tekabül ettiği söyleniyor fakat en basidi gece indirimlerinde Amd Ryzen 3600 işlemci 1349TL oluyor her gün. Bugüne özel indirimlerde 1299TL'ye satan yerler var ama İtopya olsun İnventus olsun çoğu yerden daha ucuza, Sinerji ile de aynı fiyatlara satıyorlar. Piyasaya göre 1349TL normal bir fiyat. Evet indirimli fiyatı piyasadaki normal fiyata satıyorlar ama neredeyse her gün indirime giriyor zaten.

Vatan'da KDV indirimleri ile de piyasa fiyatının çok altına parçaları alabiliyorsunuz. 1-1.5 ay önce yaptıkları KDV indirimlerinde normalde piyasada toplam 3700-3800TL'ye alınabilen parçaları 3400TL'ye alabiliyordum. E 400TL daha ucuz? Bugün Sinerji'den aynı parçaları 3550TL civarına alabiliyorum indirimlere rağmen. N11'de de kuponlarla anca 3400TL'ye gelecek gibi görünüyor eğer dün itibariyle mevcut olan fiyatlar devam ederse.

Misal şu an baktım 3900TL yapıyor piyasaya göre 100-200TL daha pahalı sadece. Bu da çok büyük bir fark sayılmaz. Bazı parçalar piyasadaki firmalardan daha pahalıya satılıyor olsa da piyasadaki firmalarla aynı veya yakın fiyatlara satılan parçalar da var. Sürekli Vatan kazık, Vatan şöyle lafları dolanıyor ama katılmıyorum.

Dolayısıyla eğer 29 Kasım'da KDV indirimleri olacaksa epey uygun fiyata parçaları toplayabilirsiniz demektir.

Vatan Bilgisayar'ın ne zaman ne yapacağı belli olmaz. Çalışanları indirimleri anca tahmin edebilir. Ama bu ay sonunda OEM indirimi yaparlar diye umuyorum.

Fiyatları konusunda diğer arkadaşların dediğine katılmıyorum. OEM'de KDV indirimi yapıldığında diğer sitelerle aynı fiyata gelse bile taksitli alışverişte vade farkı alınmaması büyük avantaj. Kaldı ki ben şu an istediğim sistemi Vatan Bilgisayar'da toplamaya kalktığımda diğer yerlerle arasında çok absürt bir rakam olmuyor.

İnternet alışverişine kıyasla elle tutulur, gözle görülür mağazadan alışveriş yapmayı her zaman daha çok sevmişimdir bu sebeple 300-500 fazla bile olsa mağazadan alışveriş yaparım.

Silinen üye 94679, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…