Vatan Bilgisayar Crypto Mining Skandalı

14 gündür bilgisayarım Vatan serviste inşallah aynı şey başıma gelmez RTX 3060 var bende de.

İnsanların karakterini, neler yapacaklarını bilemeyiz. Ben de burada Vatan'ı suçlayamam. Fakat vicdani olarak Vatan suçlu olmasa da gerçek hayat acıdır. Sonuçta faturada Vatan Bilgisayar yazıyor. Bu yüzden cezasını çekecekler. O çalışan insan olarak hata yapsa da Vatan'ı temsil ediyor.

Diyebileceğim tek şey Vatan'ın mağduriyeti giderme mecburiyetinin olması. Onlar adına çalışanların sorumluluğunu almak zorundalar çünkü. Dediğim gibi hayat acımasız. Denetimleri sıklaştırmaları gerektiğini öğrenmiş olurlar. Vatan yerinde olsam o çalışanı marka değerine zarar vermekten süründürürüm.

Basit bir örnek vereceğim. Birisi size 20.000 TL'lik kargo gönderiyor olsun. Kargo firması da Aras olsun. Kurye o kargoyu çalıp kaçtı diyelim. Kimi sorumlu tutacaksınız ve hakkınızı ilk nereye giderek arayacaksınız? Tabii ki de kargo şirketini sorumlu tutacak ve dava açacaksınız. Aras'ta kesinlikle suç yok, kuryeyi dava edeceğim diyen birilerinin olacağını sanmıyorum. O yüzden boşa duyar kasmayın.

Tekrarlıyorum, vicdani olarak Vatan'ı suçlu tutmasanız da cezasını Vatan çekecek. Bu yüzden Vatan asıl suçlu olacak. Zaten müşteriye memnuniyet ve güvence garantisi vererek suçlu duruma düşmüş oluyorlar. Suçlu değiller demeniz mantık dışı. Sonuçta bu haltı yiyen eleman benim, sizin adınıza çalışmıyor. Vatan adına, onun kimliğini taşıyarak çalışıyor. Bir bakıma Vatan'ın çalışanlarına genel vekalet verdiğini düşünebilirsiniz. Kendi adına işleri yürütmek için çalışanlarına yetki veriyor. Bu yetkiyi iyi veya kötüye kullandıkların da kabak vekaleti veren kişiye patlar. Bu kadar basit.

Hocam bende daha demin takipçisi yüksek bir Instagram hesabının hikayesinde gördüm. Ona da aynısı yapılmış ve DM'den insanlarla konuştuğunda onlarada yapıldığını söylüyordu.

Not: Instagram hesabının adını gizlemedim eğer yasaksa lütfen uyarın gizleyip bir daha atayım.

Dosya Ekleri

• 20210608_031631.jpg
    131,7 KB · Görüntüleme: 93
  • 20210608_031650.jpg
    88 KB · Görüntüleme: 80
Vatan masum bir şirket değil. Kendileriyle monitör yüzünden davalık oldum. Davayı da kazandım. Monitör de ölü piksel vardı. Aldığım gün geri götürdüm iade için iade almadılar. Dava açarak paramı geri aldım.

Bu durumu savunan insanlar var burada çok garip. Neymis efendim tum VatanPC'yi suclamamak lazimmis. Hangi siteye girdikleri ne yaptiklati hepsi kayit altinda onlarin. Gelen elektrik faturasina dahi bir gariplik var diye bakar insan. Ama Vatan PC yapmamis bunlari. Ve bu olay daha once de yasanmis. Buna ragmen hala "Tom sorkoto soclomomolosonz" diyen insanlar var. Allah akil fikir versin önce. Simdi gelir ban atar acitmistir. Haha.

Kime guveneceğiz? Neden herkes bir çakallik pesinde. Neden kimse işini aşkla yapmiyor? Vatan PC'de calismak için universite yillarimda cv birakmistim almamislardi. Benim yerime aldiklari insanlara bak.

2 tane NiceHash iceren resim paylasmis ve Vatan'i sucluyor, DM'den yardim amacli mesaj atiyorlar ondan bile memnun degil. Bu kisi kim bilmiyorum ama yalan olabilir.
Ayrica Bitdefender de 5 Haziran'da girildigini gosteriyor ama indirilenler dosyasindaki resimde 1 aydir dosyalarin yuklu oldugunu gosteriyor ama arkadas simdi farkina varmis.

Dosyalar da 5 Haziranda oluşturulmuş?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…