Vatan Bilgisayar Crypto Mining Skandalı

Evet. İlk olarak bildigin uzere cok usteledi o tarihi ondan dolayi troll dedim ben de.

Son düzenleme:
Denetlenmesin diye bir yazı yazmadım konumuzun bunla ne alakası var anlamadım diğer konularda suçu olabilir bu konuda yok.
yazık kafana bu arada boş duyar.

Vatan Bilgisayar'ın suçu yok diyorsun hala. Denetleme, kamera ile izleme ve gerekli önemleri Vatan Bilgisayar alsaydı böyle bir şey yaşanmazdı. Önceki mesajımda söyledigim gibi daha kötüsü de olabilirdi. Bozuk parça ile saglam parçayı çalışan degiştirebilir ve kullancıya bozuk parça verebilirdi. Neyse Vatan tatatatan tatatatan.

Ben de diyorum bunlar basit bir sorunun çözümünü niye 15 günde yapıyor. HDD bozulmuştu, 15-20 gün bekledim. Gayet haklı bu arada. Kimmiş o arkadaş benim bilgisayarımda hem mining yapıyor hem YouTube'dan p*rno izlemeye çalışıyor? Hayır diğer çalışanların hiç mi gözüne çarpmadı arkadaş ne yapıyorsun diye? Bu işte bir iş var ama teori üretmeyeyim.

Son düzenleme:
Haklı ama haksız duruma düşmüş tek bir kişi yüzünden bütün firmayı suçlamak ne kadar doğru?
Bilgisayarı kişiye değil firmaya veriyor bu yüzden muhatabın firma olması normal. Denetim yapmamaları onların problemi.

Yaklaşık 40-50 TL gelir elde edebiliyor. Gelen her bilgisayara bunu yaptıysa büyük dolandırıcılık.
Diğer yandan o çalışana da yazık. Muhtemelen bir asgari ücret için günde 12 saat çalışıyor, öyle ki 40-50 liraya düşecek kadar bir yandan çaresiz ve diğer yandan test SSD'si bağlamayacak kadar da bilgisiz.
Bu yaptığı şeyi haklı çıkartmıyor ancak şahsen ben o durumda olsam çalışanı bulup onunla resmi şeylere girmeden konuşurdum, kötü amaçlı olmayıp gerçekten muhtaç olduğunu anlarsam bir 100 lira da ben verirdim, çünkü biliyorum ki kartımı istese 168 saat kesintisiz FurMark'a soksa yine karta bir şey yapamaz.
Kötü amaçlıysa ayrı mesele, o zaman mahkemelerden mahkeme beğensin . Ancak kötü amaçlı olduğunu sanmıyorum. Korona öncesi farklı bir Vatan şubesinde biriyle uzun süre konuşmuştum, adam üniversite mezunuydu, akşam 10'dan önce çıkamıyordu ve asgari ücret alıyordu.

Burada asıl suçlu çalışanlardır. Şirket denetim yapmadığı için suçludur. Ama denetim kolay değildir hele böyle bir olayda imkansızdır. En fazla kamera koyulur. Firma olarak çalışanınızdan tamamen sorumlu değilsiniz zaten bunu firmalar belirtir. İnsan kavun değil ki koklayalım. Çürük bir yapı yüzünden tüm suç firmaların olmaz. Firma sadece kontrol yapısından sorumlu.

Bizim şirketimiz var. İş için mühendis gönderdiğimizde, mühendis yanlış iş yaptığında adamın zararını biz ödüyoruz ve telafi için müşteriye bayağı taviz veririz. Bir kez başımıza geldi, üretim bandı 4 gün durmak zorunda kaldı. 4 gün boyunca biz müşterinin fabrikasını düzeltmeye çalıştık. Şöyle diyeyim, bizim şirketin muhasebecileri bile bizimle gece gündüz çalıştı. Müşteri bize tonca tehdit savurdu doğal olarak ama hukuki olarak bir gerçekliği yoktu. Avukatlar olabilecek en yüksek müşteri menfaati doğrultusunda anlaşmaya vardı.

Vatan bilgisayarda böyle yapacak. Ve ciddi bir inceleme başlatılabilir firma için. Çünkü bu durum tek bir şubeden olmayabilir. Avukatın yeteneğine kalmıştır. Ama çalışan muhtemelen iş hayatını bir daha düzene sokamaz. İş hayatı biter. Burada şirketin imajı lekelenmekte. Şirket imajı kurtarmak için çok mücadele ve taviz verecektir. Suçlamayı yapanda bunu iyi bilir. Şirketler için imaj önemlidir, özellikle güven imajı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…