Şikayetvara yazmış olduğum yazıdır.30.08.2024 tarihinde Vatan Bilgisayar'ın internet sitesinden satın almış olduğum Razer kulaklığımı teslim aldım. Aynı gün yani 30.08.2024 tarihinde kargo kutusunu açtıktan sonra ürünün açılmış veya iade alınmış bir ürün olduğunu jelatinlerinde ki hava kabarcıklarından anladım. Onlarca teknoloji ürünü almış biri olarak bunu anladım, dileyenler Razer moray kutu açılış ve unboxing videolarınada bakabilirler. Bana birilerinin kullandığı, açtığı bir ürün sıfır ürün olarak satılmıştır. Görür görmez kutuyu açmadan videoya aldım ve fotoğraflar çektim. Birkaç fotoğraf ekliyorum. Aynı gün 30.08.2024 tarihinde çekimleri yaptıktan hemen sonra kutuyu açmadan iade işlemi başlattım, verdikleri sebep seçenekleri arasından en yakın olan eksik/kusurlu ürün seçeneğini seçerek verdikleri kodla kendilerine kargoladım. 31.08.2024 tarihinde ürün kendilerine ulaştı ve ürünü servise yolladıklarıyla ilgili bir mesaj aldım. 02.09.2024 tarihinde kendilerini arayıp bana açılmış kutu yollandığını ve para iadesi istediğimi söyledim. Ürünün serviste olduğunu ve bana geri dönüş yapılacağı söylendi. 03.09.2024 tarihinde tekrar aradım ve para iadesi istediğimi, açılmış bir kutunun kabul edilemeyeceğini söyledim ve aynı şekilde ürünün serviste olduğu, bilgilendirme yapacakları dendi. 08.09.2024 tarihine kadar bekledim ve tekrar aradım. Bana ürünün serviste olduğu, servis sürecinin ne kadar süreceğinin bilinemediği ve beklemekten başka bir şey yapılamayacağı söylendi. Yardımcı olunmadı. Kendilerine, bana satılan açılmış bir ürün için daha fazla bekleyerek mağdur olmayacağımı ve birkaç gün içerisinde Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuruda bulunacağımı belirttim. Telefonda sinirler gerildikendilerine mail de attım ve geri dönüş olmadı. 3 kere aradım, yardımcı olmadılar. An itibarıyla bugün 29.09.2024 tarihinde hâlâ bir geri dönüş yok ve 29 gündür bana sattıkları açılmış ürünün iadesi hâlâ yapılmadı. Bana göz göre göre kullanılmış veya her ne sebeple olursa olsun açılmış ürün yolladılar ve oyalıyorlar. 2 hafta önce video ve fotoğraflarla birlikte THH'ye başvurdum. Beklemedeyiz. Yaklaşık 4000 TL para ödüyorum ve yaptıklarına bakın. Bu kandırmacadan sonra bir daha asla alışveriş yapacağım bir firma değildir. Başıma gelmez demeyin, bal gibi de geliyor. Herhangi bir markayla bu tarz bir deneyiminiz varsa deneyimlerinizi paylaşmaktan çekinmeyin. Bu rezilliği sizlerle paylaşma sebebim sizlerin de başına bu tarz durumlar gelmemesi. Yalnızca kendim için değil, başka insanlarında başlarına bu tarz durumlar gelmemesi için firmadan bir daha ürün almayacağım çünkü hem açık kutu yollayıp, hem de oyalayacak özgüveni kendilerinde görüyorlar.
Bizler tüketici olarak üstümüze düşeni yapalım, insanları bilgilendirelim ve hakkımızı arayalım. Her mağdur bu şekilde davranırsa bu özgüveni bulamayacaklarını düşünüyorum. Ben üstüme düşeni yapayımda sonrasını sonra düşünürüm.
Bilgilendirme:04.10.2024 tarihinde para iadesi yapıldı. Ürünü teslim aldığım ve geri kargoladığım günden bu yana 35 gün geçti. 23 gün önce THH'ye de şikayet etmemle birlikte 35 gün sonra para iadesi yapıldı. Siz siz olun hakkınızı aramaktan çekinmeyin. Firmalar sizin uğraşmaya üşeneceğinizi bildikleri için rahatlar. THH'ye başvurmaktan da asla çekinmeyin. Birdahada bu firmadan alışveriş yapmayacağım.
Hala bilgisayarımdan haber yok servis kontrolünde yazıyor 25.09.2024 tarihinde aradım yurt dışından parça beklendiği söyledi Vatan Bilgisayar'ı aradığım da 20 iş günü dolmasına son 3 gün kaldı ne yapacağım ben HP'yi arıyorum cihaz serviste gözükmüyor vatan müşteri hizmetleri böyle diyor delirmek üzereyim 20 iş günü geçerse kimi şikayet edeceğim cihazımın değişimini talep edebilir miyim 14.01.2023 tarihinde almıştım garantisi bitmesine 3 ay var bu süre içinde garantisi sayılır mı cihazı kullanamadım benim aldığım zamanda 27 bin TL falan idi şimdi o fiyata düzgün bir bilgisayar yok aynı özelliklerde.
Hocam bilgisayar ve telefonlarda süreç nasıl işliyor bilmiyorum ama garanti süreci içerisindeyse THH'yi önce arayın ve neler yapabileceğinizi sorun. Yardımcı oluyorlar. Sonra gerekli belgelerle şikayet edin. Elinizden geleni yapın.
Dün şubeye bile zar zor bağlandım inadına açmıyorlar sanki cihazımı sorduğumda hala parça beklendiği yazıyor dedi görüşme sonucunda bana HP'nin numarasını verdi sanki ben bilmiyormuşum gibi geri bir de bunu deneyeyim dedim nasıl bir sistem kurmuşlar ise bir türlü teknik servise bağlanamadım o ona o ona aktardı her aktarma da en az 10 dakika bekledim eni sonunda bağlandım seri numarayı verdim fanın ve pilin değişeceğini söyledi fanı sipariş etmiş gelmiş pilin gelmesini bekliyoruz diye söyledi servis cihazı gönderelim 17 gün oldu servise nasıl yetişecek dedim 20 gün bitmek üzere dedim bana cihazın servise geleli giriş yapalı 12 gün olduğunu belirtti bu sürede üzerinden 20 gün geçerse değişim hakkımın olduğunu belirtti siz siz olun cihazı Vatan Bilgisayar üzerinden göndermeyin 7 8 9 gün gitmesi sürdü direk sağlam bir şekilde paketlerken kargoya teslim ederken videoya alın servisi arayın kayıt oluşturup o kayıt üzerinden gönderin.
Oyalıyorlar hocam. Bende 2 kere farklı günler aradım serviste biz bilgilendireceğiz dediler. 5-6 gün daha bekledim tekrar aradım bu 3. aramam dalga mı geçiyorsunuz dedim ne bilgilendiren var ne bir şey. Adam serviste ve biz bir şey yapamayız deyince servis veya başka bir şey beni ilgilendirmez ben ürünü senden aldım muhattabım sensin dedim. Param ne zaman iade olacak soruma cevap bekliyorum deyince servisi beklemek zorundayız bilmiyoruz diyor. Adama salı gününe kadar bekleyeceğimi para iadem olmazsa THH'ye başvurucağımı söyledim ve bunun son konuşmamız olduğunu söyledim. Sonuç olarak dediğimide yaptım çünkü oyalıyorlar. Sizin durumdada haklı olduğunuzu düşünüyorsanız belgelerle birlikte THH'ye başvurun ve yapabileceğiniz her şeyi yapın. Bu arada yanlış bilgilendirmek istemem şuradan sonra yazacaklarımı mutlaka araştırarak devam edin. Laptop gibi bir üründe 6 ay içinde herhangi bir problem çıkarırsa yenisiyle değişim talep edebiliyorsunuz diye biliyorum. Ellerinde yoksada para iadesi teklif ediyorlar fakat ellerinde olmaması durumunda üst modelini isteme hakkınızda var diye biliyorum. Tabii tüketici hatası deyip geçedebilirler detayları bilmiyorum ama araştırabilirsiniz. Dediğim gibi THH'ye başvurun, süreç başlasın sonra ne oluyorsa olsun şahsi fikrim.
Oyalıyorlar hocam. Bende 2 kere farklı günler aradım serviste biz bilgilendireceğiz dediler. 5-6 gün daha bekledim tekrar aradım bu 3. aramam dalga mı geçiyorsunuz dedim ne bilgilendiren var ne bir şey. Adam serviste ve biz bir şey yapamayız deyince servis veya başka bir şey beni ilgilendirmez ben ürünü senden aldım muhattabım sensin dedim. Param ne zaman iade olacak soruma cevap bekliyorum deyince servisi beklemek zorundayız bilmiyoruz diyor. Adama salı gününe kadar bekleyeceğimi para iadem olmazsa THH'ye başvurucağımı söyledim ve bunun son konuşmamız olduğunu söyledim. Sonuç olarak dediğimide yaptım çünkü oyalıyorlar. Sizin durumdada haklı olduğunuzu düşünüyorsanız belgelerle birlikte THH'ye başvurun ve yapabileceğiniz her şeyi yapın. Bu arada yanlış bilgilendirmek istemem şuradan sonra yazacaklarımı mutlaka araştırarak devam edin. Laptop gibi bir üründe 6 ay içinde herhangi bir problem çıkarırsa yenisiyle değişim talep edebiliyorsunuz diye biliyorum. Ellerinde yoksada para iadesi teklif ediyorlar fakat ellerinde olmaması durumunda üst modelini isteme hakkınızda var diye biliyorum. Tabii tüketici hatası deyip geçedebilirler detayları bilmiyorum ama araştırabilirsiniz. Dediğim gibi THH'ye başvurun, süreç başlasın sonra ne oluyorsa olsun şahsi fikrim.