Şikayetvara yazmış olduğum yazıdır.30.08.2024 tarihinde Vatan Bilgisayar'ın internet sitesinden satın almış olduğum Razer kulaklığımı teslim aldım. Aynı gün yani 30.08.2024 tarihinde kargo kutusunu açtıktan sonra ürünün açılmış veya iade alınmış bir ürün olduğunu jelatinlerinde ki hava kabarcıklarından anladım. Onlarca teknoloji ürünü almış biri olarak bunu anladım, dileyenler Razer moray kutu açılış ve unboxing videolarınada bakabilirler. Bana birilerinin kullandığı, açtığı bir ürün sıfır ürün olarak satılmıştır. Görür görmez kutuyu açmadan videoya aldım ve fotoğraflar çektim. Birkaç fotoğraf ekliyorum. Aynı gün 30.08.2024 tarihinde çekimleri yaptıktan hemen sonra kutuyu açmadan iade işlemi başlattım, verdikleri sebep seçenekleri arasından en yakın olan eksik/kusurlu ürün seçeneğini seçerek verdikleri kodla kendilerine kargoladım. 31.08.2024 tarihinde ürün kendilerine ulaştı ve ürünü servise yolladıklarıyla ilgili bir mesaj aldım. 02.09.2024 tarihinde kendilerini arayıp bana açılmış kutu yollandığını ve para iadesi istediğimi söyledim. Ürünün serviste olduğunu ve bana geri dönüş yapılacağı söylendi. 03.09.2024 tarihinde tekrar aradım ve para iadesi istediğimi, açılmış bir kutunun kabul edilemeyeceğini söyledim ve aynı şekilde ürünün serviste olduğu, bilgilendirme yapacakları dendi. 08.09.2024 tarihine kadar bekledim ve tekrar aradım. Bana ürünün serviste olduğu, servis sürecinin ne kadar süreceğinin bilinemediği ve beklemekten başka bir şey yapılamayacağı söylendi. Yardımcı olunmadı. Kendilerine, bana satılan açılmış bir ürün için daha fazla bekleyerek mağdur olmayacağımı ve birkaç gün içerisinde Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuruda bulunacağımı belirttim. Telefonda sinirler gerildi
kendilerine mail de attım ve geri dönüş olmadı. 3 kere aradım, yardımcı olmadılar. An itibarıyla bugün 29.09.2024 tarihinde hâlâ bir geri dönüş yok ve 29 gündür bana sattıkları açılmış ürünün iadesi hâlâ yapılmadı. Bana göz göre göre kullanılmış veya her ne sebeple olursa olsun açılmış ürün yolladılar ve oyalıyorlar. 2 hafta önce video ve fotoğraflarla birlikte THH'ye başvurdum. Beklemedeyiz. Yaklaşık 4000 TL para ödüyorum ve yaptıklarına bakın. Bu kandırmacadan sonra bir daha asla alışveriş yapacağım bir firma değildir. Başıma gelmez demeyin, bal gibi de geliyor. Herhangi bir markayla bu tarz bir deneyiminiz varsa deneyimlerinizi paylaşmaktan çekinmeyin. Bu rezilliği sizlerle paylaşma sebebim sizlerin de başına bu tarz durumlar gelmemesi. Yalnızca kendim için değil, başka insanlarında başlarına bu tarz durumlar gelmemesi için firmadan bir daha ürün almayacağım çünkü hem açık kutu yollayıp, hem de oyalayacak özgüveni kendilerinde görüyorlar.