Vatan Bilgisayar kulaklığı iade almak yerine değiştirmek istiyor

Efe684

Hectopat
Yer
Türkiye
Merhaba. Ben Vatan'dan kulaklık aldım kulaklık evime geldiğinde takıp denediğimde sol kulaktan cızırtı geliyordu. Vatan şubesine gidip teslim ettim teslim ederken bana değişim mi istiyorsunuz, iade mi dediler. Ben değişim demiştim fakat fikrim değiştiğinden dolayı iade için müşteri hizmetlerini aradım, iade istediğimi belirttim ve onlar da genel merkeze iletiyorum dediler. 2 gün önce şubeye gittiğimde öyle bir talep yok dediler ve değişim talep ettiğim için bunu değiştiremeyeceklerini söylediler.
Sizce ne yapmalıyım?
Ürünü teslim almazsam 90 gün şubede kalıyormuş sonra sonra kulaklığı ben alamıyormuşum. Yani almazsam iadeye gitmeyecek.
Sizce ne yapmalıyım bir öneriniz var mı?

İade istememin sebebi kulaklık kronik sıkıntılı.

Kulaklıkta üretim hatası var soldan cızırtı geliyor bunu tamir veya onarım yapıp yollamazlar değil mi? Reddetme hakkım var mı?

Hocam değişim teklif etmişler işte kabul edin değişimi. Eğer yine kronik sorunlu ürün gelirse bu defa iade edersiniz olur biter.

Hocam kronik sıkıntılıysa bozulma ihtimali yüksek 2100TL para verdim bozuk geliyor.
Daha iyi bir kulaklık buldum bu kulaklığı iade edip onu almam gerek.
Bildiğiniz bir şey var mı ne yapabilirim sizce.

Hocam kronik sıkıntılıysa bozulma ihtimali yüksek 2100TL para verdim bozuk geliyor.

Tamam ben de diyorum ki ürün gerçekten de kronik sorunluysa sana değişim olarak verecekleri kulaklıkta da sorun çıkar. Sen de gidip bu da bozuk çıktı der iade talep edersin. Vatan sana iadenin mümkün olamayacağını ama değişim olabileceğini söylemiş işte burada bizim ne yazmamızı bekliyorsun ki?

Ürün halen elime ulaşmadı ben şubeye gittiğimde servisin gittiği yeri arayın dediler oradan müdahale edebilirler dediler mesela siz de böyle tavsiyeler verebilirsiniz.

Ve kronik sıkıntılı ürün bozuk gelmese bile ileride bozulma şansı yüksek o zaman tamir/onarım oluyor.

Normalde kulaklık tarzı ürünler sağlık sorunu teşkil edebileceği için değişim dahi kabul edilmeyebiliyor. Siz konunun ilk mesajında Vatan'ın size değişim teklif ettiğini söylüyorsunuz şimdi de tamir/onarım görecek diyorsunuz. Karar vermen lazım hangisi?

Hayır anlatmak istediğim şu.
Vatan bana değişim veya iade teklif etmişti. Orada sıkıntı yok.
Siz dediniz "değişim yapın ne güzel gelirse ürün bozuk iade edersiniz bu sefer"
Kulaklık elime ulaştıktan 1ay sonra yine bozulsa bu sefer tamir onarım yapılacak.
Ve tamir ve onarımın kronik sıkıntılı bir ürüne çok etkisi olacağını sanmıyorum.
Kendi klavyemi 5kere garantiye yolladım tamir ettiklerine 1-2ay içerisinde bozuluyordu.

Yani kısaca benim bu ürünü iade etmem gerek.
Refleks mağazacılık diye bir yere gittiğini söylediler garanti için.
Orayı aramayı deneyeceğim başka. Çözüm yolu bulamadım.

Kulaklık tarzı ürünler sorun teşkil eder demişsiniz de bu ürün üretim hatalı olduğundan dolayı
İadesinde sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum keyfi keder iade etseydim öyle olabilirdi.

Hocam, tüketici olarak seçimlik hakkınızı kullanmışsınız ve satıcıya talepte bulunmuşsunuz. Satıcı kabul edip işleme soktuysa mecbur bekleyeceksiniz. Fakat yine de yazılı olarak mail atın, ürünün kronik sıkıntılı olduğunu değişim istemediğinizi değişim olursa da aynı ürün istemediğinizi belirtin. Özellikle mail atın ki elinizde kanıt olsun.

Birebir bunu söyleyip, değişim yapalım ama fiyat farkını vereyim istediğim ürün ile değişim yapalım deyin. Satıcılar genelde böyle teklifleri kabul ediyor, sizde başka yerde 100 200 TL daha ucuza alabilseniz de minimum zarar ile kurtulmuş olursunuz.

Hocam istediğim ürün de orada yok
Mail attım şimdi.
Yarın da refleks mağazacılık denen yeri arayacağım inşallah çözülür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…