Vatan Bilgisayar OEM ürünlerinde KDV indirimi

Hocam idareten kullanmalık 1050 ve 1050Ti modellerine baktım. Sonrasında 1050 modellerini eledim. Şuan için aklımda olan 3 adet 1050Ti modeli var. Biri de sizin paylaştığınız ASUS CERBERUS modeli. Sizce almayı düşünürsem hangisini almalıyım? Performans olarak birbirlerinden farklı var mıdır? Bir de sıcaklık olarak yükteki değerleri arasında büyük farklılık var mıdır? Sizce 1050Ti için şuanki fiyatlar alınabilir seviyede mi? Yoksa NVİDİA yeni seriyi beklemeye gerek var mı? Ben hiç olmazsa uygun fiyatlı 1050Ti alsam bile yeni seriye geçerken zarar etmeden satabileceğimi düşünüyorum. Alta 3 modeli de sistem bilgimle beraber paylaşıyorum. Fikir ve görüşlerinizi bekliyorum.

Anakart: MSI FXA990 GD65
CPU : AMD FX 6300
CPU Soğutucu: XIGMATEK WHIZ EN9375
RAM : 1X4 GB DDR3 1600 MHz 1.5V CL9 Gskill Ripjaws 1X4 GB DDR3 1600 MHz 1.5V CL11 Hi Level
GPU: Sapphire HD 6850 Dual X 2GB 128 BİT
HDD : 1 TB WD Cavier Blue
PSU : 500W
Monitör: Samsung SyncMaster 932 N Plus 1280X1024 5MS 300 CD 60 HZ

MSI GeForce GTX1050 Ti GAMING 4GB GDDR5 128Bit Nvidia DX12 Ekran Kartı

MSI GeForce GTX1050 Ti 4GT OC 4GB GDDR5 128Bit Nvidia DX12 Ekran Kartı

ASUS GTX1050 Ti CERBERUS GAMING OC GDDR5 4GB 128Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı
Bu arada herkese hayırlı bayramlar.

Son düzenleme:
Bence alacağınız en yüksek ekran kartı 1050Tİ olmalı. FX 6300 için daha yüksek bir kart, darboğazla sonuçlanacaktır. 1050Ti ile bile çoğu oyunda işlemci kullanımı %100 oluyor izlediğim videolarda. Monitörünüzün çözünürlüğünün düşük olması da hiç yardımcı olmuyor. Çözünürlük düştükçe işlemci kullanımı artar.

Hocam kusura bakmayın. Şimdi online olabildiğimden biraz geç cevap veriyorum. Fikir, tavsiye ve görüşlerinizi belirtip yardımcı olduğunuz için teşekkürler. Düşüncem aslında sanırım Black Friday indirimleri senenin en avantajlı zamanları olduğu için o zaman içinde en güncel Intel veya AMD tarafında yeni bir sistem alıp, şu anki size yazdığım kasayı satmak. Fakat o zamana kadar bu size linkini paylaştığım 3 adet 1050Ti modelinden birini şuanki fiyatlarında yeni seri ekran kartlarını beklemeden almalı mıyım? Yoksa idare etmeli miyim?

Haklısınız. Monitörüm maalesef çözünürlük sebebiyle yardımcı olamıyor. Bu problemi oynadığım tek oyun olan Steam>Infestation The New Z' nin Options ayarlarında CPU kullanımını azaltacak şekilde yapabilir miyim? En azından GPU kullanımını yükseltip CPU' ya binen yükü bir nebze azaltabilirsem 1050Ti alırsam darboğazı bir nebze giderebilmiş olurum diye düşünüyorum. Ayrıca BIOS ayarlarından bütün enerji modları kapalı. SVM Mode, Cool'n'Quiet, Core C6 State, Turbo Core, Spread Spectrum, C1E Support, IOMMU Mode seçeneklerinin hepsini kapattım. CPU Ratio 17.5× değerinde frekans 3.5 GHZ idi. CPU Ratio 20.5 × yaptım. Voltaj değerleriyle oynamadan CPU frekansını 4.1 GHZ hızına yükselttim. Sabit 4.1 GHZ hızda kullanmaktayım. Tek sebebi de oynadığım oyun Open World oyun. Ve binalar zombiler itemler hep yerlerde olduğu için haliyle eski bir oyun olmasına rağmen FX serisi işlemcilerin tek çekirdek performanıda düşük olunca player sayısı yüksek olan serverlerda oyundaki akıcılık kayboluyor ve çok ufakta olsa hani takılma gibi değilde akıcılıkta o kaybı zaten uzun zaman online oyunlara fazla vakit harcayanların anlayabileceği şekilde sinir bozucu duruma geliyordu. Normalde şuanki ekran kartımı rahatlıkla besleyebilecek seviyede olmasına rağmen oyundaki item, obje ve zombilerin bolluğu ve online playerlerin fazla olduğu yerlerdeki o akıcılık kaybını gideremiyordu. 4.1 yapınca frekansı kaybı yüksek oranda atlattım. Fakat 4.4 GHZ hızların az voltajla kolayca çıkabilen bir CPU olduğu için 4.4 GHZ yapmayı düşünüyorum. Bu sayede 1050Ti ekran kartı takarsam oluşabilecek darboğazı bir nebze daha olsa düşürebileceğimi düşünüyorum.

Bu konudaki düşünce ve tavsiyelerinizi merakla bekliyorum. Telefondan yazdığımdan hata yapmamak adına elimden geldiğince dikkat etmeye çalışırken mesajı yazmam da bir hayli zamanımı aldı. Şimdiden teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…