Vatan Bilgisayar Rezilliği

onurkral14

Kilopat
Daha fazla  
Pazar günü Vatan'dan PC topladım. Olay ise elemanlarının işi bilmemesi ve ben sırf bu yüzden 2 defa Urla dan İzmir'e gittim geldim. Hiçbir şey bilmiyorlar. Windows için 800 TL para istediler ve ben de kabul etmedim kendim dışarıda kurdururum diye. Dışarıdaki bir yerden Windows kurdurmaya gittim ama maalesef kuramadı ve bana bir uyumsuzluk var dedi ben de bunun üzerine Vatan'a gittim onlar da bana BIOS ekranını açtı ve her şeyin çalıştığını söylediler ve davranışları hiç hoş değildi. Bizi küçük gördüler ve gönderdiler işletim sisteminin kurulmama sebebinin korsan işletim sistemi olduğunu söylediler ve bize 800 TL'lik işletim sistemini satmaya kalktılar biz de kabul etmedik ve başka bir bilgisayarcıya gittik. İşletim sistemi belirli bir yere kadar gelip yüklenmiyordu ve sorunun kaynağına bulmaya çalıştık ve deneme yanılma yöntemi ile işlemci ya da anakart ile ilgili bir sorun olduğunu bulduk. Sonuç yarın belli olacak. Teknik eleman ile konuştuk ve sonra bilgisayarcıya verdik o da konuştu şimdi ise yarın Vatan'a gidebilirsek o kurmadıkları deneme sürümünü kurup çalışıp çalışmadıklarına bakacaklar. Yaptıkları kablolama da berbat, ne varsa içine tıkıştırmışlar. Sonuç böyle ve benimde moralim bozuk.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendini yormaya gerek yok.

Kurmak 1 saatini almaz. İnternetten key alıp etkinleştirmek de 15 dakika... Okuma, yazması olan, işitme ve görme yetisine sahip her insanın yapabileceği bir işlem.

Eğer Jira'nın verdiği kaynaktan indirip Rufus yazılımı ile sorunsuz bir USB aygıtına boot ettikten sonra da "Belirli bir aşamadan sonra yükleme sekteye uğruyor ise" BIOS sürümünü güncel olmaması ile alakalı olabilir; çok defa karşılaştığım bir durum.

BIOS güncel olduğu halde yükleme sekteye uğruyorsa donanımsal bir problem olma olasılığı yüksek.

Muhtemelen yeni nesil bir sistem kurdun.
Eğer Windows 7 falan kurmaya çalıştıysanız, yeni nesil anakart'ların bir çoğu
windows 10 uyumlu yapılmış, windows 7 yi direkt olarak kurmuyor, bu yüzden kuramamış olabilirsiniz.
Çünkü aynı hatayı bende yapmıştım bilmediğim için.

Muhtemelen yeni nesil bir sistem kurdun.
Eğer Windows 7 falan kurmaya çalıştıysanız, yeni nesil anakart'ların bir çoğu
windows 10 uyumlu yapılmış, windows 7 yi direkt olarak kurmuyor, bu yüzden kuramamış olabilirsiniz.
Çünkü aynı hatayı bende yapmıştım bilmediğim için.
Windows 10 kurmaya çalıştık.

Pazar günü Vatan'dan PC topladım. Olay ise elemanlarının işi bilmemesi ve ben sırf bu yüzden 2 defa Urla dan İzmir'e gittim geldim. Hiçbir şey bilmiyorlar. Windows için 800 TL para istediler ve ben de kabul etmedim kendim dışarıda kurdururum diye. Dışarıdaki bir yerden Windows kurdurmaya gittim ama maalesef kuramadı ve bana bir uyumsuzluk var dedi ben de bunun üzerine Vatan'a gittim onlar da bana BIOS ekranını açtı ve her şeyin çalıştığını söylediler ve davranışları hiç hoş değildi. Bizi küçük gördüler ve gönderdiler işletim sisteminin kurulmama sebebinin korsan işletim sistemi olduğunu söylediler ve bize 800 TL'lik işletim sistemini satmaya kalktılar biz de kabul etmedik ve başka bir bilgisayarcıya gittik. İşletim sistemi belirli bir yere kadar gelip yüklenmiyordu ve sorunun kaynağına bulmaya çalıştık ve deneme yanılma yöntemi ile işlemci ya da anakart ile ilgili bir sorun olduğunu bulduk. Sonuç yarın belli olacak. Teknik eleman ile konuştuk ve sonra bilgisayarcıya verdik o da konuştu şimdi ise yarın Vatan'a gidebilirsek o kurmadıkları deneme sürümünü kurup çalışıp çalışmadıklarına bakacaklar. Yaptıkları kablolama da berbat, ne varsa içine tıkıştırmışlar. Sonuç böyle ve benimde moralim bozuk.
Geçmiş olsun. İşin Vatan boyutuna hiç değinmiyorum, zaten kötüdür hiç şaşırmam.

Windows kurulamama sebebi sistem olamaz. Zira sistemde sorun olsa o kuruluma başlayamazsınız bile. Belli ki gerçekten bozuk ya da korsan bir Windows sürümünü kurmaya kalktılar, muhtemelen de UEFI ayarlarını yapamayıp kurulumu başlatamadılar.

Bilgisayar yatkınlığınız ne bilmiyorum, ancak verilen rehberlere bakılarak herkesin bu kurulumu kendisi yapması mümkün.

Kablo toparlama konusuna da canınızı sıkmayın. Bir nalburdan alacağınız plastik kelepçeler yardımıyla kabloları kendiniz toparlayabilirsiniz. Her ne kadar satıcının güzel teslim etmiş olması daha şık olurdu ise de ülkemiz standartlarında hizmet ve kalite çok ağır lüksler.

Bugün Vatan' a gittim. Sistemin çalışıp çalışmadığını öğrenmek için Windows kurdular sonra tekrar sildiler ve garip bir şekilde benim ilk başta gittiğim bilgisayarcıya gittiğimde yüklendi ama bundan önce yüklenmemişti. Şimdi de bir şeyler yüklemeye başlayınca donuyor. Şimdi konu açacağım

Benim kasamın fanlarını bağlamamışlardı.Sonra fark ettim.Kendim bağladım.Kablolama berbat yapıyorlar.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı