Ya arkadaşlar, ben aşmıyor mu diyorum? 8 GB RAM'i aşsa bile SSD'niz sağlam olduktan sonra donma takılma bunların hiçbiri yaşanmıyor. Sadece bir iki tık FPS kaybı yaşıyorsun bu kadar. Oyunun akıcılığını falan bozduğu da yok. Zaten 100 FPS aldığın oyunda, 105 FPS alsan ne olacak?
Sizde sanırım 16 GB RAM var. Bir çıkarın bakalım tekini, yetiyor mu yetmiyor mu anlarsınız.
Şunu hiçbir zaman unutmayın, Sistemde ne kadar fazla RAM varsa, ona doğru oranla o kadar fazla kullanılır. Aç bir kurt gibidir bilgisayarlar. Sen sistemine 16 GB RAM takarsın, oyun 12 GB RAM kullanır. Dersin ki 8 GB yetmiyormuş anladım. Ama tekini çıkarıp tekrar oyuna girdiğinde, Oyun 6 GB RAM kullandığını görünce şaşırırsın. Deneyin göreceksiniz.
Dostum aynı markanın aynı modelini aldığı zaman iş hallolur yani. Hatta farklı markalara sahip ama aynı frekans ve voltaj vs. gibi değerlere sahip farklı marka RAM'ler bile birbirleri ile çalışabilir. Gidin biraz araştırma yapın isterseniz. Ama bu arada şunu söylemek gerekiyor, eğer sisteminde 8 GB RAM kullanıyorsan, ya M.2 SSD ya da Samsung/Toshiba marka Sata 3 SSD kullanacaksın ki donma vs yaşamayasın.
Sana da hayırlı geceler bu arada.