Vatan Bilgisayar ürün iadesi gerçekleştirilmiyor

incognito

Yoctopat
Daha fazla  
Selamlar, dün vatan bilgisayar üzerinden HUAWEI MateBook 14 2020 AMD satın alımı gerçekleştirdim, kendilerinden 16 gb rame sahip model rica etmeme rağmen bana 8 gb model satmışlar, eve gittiğimde bilgisayarımı açtığım zaman aldığım modelin 16 GB değil de 8 GB olduğunu farkettiğimde doğrudan vatan bilgisayara götürdüm ve bilgisayar açıldığı için iade işlemi gerçekleştiremeyeceklerini söylediler. Ne yapmam gerek, dolandırılmış gibi hissediyorum.

THH'ye başvurun.

Tüketici hakem heyeti. Burada dayanağınız iade süresi içinde olduğunuzu belirtmeniz. Yoksa 16 istedim 8 gelmiş vs, kontrol etseydin derler reddedebilirler. Siparişi 16 yaptığını ama 8 teslim ettiklerini belgeleyebiliyorsan o da olur.

16 GB'lık modelini rica ettim kısmını anlamadım.
Ürün sayfasında faturasında ya da kutu üzerinde bu detay yazması lazım.

14 günlük iade süreci varsa olabilir. Sanırım sadece elektronik ortamlarda geçerli bu 14 gün iade süresi ama yanlış biliyor olabilirim.
Diğer türlü arkadaşların dediği gibi kutu veya faturasında 16 GB olup olmadığına bakabilirdiniz.

16 GB'lık modelini rica ettim kısmını anlamadım.
Ürün sayfasında faturasında ya da kutu üzerinde bu detay yazması lazım.
Belgeleyemem, çünkü oradaki mağaza çalışanından rica ettim. Aslında almaya ben de gitmedim, ben gitsem fark ederdim fakat bir tanıdığımı gönderdiğim için o direkt almış gelmiş, bir yazılımcı olduğumdan dolayı da 8 GB Ram gerçekten sıkıntı yaratıyor bana.

Anladım sizin dalgınlığınıza gelmiş gibime geliyor bu durum.
Normalde dediğim gibi faturada ve kutu üzerinde yazar dikkat edip kutuyu açmasaydınız iade edilebilirdi.
Fiziki olarak mağazadan alındığı içinde yasal olarak iade sürecini kullanamazsınız.
Tek çözüm bellek değiştirmek gibime geliyor.

Aldığınız ürünün ve size gelen ürünün linklerini ayrı ayrı atar mısınız?
16GB parası alıp size 8GB mı yollamışlar ben tam anlayamadım.

Aldığınız ürünün ve size gelen ürünün linklerini ayrı ayrı atar mısınız?
16GB parası alıp size 8GB mı yollamışlar ben tam anlayamadım.
Yok hayır, direkt alın bu 16GB'lık model deyip 8GB'lık modelin satışını yapmışlar, sanırım ellerinde fazladan vardı ve satılmadığı için de bunu sattılar tanıdığıma. Faturada da 8GB yazıyor ve moderatörler web alışverişi yazmışlar, web alışverişi değil mağaza üzerinden gerçekleştirildi alışveriş. Ramleri lehimli olduğu için ram yükseltmesi de yapılamıyor öyle 8GB olarak kaldı bilgisayar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…