Vatan Bilgisayar WattMan hatalı ürün değişi mi?

kin_g

Decapat
Katılım
13 Ekim 2020
Mesajlar
11
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar ben geçen yaz tatilinin sonuna doğru Vatan Bilgisayar'dan MSI RX 6600 mech aldım ve üründe WattMan hata alıyorum. Toplam 5 aylık filan bir ürün daha. Az önce de Google üründen Steam'den oyunlara bakıyordum BF v videosunda ekran bir anda siyah oldu hiçbir tepki vermedi PC. Bu ürünü Vatan Bilgisayar'a götürsem değişim veya iade alırlar mı?

Not: Kuzenim de RX580 almıştı yine vatandan onda da masaüstünde %100 yükte çalışma oyunlarda da 60 FPS de takılıp kalma gibi sorunları olduğunu ve iade aldıklarını söyledi. Benimkini de alırlar diye düşünüyorum.
 
Wattman almak değişimlik bişey değildir. Yazılımsaldır.
 
Sanmıyorum alacaklarını. Hemen herkes WattMan hatası alıyor zaten. Ben de çok çektim RX 580'den. Uzun bir süre AMD Radeon almayı da düşünmüyorum mecbur kalmadıkça. Yani sıfıra RX 6600 alacağıma gider ikinci el RTX 2060 alırım kafasındayım artık.

AMD severim fakat işlemcileri ayrı uğraştırıyor ekran kartları ayrı uğraştırıyor. Intel ve Nvidia alıp takıp direkt kullanabilecekken AMD donanımlar ince ayar gerektiriyor çoğu zaman stabil çalışması için. Ryzen hani belki bir daha alabilirim ama Radeon'a bir süre uzağım.

Ne zaman Radeon Software'e girsem sağ üstte bir hata bildirimi. OBS ile yayın vs. yapacaksanız zaten AMD kart direkt alınmaz. Sürücü kurarken sadece sürücüyü kur seçerseniz yaşanan çoğu sorun ortadan kalkabiliyor fakat o zaman da ne doygunluk ayarlanabiliyor ne de ReLive özellikleri kullanılabiliyor. İkisini de aktif olarak kullanıyorum.
 
Son düzenleme:
WattMan'ın hata olmadığını anladığımız gün ülkece kalkınacağız, hadi hayırlısı. Sistem siyah ekran olduğunda zorla kapattıysan veya resetlediysen açılışta sürücü ayarlarının sıfırlanması gayet doğal. Görmek istemezsen veya "hata" olduğundan şüpheleniyorsan Adrenalin kurmayabilirsin ancak ReLive gibi bir hizmetten yoksun kalmak mantıklı değil. Tarayıcının donanım hızlandırmasını kapatıp dener misin? İşe yararsa farklı bir yol izleriz. Siyah ekrana düşersen Windows Tuşu+CTRL+SHIFT+B kombinasyonunu dene. Ekranın geri gelir. Yükte (oyunda, renderda vs.) herhangi bir problem oluyor mu? FurMark'ta test edebilir misin?
 
WattMan'ın hata olmadığını anladığımız gün ülkece kalkınacağız, hadi hayırlısı. Sistem siyah ekran olduğunda zorla kapattıysan veya resetlediysen açılışta sürücü ayarlarının sıfırlanması gayet doğal. Görmek istemezsen veya "hata" olduğundan şüpheleniyorsan adrenalin kurmayabilirsin ancak ReLive gibi bir hizmetten yoksun kalmak mantıklı değil. Tarayıcının donanım hızlandırmasını kapatıp dener misin? İşe yararsa farklı bir yol izleriz. Siyah ekrana düşersen Windows tuşu+CTRL+Shift+b kombinasyonunu dene. Ekranın geri gelir. Yükte (oyunda, renderda vs.) Herhangi bir problem oluyor mu? FurMark'ta test edebilir misin?

Hocam RDR2 de yüksek ve Ultra ayarlarda akıyordu bazen geceleri ışık kalitesinden dolayı anlık kasma oluyordu ama WattMan hatası vermedi sistem. Forza 4 de ekstrem ayarlarda hiç kasma takılma vs olmadan oda akıyordu. Durum böyle ama hiç şu ana kadar siyah ekran hatası almadım ekran komple simsiyah oldu bir anda Steam'den BF v videosuna bakarken. Taraycı ayarını yaptım bir sorun yok tarayıcıda şu an hocam.

Wattman almak değişimlik bişey değildir. Yazılımsaldır.
yazılımsal bir durum doğru ekran kartında sorun yok yazılımı sorunlu onu biliyorum ama ben sorunlu bir ürünü de hatta yok diyip başlarından salmaları uygun değil. ayrıca kuzenimkini değiştirmişlerdi ve onun arkadaşının da bilgisayarının parçasında sorun olmuş garanti kağıdı kayıp olmasına rağmen onunla bile ilgilenmişler.
 
@kin_g Yakın zamanda başlayan bir problem. Açıkçası tam olarak neden kaynaklı bilmiyorum. Bizim Discord ekibinde de benzer problemi yaşayanlar var. NVIDIA-AMD fark etmiyor, ekranları siyah ekrana düşüp geri geliyor. Özellikle Twitter, Reddit gibi platformlarda. Garip olan AMD karta sahip olan arkadaşa WattMan bildirimi de gelmiyor, ayarları sıfırlanmıyor. Hiçbir şey olmamış gibi ekranı geri geliyor. Tarayıcıdaki donanım hızlandırmasını kapatınca düzeldiğini söylediler. Siyah ekrana düşünce üstte belirttiğim kombinasyonu kullan. Hatta ne işe yaradığını görmek için şimdi de deneyebilirsin, zararı yok. Ekran kartı sürücüsünü yeniden başlatıyor. Net bir çözüm gelene kadar öyle kullanın. Windows veya AMD tarafından bir açıklama gelir belki.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı