Vatan Bilgisayar'da Teknik Servis Elemanı Olmak için Bilgi Düzeyi

vatan bilgisayarin yeni acilan bir mağazasına gittim. eleman isine sadık guler yüzlü hizmet veriyordu. ama yanlış yapmaktan o kadar korkuyordu ki.. bana yanlış bir sey olursa sorumlulugun bana ait olacağına dair kagit imzalatmak istedi. bir sey imzalamam ama birlikte yaparsak sıkıntı olduğunda onu suclamayacagimi sozlu olarak belirttim bana güvendi.

sıvı sogutma takım işlemi vardı.
termal macun surmesinden montajın bitimine kadar ben yaptım onlar benden öğrendi desem yeridir. üç beş bir sey hariç pek bilgileri yoktu. isede yeni girmisler. fanlarin takilma yönüne anakart soketlerinin yonlerine anakart tiplerine kadar herseyi ben anlattım. çıkarken bana teşekkür ettiler verdigim bilgiler için :D demek istedigim elemanlar nerdeyse sıfır bilgiyle işe girmis.

vatan bilgisayarin yeni acilan bir mağazasına gittim. eleman isine sadık guler yüzlü hizmet veriyordu. ama yanlış yapmaktan o kadar korkuyordu ki.. bana yanlış bir sey olursa sorumlulugun bana ait olacağına dair kagit imzalatmak istedi. bir sey imzalamam ama birlikte yaparsak sıkıntı olduğunda onu suclamayacagimi sozlu olarak belirttim bana güvendi.

sıvı sogutma takım işlemi vardı.
termal macun surmesinden montajın bitimine kadar ben yaptım onlar benden öğrendi desem yeridir. üç beş bir sey hariç pek bilgileri yoktu. isede yeni girmisler. fanlarin takilma yönüne anakart soketlerinin yonlerine anakart tiplerine kadar herseyi ben anlattım. çıkarken bana teşekkür ettiler verdigim bilgiler için :D demek istedigim elemanlar nerdeyse sıfır bilgiyle işe girmis.
Hep torpil iste baktilar olmuyor. Bilen biri lazim demisler seni almislar. Part time eleman almiyoruz diyorlar bana satis temsilcisi ile konusuyorum bana isletme yonetimi okudugunu part time olarak ise girdigini soylemisti zamaninda. Tabi özel is yeri oldugu icin onlar bilir. Sonra da iste bura da konu aciyorlar Vatan PC'den almayin falan haklilar. Iste boyle batiyor ozel sirketler. :)

Bir örnek daha vereyim. Bir arkadaşım bir teklonoji mağazasından laptop almıştı. GPU'da performansı sisteme veremiyordu. Kısaca tam gücü veremiyordu ve çok düşük oranla çalışıyordu. Yapılması gereken her şeyi yaptıktan sonra aldığımız yere götürdük. İlgili birisi geldi, direk dediki format atın ve 6XXX işlemcili bilgisayara Windows 7 deneyin der gibi yaptı :LOL: Garantiye yolladık ve Anakart komple değişti ve sorun ortadan kalktı.
Kısaca 0 bilgi %90 :D

Ben 2 yıl önce sistem topladım vatan dan adama diyorum MSI 970 a g43 diye... PC den bakıyor öyle kart yok diyor orada ki g gaming demek dedi başka bir kart çıkarttı... :). En son telefondan bulup gösterdim bizim bayimizde yok dedi Adana dan getirtmek lazım dedi... Ama bilgisizliğinden mi öyle yaptı yoksa elindeki kartı satmaya çalıştığın dan mı bilemiyorum... :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı