Vatan Bilgisayar'daki Ekran Kartları Ucuzladı

• Konuyu başlatan ykula
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 29
  • Görüntüleme 11.634
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu arada Ryzen 5 1600X KDV dahil 1100 Tl civarında olacakmış galiba. 150$, yani i5 7600K ile aşağı yukarı eşit fiyatta. Sizin bir bilginiz var mı işlemcinin fiyatıyla ilgili?

İşlemci iyi oldukça 1080P'de kullanmak bir sıkıntı çıkarmaz. Gtx1070 ile 1080 arasında 100 Tl var. Tabiki 1080 alacağım. DSR ile 2K yapmaya da gerek yok. Direkt 75FPS'e sabitlerim, misler gibi 3 ay kullanıp monitör değiştireceğim zaten. O zaman ben Gtx1080 alıyorum, 2 ay sonrada sistemi toplayıp 1080'i takarım. Mükemmel olur. Yalnız işlemci değiştirme şansım olmadığından 1600X Gtx1080 ile çok darboğaz yapar mı?
Ryzen 7 1700, i7 7700K'ya rakip dendi %46 performans farkı koydu rakipliği kalmadı. Ryzen 5 1600X 6 çekirdek /12 izlek olduğundan ve 3.7Ghz o.c suz çalışabildiği için hiçbir darboğaz söz konusu olmaz. DSR ile 2K yapın dememin sebebi 2K'da bile birçok oyunda 75 fps görüceksiniz. Daha güzel grafik varken neden azına razı olasanız ki :)

Bu arada Ryzen 5 1600X KDV dahil 1100 Tl civarında olacakmış galiba. 150$, yani i5 7600K ile aşağı yukarı eşit fiyatta. Sizin bir bilginiz var mı işlemcinin fiyatıyla ilgili?
Newt bir bilgim yok ama AMD Ryzen ailesini hep eşdeğer fiyatlı Intellere denk getirdi aynı fiyata daha çok performans demek için fiyatı i5 7700K'ya denk olucaktır. İlk çıktığı zamanlar biraz dalgalı olabilir fiyat sadece o kadar.

Beyler biraz fazla değişim yaptım biliyorum, pardon ama 1600X'in yanında soğutucu olmadığını unutmuşum. Yani klavye+fareye vereceğim parayı (300TL) soğutucuya vermek zorunda kalıyorum. Yani biraz sıkıntı çıkıyor, aynı senaryonun 1600X değil de 1600'lü versiyonunda darboğaz olabilir mi? Yoksa mecburen bu indirimi görmezden gelmek zorunda kalacağım :(

Beyler biraz fazla değişim yaptım biliyorum, pardon ama 1600X'in yanında soğutucu olmadığını unutmuşum. Yani klavye+fareye vereceğim parayı (300TL) soğutucuya vermek zorunda kalıyorum. Yani biraz sıkıntı çıkıyor, aynı senaryonun 1600X değil de 1600'lü versiyonunda darboğaz olabilir mi? Yoksa mecburen bu indirimi görmezden gelmek zorunda kalacağım :(
Onda da sorun çıkmaz, i7 7700 gibi düşün sadece K ibaresi yok :)

Onda da sorun çıkmaz, i7 7700 gibi düşün sadece K ibaresi yok :)
Ciddi misin hocam? Şuan çıldırıyorum sevinçten :D Ben darboğaz yapar diye düşünmüştüm aslında ama dediğiniz gibi düşününce mantıklı geldi. Gerçi zaten darboğaz yapsa da %10'u geçmez herhalde. Tamam o zaman, @Jira hocamın da fikrini alıp ben sipariş veriyorum o zaman. Sizce de darboğaz yapar mı hocam?

Ciddi misin hocam? Şuan çıldırıyorum sevinçten :D Ben darboğaz yapar diye düşünmüştüm aslında ama dediğiniz gibi düşününce mantıklı geldi. Gerçi zaten darboğaz yapsa da %10'u geçmez herhalde. Tamam o zaman, @Jira hocamın da fikrini alıp ben sipariş veriyorum o zaman. Sizce de darboğaz yapar mı hocam?
Şöyle darboğaz olur fps sınırını kaldırırsın 1080p de o kart çıldırır. 75fps sabitliyeceğiniz için i5 6500 bile darboğaz yapmaz çoğu oyunda :)

Yapmaz darboğaz.

Hepinize çok teşekkürler. Yalnız maalesef Gtx 1080 alamayacağım. İnternet siparişi yok. Sadece de Bursa da satılıyormuş. Ben Istanbul-Tuzla'dayım. Az sonra evden çıkıp Bostancı'dan Gtx 1070 GamingX alacağım. Yardımci olan olamayan herkese çok teşekkür ederim.

Hepinize çok teşekkürler. Yalnız maalesef Gtx 1080 alamayacağım. İnternet siparişi yok. Sadece de Bursa da satılıyormuş. Ben Istanbul-Tuzla'dayım. Az sonra evden çıkıp Bostancı'dan Gtx 1070 GamingX alacağım. Yardımci olan olamayan herkese çok teşekkür ederim.
Mağazaya gidip konuş bazen getirme sanşları oluyor bir zorla derim :) 100TL farkla devasa performans farkını kaçırma derim :) Gerekirse burda bursadan birini bul anlaş yollasın sana :D

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı