Vatan Bilgisayar'dan alınan kasa teşhir ürünü müdür?

Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 25H2 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. Hatırlarsanız 6 Mart'ta 650 TL PSU'suz Kasa Önerisi adlı bir konu açmıştım. Son kararımı Corsair 275R airflow white olarak vermiştim, nihayet Vatan Bilgisayar internet sitesi üzerinden abimle birlikte siparişi verdik. Alırken ürünün sayfasında "Sepete Ekle" yazıyordu. Lakin aldıktan sonra tekrar sayfasına girdiğimde "Stoktaki Mağazalar" yazdığını gördüm. Yani internet şubesi stokları bitmiş ve sadece seçili mağazalarda stok kalmış gibi görünüyor. Asıl sorum şu; sizce bu bir teşhir ürünü müdür yoksa sıfır ürün müdür? Eğer teşhir ürünü çıkarsa ne yapmalıyım, iade etmeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
O iş öyle kolay kolay olmaz. Zaten teşhir ürünü alındığı zaman satıcının bilgi vermesi gerekiyor. 3 sene önce Vatan PC'den RX560 alacaktım. Alacağım gün stoklar Türkiye geneli bitti gözüküyordu. Gittim Vatan PC'ye 1050 alacakken dedim RX560 var mı ? Adamda çıkarttı koydu önüme :) Sitede stokta yokken adam bana stoksuz ürünü verdi sıfır kutulu garantili. Daha başka bir şey söyleyeyim. 2 sene önce Dell Gaming Laptop aldım stokta kalmadığı için son teşhir ürününü aldım. Alırken form tarzı bir şey imzalattılar. Kutusu ve bütün içeriğiyle birlikte verdiler. Tek farkı açılmış olmasıydı. Hala da kullanırım hiçbir problem çıkartmadı.

O iş öyle kolay kolay olmaz. Zaten teşhir ürünü alındığı zaman satıcının bilgi vermesi gerekiyor. 3 sene önce Vatan PC'den RX560 alacaktım. Alacağım gün stoklar Türkiye geneli bitti gözüküyordu. Gittim Vatan PC'ye 1050 alacakken dedim RX560 var mı ? Adamda çıkarttı koydu önüme :) Sitede stokta yokken adam bana stoksuz ürünü verdi sıfır kutulu garantili. Daha başka bir şey söyleyeyim. 2 sene önce Dell Gaming Laptop aldım stokta kalmadığı için son teşhir ürününü aldım. Alırken form tarzı bir şey imzalattılar. Kutusu ve bütün içeriğiyle birlikte verdiler. Tek farkı açılmış olmasıydı. Hala da kullanırım hiçbir problem çıkartmadı.
Teşekkürler ama internette bazı insanların Vatan Bilgisayar'dan aldığı ürünün teşhir ürünü çıktığını söyleyen insanlar gördüm. Hatta 2016 yılında yazılmış bir mesajın resmini görüyorsunuz;
2016 vatan bilgisayar teşhir yorumu.png

Arkadaşın dediğine göre Vatan Bilgisayar, teşhir ürünleri tekrar paketleyip sanki sıfırmış gibi satıyormuş. Sizce bu doğru mudur?

Teşhir ürün satmayan firma mı var? Teşhir aslında iadesi edilmiş üründür. Neredeyse hiç kullanılmamıştır. Eğer firmalar teşhir ürünleri satmasa idi sizce iflas etmez miydi? Sonuçta o firma ona parayı veriyor ve iade etme gibi bir durum söz konusu değil.
Eğer kasada herhangi bir sorun görür iseniz, zaten 14 gün koşulsuz iade hakkınızı kullanırsınız.

Teşhir ürün satmayan firma mı var? Teşhir aslında iadesi edilmiş üründür. Neredeyse hiç kullanılmamıştır. Eğer firmalar teşhir ürünleri satmasa idi sizce iflas etmez miydi? Sonuçta o firma ona parayı veriyor ve iade etme gibi bir durum söz konusu değil.
Eğer kasa da herhangi bir sorun görür iseniz, zaten 14 gün koşulsuz iade hakkınızı kullanırsınız.
O zaman kasada bir teknik sorun olmadığı sürece teşhir ürünü olmasının bir zararı yok diyorsunuz. O zaman fazla dert etmeye gerek yok. Bazı insanlar "Bana teşhir ürünü göndermeyin de ne gönderirseniz gönderin" diyerek zorla iade etmeye çalışıyor. Sonra başka bir ürün alıyor, o da teşhir ürünü çıkınca bu sefer davaya kadar gitmeye çalışıyor.
Zaten hem %18 KDV indirimi ile aldım, hem de son stokta kalan ürünü almış oldum. Fazla dert etmeyeceğim bu durumu o zaman.
Teşekkürler cevabınız için.

O zaman kasada bir teknik sorun olmadığı sürece teşhir ürünü olmasının bir zararı yok diyorsunuz. O zaman fazla dert etmeye gerek yok. Bazı insanlar "Bana teşhir ürünü göndermeyin de ne gönderirseniz gönderin" diyerek zorla iade etmeye çalışıyor. Sonra başka bir ürün alıyor, o da teşhir ürünü çıkınca bu sefer davaya kadar gitmeye çalışıyor.
Zaten hem %18 KDV indirimi ile aldım, hem de son stokta kalan ürünü almış oldum. Fazla dert etmeyeceğim bu durumu o zaman.
Teşekkürler cevabınız için.
Rica ederim, ben de birkaç kez teşhir ürün aldım. Sıfırdan farkı olmuyor ve fiyatı uygun oluyor. Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

Rica ederim, ben de birkaç kez teşhir ürün aldım. Sıfırdan farkı olmuyor ve fiyatı uygun oluyor. Hayırlı olsun, güle güle kullanın.
Peki bir sorum daha olacak. Ürünü dün sipariş ettim. Ne zaman kargoya verilir?
Ayrıca ürün geldiğinde kutuyu açmadan önce dezenfekte etmeli miyim?

Peki bir sorum daha olacak. Ürünü dün sipariş ettim. Ne zaman kargoya verilir?
Ayrıca ürün geldiğinde kutuyu açmadan önce dezenfekte etmeli miyim?
Kargaya 2 gün içinde verilir. Büyük ihtimalle pazar günü ürün elinizde olacaktır. Ürün geldiğinde balkonunuz var ise 2.5 saat bekletmeniz yeterli olur.

Kargoya 2 gün içinde verilir. Büyük ihtimalle Pazar günü ürün elinizde olacaktır. Ürün geldiğinde balkonunuz var ise 2.5 saat bekletmeniz yeterli olur.
Teşekkür ederim. Geniş bir balkonumuz var. Dediğinizi yapabilirim yani. Zaten müstakil bir evde oturuyorum, bahçede bile bekletebilirim istersem :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı