Vatan Bilgisayar'dan bir şey alınır mı?

the.OA

Hectopat
Daha fazla  
Vatan'dan artık hiçbir şey almam.

Geçen hafta sistem aldım ve kurulmasını istedim. Dün geldi, GPU montajı vs yaptım ve açtım. Windows'u kurdum ama Win açılırken CPU fan uyarısı veriyordu sürekli. Sonra anakarta bir baktım ne göreyim: CPU fan kablosu CPU pump pinine sokulmuş . Neyse dedim çıkarttım taktım. Sorun yoktu ta ki RAM'in MHz 4000 de çalıştığı görünceye kadar. Arkadaş zaten DDR 5 başlangıcı 4800 MHz diye biliyorum (yanlış biliyorsam da çok önemli değil) bu nedir dedim kendimce. Neyse BIOS'tan XMP ile 5600 MHz yaparım dedim. Açtım reset attım ama sistem bana “save mode” uyarısı gibi bir şey verdi, çok da anlamam ben ama direkt Win açılmadı. BIOS da Boot Manager ile Wine girdim ama RAM hala 4000 MHz de. Sonra acaba dedim (bu kadarı da olmaz dedim ama maalesef) ve ne göreyim, RAM yanlış slota takılmış. Ben bile kısır bilgimle RAM'in anakartta yazıldığı sıra ile takılması gerektiğini biliyorken bu Vatan Bilgisayar denilen yerde nasıl yanlış takarlar. RAM slotlarının hemen üstünde yer alan ve ilk nereye takılması gerektiğini gösteren yazının boyutunun eşşek kadar olmasına hiç değinmiyorum bile ). Çıkarttım doğru slota taktım ve sistemi açınca direkt 5600 MHz değerini gördüm. Vatan PC'den çok şey aldım yıllarca kullandım ama artık ne alırım ne de aldırtırım. Rezilsin Vatan Bilgisayar.

Sizce alınır mı?

Vatan bilgisayarın kullandığı malzemelerin kalitesini bir kenara geçtim, fiyatları da uçuk. Hiç sevmem, hiç sevmeyeceğim de. Alınmaz.

Alınabilirliği var, dediğin sorunlar da o anlık dalgınlıkla olmuş olabilir. Aşırı büyük sorunlar değil.

Parçalarda hata yok nasıl olsa.

İnternet fiyatı ile mağaza fiyatlarının aynı veya daha ucuz olduğu durumlar da oluyor.

Vatan bilgisayarın kullandığı malzemelerin kalitesini bir kenara geçtim, fiyatları da uçuk. Hiç sevmem, hiç sevmeyeceğim de. Alınmaz.
Diğer teknoloji mağazalarından da bir şey alınmaz bana göre. Fiyatlar çok yakın oluyor zaten teknoloji mağazalarında. Olay Vatanla sınırlı değil yani anlayacağınız.

Selam hocam. Nereden ne alacağınız sizin kararınız. Çalışanlarda sizin gibi bir insan hata yapabilirler. Geri götürüp yaptırmanız en iyisi olacaktır. Kendiniz yapmayı denemeyin ürün garanti kapsamından çıkabilir.

Hocam hatalar çok büyük değil ama düşün. 25 Bin TL'ye sistem almışsın. Kargoyu dünyayı en mutlu insanı gibi hevesle bekliyorsun. Kasa, ekran gelmiş kurdun falan, bir açmaya çalıştın bu hatalar. Küfür etmekten yorulurum.

Nedeni yeni aklıma geldi. Vatandan sistem alan arkadaş yine vatandan kasa ve sıvı soğutma almak istedi. Reddettiler montajını yapamayız dediler fakat tüm parçalar vatandan alınmaydı. Mağaza sorumlusuyla konuştuk konuyu zar zor ikna oldular. Ben ekran kartı taktırmak için rica ettiğimde sistemi buradan almanız lazım deyip duruyorlardı.

Ben almama taraftarıyım neden bilmiyorum :d.

Bir kaç ay önce Vatanbilgisayar internet sitesindeki hazır sisteme ek olarak RAM takviyesi yapıp siparişini verdik. Sistem 1 hafta sonra geldi açıp baktık sonradan eklediğimiz RAM yok. 1 tane takıp göndermişler. Sistem bilgilerinin yazdığı kağıtta 2 ad. olarak yazıyor. 2 hafta boyunca bunu kanıtlamak için uğraştık. Parasını verip eklediğimiz donanım için hırsız muamelesi etmeye başlayacaklardı. Kendi çabalarımız sonuç vermeyince Vatanda çalışan bir arkadaşım araya girdi de RAM'i gönderdiler. Vatan bu aralar kendinde değil anladığım kadarıyla.

Uzun süredir öyle bana göre. Ucuz olsa bile 1K fazla verip MediaMarkt'tan alıyorum ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…