Vatan Bilgisayardan Toplanan Sistem

sence ne yapabilirim, durumu kurtaramazmıyım ?
Asus SMSİnfo Dudullu servisine ulaştırın, imkanınız varsa elden götürün. Çok ilgileniyorlar.
Murat veya Ferhat Bey'e ulaşmaya çalışın. Telefonla ulaşılamıyor servise maalesef.
Ben izmirde oturuyorum ve maalesef onu yapamam çünkü okulum var onun dışında reşit değilim

1) 2 sene boyunca temizlik ve macun değişimi yapıldı mı?

2) bundan 1-1.5 sene hayatımıza iki tane kelime girdi: Meltdown ve Spectre. Bu isimler, Intel işlemcilere bulunan tehlikeli açıkların isimleri. Meğer 20 senedir Intel'in bütün mimarilerinde böyle birer açık varmış. Bir tasarım hatası olduğu için mecburen yazılımsal olarak kapatıldı. Ancak bu yazılımsal yamalar Intel'e göre %10'u bulmayan, bağımsız raporlara (buna ben de dahilim) göre ise %35'e varan performans düşüşlerine sebep oldular.

Ne hikmetse bu sıkıntılar, Intel'in satışlarının düştüğü ve yeni çıkan 8. nesil işlemcilerini satmak istediği bir dönemde ortaya çıktı. Tabi ki yeni nesil işlemciler bu sorunlar olmadan üretilmişlerdi.

Böylece değiştirmemekte inat eden Intel işlemci sahipleri, ellerinde %35'e kadar güç kaybetmiş işlemcilerle kalakaldılar.

Bence bu iki madde bir araya gelince bilgisayarınızdaki performans düşüşünün sebepleri olabilirler.

Arkadaşlar hemen hemen aynı dönemde 2016 Mart'ta sistem topladım. GTX 1060 6GB, Z270 anakart, 2x8GB 3000mhz ram, i5 7500 işlemci, 1TB harddisk 240GB SSD şeklinde 4200 liraya mal oldu. i7 7700 + 1070ti diye arkadaşı üzmeyin. Evet biraz pahalıya gelmiş olabilir ama o da güvenilir firma olduğunu düşünerek Vatan'dan almak istemiş.
Geçmiş olsun bu garanti durumları biraz sıkıntılı, hiç bir firmaya güven olmuyor fakat görerek almak alırken içini rahatlatıyor sadece insanın. Ben 10 yıl önce bile İnventus'dan sistem toplamıştım Vatan'a falan gitmemiştim. Ülkemizde en ucuzunu almak en mantıklısı gibi çok firmaları takmamak lazım. Bir şey alınca da İnşallah garantilik işim olmaz diyorum sadece. Çünkü sonucu iyi bile gelse uzun süren servis süreci bile can sıkıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…