Vatan OEM Hazır sistemler alınır mı?

CasualUser

Hectopat
Yakın zamanda kararımı değiştirmezsem Vatan'dan OEM Hazır Sistem almayı düşünüyorum.
Sistemlere bu linkten bakıyorum:
İki sorum olacak bu sistemler ile alakalı:

- Tüm mağazalarda sadece bu linkte verilen sistemler mi var? Ayriyetten mağazayı ziyaret ettiğimde karşıma farklı seçeneklerin de çıkma ihtimali var mı?
- Bu linkteki kasalar sadece katalog görevi mi görüyor? Yani ben oraya gittiğimde kasa hazır halde alıp gidecek miyim yoksa bu kasadan istiyorum dediğimde adamlar parçaları toplayıp önümde mi dizecek bilgisayarı?
- Vatan'dan OEM Hazır Sistem alırsak mı daha ucuza gelir yoksa parçaları yine Vatan'dan olmak üzere kendimiz toplarsak mı?

Ayriyetten hiçbir şey yolunda gitmezse diye soruyorum, Vatan'a gidip "Şu kadar fiyata bilgisayar toplamak istiyorum" dediğimde parça önerisi ve dizmede yardımcı oluyorlar mı?

Merhabalar,

1) Tüm mağazadaki stoklar değiştiği için size en yakın veya şehirdeki en büyük Vatan mağazasına bakmak daha mantıklı olur.

2) Daha geçen hafta ne yazık ki internetten OEM hazır sistem alma opsiyonu kaldırıldı. Aradığımda ise " Evet, mağazamızdan internetteki fiyattan alabilirsiniz." cevabını aldım.

3) Tavsiye sistemdeki parçaları Vatan'dan ayrı ayrı almak daha pahalıya gelir. Eğer OEM tavsiye sistem almayı düşünüyorsanız Intel değil AMD olan tavsiye sistemlere bakmanızı tavsiye ederim.

İyi günler.

Yakın zamanda kararımı değiştirmezsem Vatan'dan OEM hazır sistem almayı düşünüyorum.
Sistemlere bu linkten bakıyorum:
İki sorum olacak bu sistemler ile alakalı:

- Tüm mağazalarda sadece bu linkte verilen sistemler mi var? Ayriyeten mağazayı ziyaret ettiğimde karşıma farklı seçeneklerin de çıkma ihtimali var mı?
- Bu linkteki kasalar sadece katalog görevi mi görüyor? Yani ben oraya gittiğimde kasa hazır halde alıp gidecek miyim yoksa bu kasadan istiyorum dediğimde adamlar parçaları toplayıp önümde mi dizecek bilgisayarı?
- Vatan'dan OEM hazır sistem alırsak mı daha ucuza gelir yoksa parçaları yine Vatan'dan olmak üzere kendimiz toplarsak mı?

Ayriyeten hiçbir şey yolunda gitmezse diye soruyorum, Vatan'a gidip "şu kadar fiyata bilgisayar toplamak istiyorum" dediğimde parça önerisi ve dizmede yardımcı oluyorlar mı?

Hocam OEM hazır sistemlerde kasadan ve PSU'dan kısıyorlar çogu sistemdeki PC'de PSU çok kötü yani zaten hazır sistemler şu anda hiçbir magazada gözükmüyor onun için size ayrı ayrı satmaya çalışcaklar yani siz 3300'e alcagınız bir hazır sistemi 4000 TL'ye almış olacaksınız zaten hazır sistemlerde PSU kötü oldugu için magazada bulunsa bile parça degişikli yapamıyorsun yaptıgın zaman indirim iptal oluyor onun için bütçenizi belirtirseniz Vatan üzerinden size güzel bir sistem öneririm parçaları teker teker link atacağım sen Vatan'a gidiceksin almayı kararlaştıgın zaman parçaları alıyorsun aldıktan sonra o PC'yi sana montajlıyorlar ücretsiz şekilde rica edersin bir de Windows deneme sürümü atarlar sonra evi getir tak fişi çalıştır.

-Farklı seçenekler çıkma ihtimali pek yok.
-Önünüzde dizecekler.
-Hazır sistem alırsanız ucuza geliyor.
-Evet parça önerisinde bulunuyorlar ve yardımcı oluyorlar.

Elden alın kargoyu beklemeyin, 14 gün önce aldığım sistem hala kargoda değil. Her mağazada alacağınız sistem oluyor genelde. Farklı bir seçenek çıkma ihtimali yok. Kasayı siz ordayken toplayacaklar. Hazır sistem alırsanız daha makul oluyor. Belli bir bütçe ile gittiğinizde mutlaka yardım ediyorlar fakat en iyisi kendi belirlediğiniz parçaları iletmeniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı