intel in oyunlarda daha iyi fps verdiğini herkes biliyor. Neden ryzen e yönlendiriyorsunuz render mı yapacak?
Aynı fiyat bandındaki işlemcileri kıyaslamak doğru olacaktırNe kadar fazla fps veriyor hocam? 25-30 FPS fark oluyor mu Ryzen muadilleriyle? Render yapsın, oyun oynasın ne yaparsa yapsın yine f/p olarak Ryzen çıkıyor öne. 5-10 FPS fark ediyor olabilir. Böyle bir performans için indirim dışında Intel öneriyorsanız bir şey diyemem tabi. Örnek olarak çekirdek sayısı önemli artık işlemcilerde. Bazı Ryzen muadillerine göre Intel işlemcilerdeki çekirdek sayıları daha az. Intel'in fahiş fiyatları ve belirli modeller dışında sürekli yerinde sayması da artık bilinen bir durum. Sürekli soket değiştirmesine ne demeli? Tamam, parası olan ve bu işleri çok seven kişiler Intel tercih edebilir, sonuçta piyasayı belirli bir süre elinde tuttu, hepimiz Intel'i sevdik saydık, bildik ve AMD çok iyi işler yapmadı zamanında. Yanlış anlamayın parası olan dediğim için, çünkü bazı Intel işlemciler uygun fiyatlı ve performanslı olabiliyor ama ben genelleme yapıyorum. Yani devir f/p devri, Intel işlemciler ve anakartları güzel indirimlere girmedikçe alınası olmuyor benim düşünceme göre ve forumda da böyle düşünen arkadaşlar mutlaka mevcuttur.
3 aydır Kullanıyorum bir sıkıntısını görmedim. Örnek GTA 5 high ayarlarda 139 fps Fortnite destansı ayarlar 120 fps veriyor.AMD 3600- SAPPHIRE RX5600XT PULSE-GIGABYTE B450M S2H-CRUCIAL 480GB-CORSAIR 16GB - Vatan Bilgisayar Vatan'dan almak istiyorsan bu sistem bir tık daha mantıklı gözükyüor. Ryzen 5 3600 i7 9400F'den daha iyi bir işlemci. RX 5600 XT ve RTX 2060 kafa kafaya aynı performansı veriyorlar. 170 TL ile 9400F'den R5 3600'e geçmek fiyata değer bence. Arkadaşların da dediği gibi sistemi kendiniz toplarsanız uğraştırır ama daha uyguna elde edebilirsiniz şu sıralar güzel indirimler var. Attığınız sistemin de benim attığımın da RAM'i tek modül. Aldığınızda eğer ekran kartı kullanımınız oyunlarda %95'lerin üstünde değilse %80'lerde seyir ediyorsa RAM'i satıp 2x8'e veya uygun fiyata bulursanız bir 16 GB daha almanızı tavsiye ederim. Ama tabii ki dediğim gibi GPU kullanımı düşükse. Aksi takdirde GPU kullanımı halihazırda %98'lerde seyir ediyorsa oyunlarda, RAM'i çift modüle çevirmeniz size maximum 5 FPS gibi bir değer sağlar vereceğiniz paraya da değmez muhtemelen.
Allah allah aynı işlemciyi ben kullanıyorum şaşırdım açıkcası şuanlık idare ediyorum ama değiştirmeyi düşünüyorum fanı sıcaklık değerleriniz nelerdir belirtirmisiniz birde termal macununuz ne?9400F, oyun performansı olarak Ryzen5 3600'e bile kafa tutuyor. Ayrıca stok soğutucusu da yeterli oluyor. Ben aldım geçtim hiç artı soğutucuymuş ısınır mı diye kafamı da yormadım.
Hocam daha yeni aldım pcyi sıcaklık işlemci bakamadım fakat ekran kartımda mini kasa olmasına rağmen CS:GO'da 60'ları geçmedi, boşta 35 derece.Allah allah aynı işlemciyi ben kullanıyorum şaşırdım açıkcası şuanlık idare ediyorum ama değiştirmeyi düşünüyorum fanı sıcaklık değerleriniz nelerdir belirtirmisiniz birde termal macununuz ne?
Haklısınız ancak ram mhz'lerini göremedim. intel yeni yeni 3000 mhz'leri desteklerken ryzen tarafında 4400 mhzleri destekliyor ve daha da üst mhzleri görebiliyoruz. Bu testte sabit 2666 mhz olarak test edilmişse hatalı sonuç verebilir. Ayrıca oyunların geneli tek çekirdek performansına dayalı yapılıyor olması inteli öne çıkarıyor ancak fiyat konusunda ve çoklu çekirdekte ryzen daha güçlü.Aynı fiyat bandındaki işlemcileri kıyaslamak doğru olacaktır
9400f için
9600k için
5-10 fps dediğiniz, %5-10 a tekabül ediyor. Bu da örnek vermek gerekirse 2060 yerine para verip 2060s almak gibi düşünebiliriz. Yada aynı paraya amd yerine intel alabiliriz. Bu kıyaslamalarda ki işlemciler aynı fiyat yani neresinde tutup bakın f/p olarak oyunlarda intel önde. Render olarak düşünseniz amd yi tek geçerim orası ayrı. Yiğidi öldür hakkını yeme.