VBIOS nedir?

Karayel51

Hectopat
Bugün bilgisayarcıdan böyle bir şey duydum. Falancanın ekran kartı BIOS'unu güncelledik dedi. Bu ne demek? Ne işe yarar? Birkaç bilgi okudum burada az önce ama tam anlayamadım. Fikir sahibi kişiler konuyu yeşillendirebilirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her ekran kartının BIOS'u vardır. Bir çok kartın işine yarayacak bir durum yok. Fakat bazı kartlarda overclock yapmak için farklı kart BIOS'u yüklenebilir. Veya RX5600XT gibi hatalı BIOS ile çıkan kartların güncellenmesi gerekebilir. Fakat stabil çalışan bir kart için gerekli bir işlem değildir.

5700xt var bende. Görüntü tozlu gibi böyle nokta nokta. Lag yaşıyorum arada. Beni bu tozlu görünümden kurtarır mı. Diğer bileşenleri 3 4 gündür tartıştık burda başka bi problem yok gibi. Yani diğer parametrelerin düzgün çalıştığını var sayarsak diyelim. Saphire marka bu arada.

Sorununuzu çözüp çözmeyeceği tam olarak bilmem imkansız. Deneyebilirsiniz youtube RX5700XT BIOS flash yazdığınızda çok fazla kaynak olduğunu göreceksiniz. Deneyebilirsiniz fakat riski olan bir işlemdir. Kart her ne kadar çift BIOS olan bir kart olsa da, UPS olan stabil bir bilgisayarda yapmanızı öneririm.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı