VBS Dosyası ile VBS Dosyası Oluşturma

Sarp Demir

Hectopat
Katılım
8 Ocak 2018
Mesajlar
464
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bir VBS dosyası ile başka bir çalışan VBS dosyası oluşturmak istiyorum. Yani istediğim şey bir VBS dosyasını açtığımda o dosya başka bir VBS dosyası oluştursun ve onu açsın. Şu an bir metin belgesi oluşturabiliyorum. Ancak VBS dosyasının içinde yazan kodlarda çift tırnak işareti geçtiğinden dolayı birçok farklı şekilde denememe rağmen dediğimi yapamıyorum. Hatanın oluştuğu satırın üstünü çizerek kodların fotoğrafını atıyorum:
Ekran Görüntüsü (784).png

Hata penceresinde parantez işaretinin eksik olduğu yazıyor. Zaten bu kodu yazarken çalışacağından tam emin değildim, daha sonra "1dwqdwq" kısmını tek kesme işareti ile yazarak ve parantez kullanmayarak da denedim (Ve bunun gibi birçok deneme yaptım.). Bu sefer kod çalıştı ama oluşturduğu dosya çalışmadı.

Biraz karışık anlattım sanırım, kusura bakmayın. Demek istediğim ben yukarıdaki kodları kullandığım VBS dosyası ile başka bir dosya oluşturabiliyorum, ancak bu VBS dosyası ile yine bir VBS dosyası oluşturmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Yukarıdaki kodlar ile yapabiliyorsam neyi değiştirmeliyim? Yapamıyorsam nasıl yapabilirim?
 
Biraz geç oldu heralde ama ben bir yolunu buldum, eğer arayan arkadaşlar varsa dosyanın düzgün bir şekilde çalışması ve açılması için ama dosyanın kendiliğinden açılması için bir yol bilmiyorum.
1649613493057.png

Tek gerekli şey tırnak içine bir tırnak daha açmakmış.
[CODE title="script"]
dim objFile
Set objFSO = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
Set objFile = objFSO.CreateTextFile("V:\deneme.vbs")
objFile.WriteLine("MsgBox(""asdadasdad"")")
[/CODE]
 

Yeni konular

Geri
Yukarı