VDS'den çıkınca oturum kapanıyor

Yer
Roma
Selam, Awm Bilişim'den VDS satın aldım. Windows Server 2016 kurulu. RDP dosyasını üst çarpıdan kapatıp tekrar girdiğimde her seferinde yeniden oturum açılıyor. Çalıştırdığım programlar da bu sebepten ötürü çalışmayı durduruyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Gpedit'ten ayarlamaları internetten bulduğum şekilde yaptım ancak işe yaramadı. Yardımcı olursanız sevinirim.

Baya berbat ve amatörler zaten. Telefon numaraları bile çalışmıyor bir daha tercih etmem herhalde. Windows 2012 kurarım ancak 1 günümü vererek uğraştığım şey silinecek o kötü olacak bayağı.
Eğer yaptığın şey Linux üzerinde mümkünse 1 GB RAM ile daha rahat edersin üstelik Linux üzerinde sudo screen komutu ile Linux konsolu üzerinden bir şeyin 7/24 çalışmasını sağlayabiliyorsun.

Eğer yaptığın şey Linux üzerinde mümkünse 1 GB RAM ile daha rahat edersin üstelik Linux üzerinde sudo screen komutu ile Linux konsolu üzerinden bir şeyin 7/24 çalışmasını sağlayabiliyorsun.
Node.js ile CMD/Powershell üzerinden bir script çalıştırıyorum. Linux'da mümkün müdür acaba?
Evet, sanırsam mümkün. Cevap alamazsam o şekilde çözmeye çalışırım. Ancak bu durumu Linux'ta da yaşarsam boşuna uğraşmış olacağım.

Node.js ile CMD/Powershell üzerinden bir script çalıştırıyorum. Linux'da mümkün müdür acaba?

8 GB sunucum var Node.js ve ReactJS üzerine çalışıyorum ve sunucum Ubuntu 22 (Tüm Linux distroları için Node.js kaynakları: GitHub - nodesource/distributions: NodeSource Node.js Binary Distributions). Ben 8 GB sunucuya bile Windows kurup Node.js çalıştırmaya çalışmıyorum çünkü eziyet. Ubuntu 20 ve Debian 10 altında güncel Node.js çalışmıyor haberin olsun o yüzden en az Ubuntu 20 kur eğer format kısmında Ubuntu 20 seçeneği yoksa Debian 10 kur biraz uğraşırsın ama düzgün çalışır.

Son düzenleme:
Baya komikler gerçekten. Verdiği cevaba bak.

8 GB sunucum var Node.js ve ReactJS üzerine çalışıyorum ve sunucum Ubuntu 22 (Tüm Linux distroları için Node.js kaynakları: GitHub - nodesource/distributions: NodeSource Node.js Binary Distributions). Ben 8 GB sunucuya bile Windows kurup Node.js çalıştırmaya çalışmıyorum çünkü eziyet. Ubuntu 20 ve Debian 10 altında güncel Node.js çalışmıyor haberin olsun o yüzden en az Ubuntu 20 kur eğer format kısmında Ubuntu 20 seçeneği yoksa, Debian 10 kur biraz uğraşırsın ama düzün çalışır.
Bu seçenekler var sadece.

Dosya Ekleri

• 1961323B-49C1-449D-A776-5CDBCF310101.jpeg
    1961323B-49C1-449D-A776-5CDBCF310101.jpeg
    71 KB · Görüntüleme: 170
  • C68C4E7B-3C1C-4348-BEAC-874BB05E5F3A.jpeg
    C68C4E7B-3C1C-4348-BEAC-874BB05E5F3A.jpeg
    41,9 KB · Görüntüleme: 169
Baya komikler gerçekten. Verdiği cevaba bak.

Bu seçenekler var sadece.
Debian 10 kur güncel Node.js 10 ve üstündekilerde çalışıyor:
  • Debian 9 / oldoldstable (Stretch) WARNING: BUILD SYSTEM CURRENTLY BROKEN FOR NODEJS 18+
  • Debian 10 / oldstable (Buster)
  • Debian 11 / stable (Bullseye)
  • Debian unstable (Sid)
  • Debian testing (Bookworm)

Sakın Ubuntu 18 kurma güncel Node.js çalıştıramazsın.

Debian 10 Node.js kurulum:

root curl -fsSL https://deb.nodesource.com/setup_current.x | bash -

apt-get install -y nodejs

İlk defa Linux kullanacaksan bu programı kur Bitwise SSH sunucuyu kaydettikten sonra FTP ve Konsola tek tık ile ulaşabiliyorsun.

Eğer Node.js çalıştırmakta ve sudo screen komutunda sıkıntı yaşarsan bana buradan yaz veya video izle. Öğrendikten sonra unutamayacağın kadar kolay.

Son düzenleme:
@Calone Hocam tekrardan merhaba, sorun oturumun kapanması değilmiş. Javascript anlamsız bir şekilde kendini kapatıyor.
Awm Bilişim şöyle bir kod paylaştı:
Kod:
echo off
title  Awm Bilisim
cls
:a
node idler.js
goto a
pause

Bunu bat olarak kaydettim. Her kapandığında yeniden açılıyor. Ancak açılması uzun sürüyor çalıştırdığım scriptin. Başka bir çözüm yolu biliyor musunuz acaba?

@Calone hocam tekrardan merhaba, sorun oturumun kapanması değilmiş. JavaScript anlamsız bir şekilde kendini kapatıyor.
Awm bilişim şöyle bir kod paylaştı:
Kod:
echo off.
title Awm Bilisim.
cls.
:a
node idler.js
goto a
pause

Bunu BAT olarak kaydettim. Her kapandığında yeniden açılıyor. Ancak açılması uzun sürüyor çalıştırdığım scriptin. Başka bir çözüm yolu biliyor musunuz acaba?

Scriptin düzgün çalışmıyor veya crash veriyor o zaman, bunu kullanarak yakalamaya çalış: Process | Node.js v18.7.0 Documentation bunu test ederken BAT dosyasını kapat.

Son düzenleme:
Bayağı berbat ve amatörler zaten. Telefon numaraları bile çalışmıyor bir daha tercih etmem herhalde. Windows 2012 kurarım ancak 1 günümü vererek uğraştığım şey silinecek o kötü olacak bayağı.

Arkadaşın talebi ile bizzat ilgilendim. Şunları belirtmem lazım,
Kullandığın programda sorun mevcut sanal sunucudan çıkınca oturum kapanmaz kapansa bile node.js uygulaması kapanmaz. Diyelim ki node.js uygulaması kapanıyor en basitinden Discord botları node.js ile çalışıyor 7/24 çalışması için bir sanal sunucu alıp sürekli oturumu açık mı bırakmak gerekiyor? Arkadaşın kendine belirtmişim sorun Windows kaynaklıdır diye hosting firmaları sizin için kullandığınız yazılımları veya işletim sistemlerini düzeltmez. Herkes sabit Windows ve Linux dağıtımları kullanır hata mevcutsa kontrol sağlanır sanal sunucu ile alakalı bir durum varsa çözüme kavuşturulur. Telefon numaramızın çalışmadığını belirtmişsiniz fakat telesekreterin mevcut olduğunu ve müsait olmadığımızda otomatik olarak telesekretere yönlendirdiğini belirtmemişsiniz. "bayağı berbat ve amatörler zaten" demenizi anlamamakla birlikte konuya açıklık getirirseniz sevinirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı