Çözüldü VDS'e rotating proxy kurma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

CamelonTv

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
VDS'e proxy kurmak istiyorum ama bu rotating proxy'den olması lazım. Bazı kişiler bunu bana önerdi ama pek bir bilgim yok. Bir video veya anlatım yaparsanız mutlu olurum (rotating olması lazım).

Çözüm
Hocam biraz araştırdım rotating proxy kurabileceğin bir şey değil. Rotating Proxy'nin olayı şuymuş birden fazla Proxy'yi alıp diyelim 10 tane bu proxyler arasında sürekli proxy değiştirmeye deniyor galiba.
Tor ağı kullanmak gibi bir şey.
Hocam biraz araştırdım rotating proxy kurabileceğin bir şey değil. Rotating Proxy'nin olayı şuymuş birden fazla Proxy'yi alıp diyelim 10 tane bu proxyler arasında sürekli proxy değiştirmeye deniyor galiba.
Tor ağı kullanmak gibi bir şey.

Çözüm
Bahsini ettiğiniz öneriyi sunan bendim. "Rotating proxy" dediğimiz şey üç beş satırlık bir mantık, @ByCrypto'in de dediği gibi. Genelde daha önceden hazırlanmış proxy havuzundan her bir sorgu için farklı proxy seçilir. Benim orada önerdiğim ise maliyeti azaltmak ve esnekliği arttırmak adına naçizane bir tavsiyeydi. Tek bir sunucu üzerinden rotating proxy hizmeti sağlamak mümkün. Her sorgu sonrasında sunucu taraflı ağ bağlantısı sıfırlama işlemi yapılabilir örneğin. Hatta tek makineden, tek seferde birden fazla IP adresi sunmak da mümkün. Bu da bir fiziksel cihaza birden fazla sanal sunucu kurularak yapılıyor genelde. Konu çözülmüş fakat şu bağlantıyı örnek olması açısından bırakayım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı